Prvo će doznati da su u Ukrajini vlast preuzeli neo-nacisti...
-ako oni sad slušaju naše radio uratke, npr melodije jadrana 77me.. :) .. ok babylazanju, tad to implicira da vladaju radio tehnologijom, elektronika, elektro-magnetizam.. tj nisu u srednjem vijeku ili kamenom dobu, nego nešto kao mi (kao minimum a možda i više..).
-tad, ako su jednaki ili napredniji kao tehnološka civilizacija, slušaju radio.. ako su nazadniji, tad ne slušaju. .. a pošto baš nikako osim ćoravim nagađanjem-izmišljanjem ne možemo znati na kojoj su vremensko-razvojnoj skali dok ne ostvarimo kontakt, tad kao inteligentna bića, logički ne možemo tako nešto tvrditi.. tj da nas slušaju, da imaju želju komunicirati, tad bi već i mi njih slušali, njihove radio emisije, koje mogu biti u eteru već milenijima.. ako su napredniji, odnosno, ne mogu ako su nazadniji, kvaka-22, okham, logika i logičko xor-ili. .. ili jesu ili nisu.
(insert.. ispušten zaključak ovog odlomka, pošto ih ne slušamo, to implicira da ne emitiraju radio-tv signal.. što logički može značiti da ili ih nema ili nisu razvijeni.. ok, treća mogućnost, napredna komunikacija koju mi još ne 'lovimo') :) .. no više je na strani da ih nema-nisu, nego da jesu-ili napredniji..
-točno, moguće, ako su tu, ako su razvijeni, tad su upravo čuli za covd19.. i možda nam već šalju pomoć, cjepiva.. :) no jednako tako intelignetna bića znaju da im za put treba barem toliko vrijeme uz uvjet da imaju hyper brzinu, onu warp, .. koju ima svaki pristojan filmić ST tematike .. i da tad za prosječnu pandemiju nema smisla slati cjepiva, jer ili smo preživjeli ili nismo.. jer tad kao civilizacija već imaju takva znanja-iskustva ako su imali pandemije u svojem razvoju.. odnosno, možda ne znaju o čemu govorimo, ako do sad nikad nisu .. kao što im vicevi o muji-hasi neće biti smiješni kao nama, ..
-što bi recimo razvijenija civilizacija napravila, dobroćudna, koja recimo želi pomoći i ima napredniju tehnologiju za lijek.. no to ne znači da imaju i warp, odnosno ako je 1-svj.brzine tad im treba +4 god.. što bi jednako bilo besmisleno da stradalima na atlantiku šaljemo sendviče kaićem.. ono, dok dovesla kroz par tjedana svakako im sendvič neće biti važan.. a nakon par godina jedino vijenac za sjećanje ima smisla. .. to znamo neovisno o onom što ne znamo no legitimno je pretpostaviti da nisu glupi, da koriste logiku, dok je manje važno imaju li prst manje-više..
-trenutno dostupnom tehnologijom, zamislivim brzinama, pa to još x10 ili x100.. koliko vremenski bi trajao put do alfe? onak, duže.. duže od prosječnog životnog vijeka, pa je tad recimo pogon-gorivo i hrana za put realno sporedna sitnica jer ... a to su samo dijelovi puzzlea, 'stotine takvih sitnica'.. ili uvjeta, da bi idući korak imao smisla, npr krenuti na put ili poželiti komunicirati s odgodom od 4g + toliko za drugu stranu..