Kad neće nitko - hoću ja
Je li ovo slučajno u vrijeme kad je Zelenski u Hrvatskoj?
Kad neće nitko - hoću ja
Kad neće nitko - hoću ja
Ako je veza na neke vojne programe koje bi mogli raditi, mislim da je to zestoka prilika za RH ukoliko vec nismo zakasnili na taj vlak. Kada se pogleda koliko SRB gura u tom smjeru s Komarcem, Osicom i sl projektima, izjavama da imaju u planu svakom vojniku/pjesaku osigurati po jedan dron, to ima jako puno smisla.
No to je cijela tema u kojoj SRB kupuje 40 radara Thales Ground Master od Francuza (ukljucujuci GM400α AESA koji efektivno pokriva cijelu RH osim dijela Istre), radi slojevitu PZO i uvezuje razne sustave kroz VOJIN, dok smo mi komforno jos uvijek na 2 komada AN FPS 117 iz 80-ih i par Giraffe kratkog dometa. Armirano betonski hangari za avione? Nah. Patrolni brodovi ili par podmornica za zemlju s 1000+ otoka? Ne hvala.
Navodno postoji neka tvrtka iz Osijeka koja eksperimentira s nekim vojnim aplikacijama dronova ali se o tome ne zna puno.
Link
Zapravo kao tema bi bila dobra. Pokriti Ukrajinsku industriju dronova, par intervjua kako su pokrenuli stvari i dosli od entuzijasta do ozbiljne proizvodnje.
Ti koji rade vojne dronove, njima čvrgu opalit a drona im oduzet.
Dronovi su ok stvar ako se koriste za recimo detekciju požara. u poljoprivredi i korisnim stvarima.
Isto nemam neko visoko mišljenje o onim voajerima koji lete dronom kraj kuća, ali eto zakoni su dobri što se toga tiče pa se ne smije više.