Sve me vise cudi kako velike korporacije padaju na takve finte.
Prvo ono s tipom iz Litve (Evaldas Rimasauskas koji je u dvije godine (od 2013. do 2015.) uspio naplatiti 122 milijuna dolara od Facebooka i Googlea na racun faktura koje ispucavao na prazno prema Google-u i FB. Konkretno Google je krknuo za 23 milijuna, a Secerka za 99 milijuna dolara).
Cudi me stvar jos vise kao korisnika proizvoda koji se kao furaju na ekskluzivu, visoku tehnologiju, AI, SAP i sve te ostale price kojima opravdavaju visoke cijene a zapravo golove zabijaju neki sidekickovi s laznim aparatima. Ekipa u servisima nije mogla prepoznati da je aparat fake? Ekipa u racunovodstvu nije mogla povezati fakture s izvrsenim uslugama/isporucenim materijalima?
Apple-u placamo dobar marketing, OS koji dobro funkcionira, ali ostalo je... pomalo upitno. Jer kada pogledamo da proizvodna cijena je (ako je tocno) 10 USD, softverski usporavaju telefone, ne daju kablove i tko zna sto jos, sto ni ne znamo, samo osobni hate prema Androidu me drzi na Apple-u. Da se kojim cudom dragi i nikada prezaljeni BlackBerry vrati iz mrtvih, ne bi ga propustio.