Mnogi plješću uspjehu Rocket Laba koji možda može

poruka: 10
|
čitano: 7.322
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mnogi plješću uspjehu Rocket Laba koji možda može ".
16 godina

Primarna briga je sposobnost SpaceX-a da ponudi značajno niže cijene lansiranja od svojih konkurenata, a neki sudionici industrije strahuju da bi tvrtka potencijalno mogla iskoristiti svoju dominaciju za nabijanja cijena.

Znači šta god da Musk napravi, "novinari" su već spremni da ga kritiziraju.

Moj PC  
6 1 hvala 2
4 godine
Re: Mnogi plješću uspjehu Rocket Laba koji možda m
Nema Musk brige, ima dovoljno white knight sektaša koji odmah skaču u pomoć čim se njihovog heroja spomene u negativnom kontekstu.
Ako vlada USA odluči da joj ne paše spacexov monopol - to će se promijeniti. Očito im za sada paše ovakvo stanje.
16 godina
Gallu kaže...
Ako vlada USA odluči da joj ne paše spacexov monopol - to će se promijeniti. Očito im za sada paše ovakvo stanje.

Ne postoji USA kapital kojem glavnina plana ne ovisi o sinekuri sa Vlasti. Osim kroksica, nek me netko demantira.

Palantir i Andruil kao izrod nastao na nazivlju i ideji koliko-toliko anti-ratne-industrijalizacije u Tolkinovim djelima su nastali isključivo kao dogovor think-tankova kako Silicijsku dolinu preobraziti u nove Raytheone/Lockheede i Northorop Grummane.

Ne da su imali plan, već su aktivno tužili Vlast zašto već nisu dobili sinekure!

Palantir sued the U.S. Army in 2016 "for refusing to consider it for a large intelligence contract", and, after winning the case, won the contract at a value of up to $800 million.[5]

As of 2024 SpaceX and Palantir were the only other "defense unicorns", startups valued over $1 billion. Like Palantir, SpaceX had sued the U.S. Air Force in 2014 for "the right to compete", after United Launch Alliance (ULA) had been awarded sole-source launch contracts.[6][7] In 2015, Defense SecretaryAshton Carter took measures to send more government contracts to "nontraditional" defense companies.[5]

Elon Musk - osloboditelj svijeta!

(Nevjerojatno je da je nastala cijela generacija na lajtomtivu "military industrial complex", da bi Muska odjednom proglasilo antitezi tome, iako je on najveći današnji uživatelj baš toga - dapače njemu je MIC bio 5-10 business plan!

Kao da Sanadera  Rolex zaposli kao ambasadora da i obićni ćovijek može kupiti skupi sat bez da je premijer države!)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2024 22:51 (wyks).
12 godina
Istina, sektaši, pobirnici pluralnog diskursa društvene zajednici i štovatelji zdravog razuma.

Kako li se samo usuđuju biased članke propitivati... ccc... sramota

Zaboli me za tebe i Muska, al čini mi se da imaš kognitivnu disonancu, iz kog razloga ne znam... @Gallu

Al, napisat da tip ima monopolistički položaj, a zapravo je pionir industrije (bar prvi uspiješni) je u najmanju ruku iznimno glupo...

Kao da za Forda kažeš da je monopolist jer je prvi smislio efikasni proizvodni proces u autoindustriji.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2024 23:56 (Mael).
4 godine
Kognitivna disonanca i štovatelji zdravog razuma u ovom kontekstu....
Mislim da si sasvim dovoljno rekao.
I tako white knightu, ti slobodnomisli da SpaceX nema monopol....
12 godina

naravno da ima, jer je prvi i trenutno jedini... a da nije bio on, valjda bi netko drugi uspio u tome pa bi taj bio "monopolist"

a sigurno da tako neće ostati, kao u više-manje svakoj industriji

my point je: da je naslov biased i misleading. Ako sam zbog toga white knight, so be it

8 godina
Debilana,pa da zeli nabijati cijene vec i bi zar ne? Čovjek prvi odradio nesto sto drugi nisu sposobni ni kopirati i sad napad na njega . Tko će ljudima ugoditi pogotovo piskaralima..

5 1 hvala 1
13 godina
Monopolist ili ne, lansiraju i konkurenciju. Cygnus, Oneweb, dogovorili i Kuiper.

Vise se zale ovi razvijatelji koji bi krenuli kao i SpaceX sa Falconom 1, tu ih jako zulja SpaceX sa Transporter i Bandwagon rideshare misijama jer nudi povoljne cijene. To je pak super za proizvodjace malih satelita.

Al kak je jedan komentator na spacenews.com rekao, ne vjerujem da sam ikad cuo Cesna Citation operatera da se zali kako je Southwest airlines monopolist s predatorskim cijenama samo zato sto on ne bi mogao postici cijenu po putniku kao kad Southwest ridesharea putnike na svom vecem Boeingu 737.

Jednostavno, prilagodi se ili nestani.

0 0 hvala 0
5 mjeseci

...za zabrinute koji sve više vjeruju da SpaceX drži u šahu NASA-u i američku vladu.

Kakve su to provale? 

Tko je uopće dao dozvolu jednom privatniku da lansira nekakve rakete i uzrupira zračni prostor?

Dala mu je vlada i sve se ovo radi uz blagoslov i za interes, vojske, vlade i nase.

Tako da ovakve kompanije ne drže nikog u šaci nego su i napravljenje za interese države i zapravo ni nisu privatne, to je samo na papiru.

Običan građanin ne smije podići dron 5 metara u zrak, treba ti 400 dozvola, dok ovi ispucavaju rakete.

0 0 hvala 0
11 godina
Gallu kaže...
Kognitivna disonanca i štovatelji zdravog razuma u ovom kontekstu....
Mislim da si sasvim dovoljno rekao.
I tako white knightu, ti slobodnomisli da SpaceX nema monopol....

Mael kaže...

naravno da ima, jer je prvi i trenutno jedini... a da nije bio on, valjda bi netko drugi uspio u tome pa bi taj bio "monopolist"

a sigurno da tako neće ostati, kao u više-manje svakoj industriji

my point je: da je naslov biased i misleading. Ako sam zbog toga white knight, so be it

Gospodo, nema razloga za prepiranje. Pa jasno je da trenutno SpaceX ima monopol. Od nekoliko privatnih kompanija (koje su žestoko subvencionirane sve), samo SpaceX je djelomično uspio u svojem naumu i pruža usluge koje drugi ne mogu. Pokušao je i Boeing pa sad imamo 3 astronauta zaglavljena na ISS-u.

Pa nije to industrija gdje će svaki mjesec neko doći i konkurirati. Normalno da je najsposobniji odmah i monopolist. Tako to ide. Tako je i ASLM monopolist na tržištu naprednih litografskih strojeva npr.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 7:52 (Entry Point).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice