Nuklearna industrija je energetski spas za AI sekt

poruka: 10
|
čitano: 3.297
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nuklearna industrija je energetski spas za AI sekt".
16 godina

Sigurno neces AI napajat solarima. Svi smo gledali Matrix i znamo kako to zavrsi.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Re: Nuklearna industrija je energetski spas za AI

Da ovi AI-ovi uće na pogreškama iz prošlosti. 

14 godina

Cijeli život nas uče i tjeraju na štednju struje (energetski razredi), pa kad kupujem sve mora biti A+++, usisavač nema više iznad 900w, nema plasma TV jer je puno trošio struje , bla,bla itd. Dril uspio pa i sad tjeram ukućane na gašenja svjetla (iako su svugdje ledice do 10W), PC  se sam gasi nakon 10 minuta i sl. gasim klimu i sl. kada ono -fali struje -reče AI

i evo nas opet na početku... zeleni gdje ste ?

8 0 hvala 0
12 godina
mr.potter kaže...

Vratili se u šumu ko Hobiti.

16 godina
mr.potter kaže...

Cijeli život nas uče i tjeraju na štednju struje (energetski razredi), pa kad kupujem sve mora biti A+++, usisavač nema više iznad 900w, nema plasma TV jer je puno trošio struje , bla,bla itd. Dril uspio pa i sad tjeram ukućane na gašenja svjetla (iako su svugdje ledice do 10W), PC  se sam gasi nakon 10 minuta i sl. gasim klimu i sl. kada ono -fali struje -reče AI

Imam sličnu naviku, ali mislim da je to rijetkost. Ljudi kupe LED svjetla pa ih onda ne gase ni kad odlaze od kuće jer malo troše pa je na kraju ušteda vrlo upitna. Postoji određena razina komfora pa i luksuza kojeg se ljudi jednostavno ne žele odreći. To je jasno iz statistike. Negdje oko 2000. g. je per capita potrošnja energije u razvijenim zemljama Zapada dosegnula vrhunac. No od tada nije puno pala. A baš u isto vrijeme (2000 g.) kreće strelovit rast u Kini, a nastavlja se i kontinuirani rast u drugim zemljama u razvoju (Indija, Brazil), tako da je globalno per capita potrošnja i električne struje i energije ukupno nastavila rasti bez ikakvog prekida. Vrlo zanimljiva statistika, jer ispada da se smanjenje energije na jednom kraju proporcionalno kompenzira rastom na drugom kraju. Dakle, statistika pada potrošnje na Zapadu je vrlo zavaravajuća jer se ne radi o promjeni stila života već o preseljenju energetski gladne industrije u Kinu i druge zemlje. A i nije tajna da Amerikanci ratuju po svijetu kako bi očuvali američki stil života. Zna se što je prioritet, ušteda energije i održivost očito ne.

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2024 9:36 (PaleRider).
9 godina
mr.potter kaže...

Mene su to ucili radi manjeg racuna za struju, a ne zbog zelenih

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina

Da da, treba radi AI. A ljeti potrošnja je gdje? Južna i JI Europa svako ljeto gori, a ove godine smo imali i prvi ozbiljniji blackout jer klime više nisu luksuz nego potreba da čovjek ostane živ.

Radi toga ne treba nuklearne energije, al za AI sektaštvo treba. 

Stvarno se nadam da će RH ostati u kompi sa Slovenijom povodom izgradnje drugog bloka NE Krško. 

Inače, dvije države su bile u dobrim odnosima, istih interesa i potreba pa je tako između dogovora i puštanja u pogon NE Krško prošlo samo 6 godina, a prognoze su da bi Krško 2 trebala krenuti s radom tek 2038. Napredni smo i moderni, tako nekako...

A malo se zna o tome da je RH trebala samostalno graditi drugu NE, istovjetnu Krškom.

Tu je još i pitanje skladištenja otpada... koje po meni niti nije pitanje. RH je poluprazna država, vjerujem da bi se moglo naći pogodne lokacije koja ne ugrožava stanovnike (kojih po zagori, slavoniji i nema) i da ne ugrožava podzemne vode.

edit: nije samo Europa, malo škicnite članke na ArsTechnica vezano za energetski blackout posebno u Texasu ljetos, hidroelektrane na zapadnoj obali su im u banani jer velike rijeke poput Colorada presušuju i aku-jezera više nisu jezera nego malo dublje lokve. Al bitno da se vrišti protiv nuklearne energije.

Halo Bing! Kako bratac?
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2024 10:17 (Apachy).

1 0 hvala 0
4 godine
Apachy kaže...

Da da, treba radi AI. A ljeti potrošnja je gdje? Južna i JI Europa svako ljeto gori, a ove godine smo imali i prvi ozbiljniji blackout jer klime više nisu luksuz nego potreba da čovjek ostane živ.

Radi toga ne treba nuklearne energije, al za AI sektaštvo treba. 

Stvarno se nadam da će RH ostati u kompi sa Slovenijom povodom izgradnje drugog bloka NE Krško. 

Inače, dvije države su bile u dobrim odnosima, istih interesa i potreba pa je tako između dogovora i puštanja u pogon NE Krško prošlo samo 6 godina, a prognoze su da bi Krško 2 trebala krenuti s radom tek 2038. Napredni smo i moderni, tako nekako...

A malo se zna o tome da je RH trebala samostalno graditi drugu NE, istovjetnu Krškom.

Tu je još i pitanje skladištenja otpada... koje po meni niti nije pitanje. RH je poluprazna država, vjerujem da bi se moglo naći pogodne lokacije koja ne ugrožava stanovnike (kojih po zagori, slavoniji i nema) i da ne ugrožava podzemne vode.

edit: nije samo Europa, malo škicnite članke na ArsTechnica vezano za energetski blackout posebno u Texasu ljetos, hidroelektrane na zapadnoj obali su im u banani jer velike rijeke poput Colorada presušuju i aku-jezera više nisu jezera nego malo dublje lokve. Al bitno da se vrišti protiv nuklearne energije.

Da su na tim rijekama izgradili nuklearne elektrane, bili bi im bilo išta drugačije?

15 godina

-iz klasičnog đabriša i brojki, uočavam nešto 'zeleno'.. tj renejmanjem naziva pogona, samom riječju 'clean' će postati čisti. Jednostavno, na golfdvojku naljepite etiketu 'čist' i to je to, a uz tenislopticu postane i sport-model :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 0 hvala 1
13 godina
Zeleni su totalni trash
vicious
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: