Afrika i AI: Kako najmlađi kontinent može preskoči

poruka: 8
|
čitano: 2.077
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Afrika i AI: Kako najmlađi kontinent može preskoči".
6 godina

Afrika je veliko bogatstvo, i mnogi zapadnjaci su htjeli nešto tamo napravit, a svi oni nisu razumjeli osnovne činjenice o Africi.

gledao sam neki video na youtube-u na tu temu pa da nabrojim pokušaje "tehnološkog pomaganja Africi", opisane u videu.

1.) inkubatori koji se mogu sastavit od osnovnih automobilskih djelova.

fejl : tamošnje vlasti ne žele takve stvari, oni žele modernu tehnologiju.

2.) mreže protiv malarije

fejl (ili win?): ljudi tamo su koristili te mreže u ribolovu, vrlo su korisne

3.) one laptop per child

fejl. pogrešna premisa da ako daš računalo djeci, da će ona sama naučit nešto.

nadodao bih još:

4.) Zuckerbergov novac : Libra.

fejl, koji je ima za zadaću biti novac i banka za ljude bez novaca, banke i interneta.

5.) umjetna inteligencija i data centri

???, ostaje da vidimo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 11:42 (gpd).

0 0 hvala 0
8 godina

Fantaziranje.

Ne znam jeste li ikada pokusali raditi ista s Africkim zemljama ali AI je zadnje sto trebaju. Trebaju radnu disciplinu i postenje kao pocetak. Problemi tamo pocinju u glavi, mentalitetu, a onda prate taj tijek dalje kroz drustvo i ekonomiju.

6 0 hvala 1
16 godina
Re: Afrika i AI: Kako najmlađi kontinent može pres
Gebirgs kaže...

Fantaziranje.

Ne znam jeste li ikada pokusali raditi ista s Africkim zemljama ali AI je zadnje sto trebaju. Trebaju radnu disciplinu i postenje kao pocetak. Problemi tamo pocinju u glavi, mentalitetu, a onda prate taj tijek dalje kroz drustvo i ekonomiju.

Ovako je govorila svekrva moje tetke kad se 70ih udala za njenog sineka Švabu:

Fantasieren.

Ich weiß nicht, ob Sie jemals versucht haben, mit den jugoslawischen Ländern Geschäfte zu machen, aber ein eigenes Konto und eine Kreditkarte sind das Letzte, was sie brauchen. Sie brauchen Arbeitsdisziplin und Ehrlichkeit als Ausgangspunkt. Die Probleme dort beginnen im Kopf, in der Mentalität und ziehen sich dann weiter durch Gesellschaft und Wirtschaft.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
6 godina

dal da pitam AI kako se pravilno briše stražnjica nakon...ili da nastavim po starom

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gpd kaže...

Afrika je veliko bogatstvo, i mnogi zapadnjaci su htjeli nešto tamo napravit, a svi oni nisu razumjeli osnovne činjenice o Africi.

...

5.) umjetna inteligencija i data centri

???, ostaje da vidimo.

U zadnji par godina sudjelovao sam na par desetina većih projekata u Africi - novi cloudi (privatni, javni), datacentri, digitalne valute, digitalni ID-jevi...

Afrika je trenutni Eldorado IT-a.

16 godina
Gebirgs kaže...

Fantaziranje.

Ma daj, kakvo sad poštenje i disciplina, za sve su krivi kolonijalizam, imperijalizam i nepravedni društveni odnosi. Nešto kao Srbi kojima je za sve kriva izdaja i belosvetska zavera :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 20:29 (rjakopec).
6 godina

Evo par osnovnih činjenica o Africi:

1. Afrika je kontinent.

2. Afrika ima 1,3 milijardi stanovnika (2nd)

3. demografska slika izgleda zdravo.

4. na tisuće različitih kultura , jezika, etničkih grupa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 9:00 (gpd).

3 0 hvala 0
15 godina
rjakopec kaže...
Gebirgs kaže...

Fantaziranje.

Ma daj, kakvo sad poštenje i disciplina, za sve su krivi kolonijalizam, imperijalizam i nepravedni društveni odnosi. Nešto kao Srbi kojima je za sve kriva izdaja i belosvetska zavera :)

samo malo, pa zašto su ih ono radišni bijeli protestantski anglo-saksonci ono kupovali? da im ševe žene dok oni crnče na polju ? ah, nee....

da RADE za njih...

Ju je je? Je ju je!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice