Kuo: Prodaja iPhonea 16 ne ispunjava očekivanja

poruka: 7
|
čitano: 2.195
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kuo: Prodaja iPhonea 16 ne ispunjava očekivanja".
16 godina

Pa to je doslovno isti uređaj zadnjih 4godine. Čak i izgleda isto. Izurlao sam se onim iStyle specijalcima u petak - svi Pro modeli 2h nakon otvaranja preordera nedostupni. Nedjelja opala evo ih dostupni. Šta te taktike stvarno prolaze?  

He who is brave is free.

0 0 hvala 0
10 godina

Da su stavili 120hz na base model to bi pun pogodak, kog briga za AI gluposti. Al nisu jer ne bi nitko kupovao Pro, moraju prvo izmislit nešto po čemu će se odvajat od base modela.

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Prije dan dva sam prodao IPhone 14 Pro Max, star samo mj. dana jedva za 850 €

Prije dvije , tri godine si mogao prodati 3 godine star IPhone za dobre novce, sad mu pada cijena jako kao i ostalim uređajima.

Iphone 15Pro Max se nov prodaje za 1120 €, pet mjeseci polovan ne možrš prodati za 800 €što se nikada (recipročno) nije događalo.

Ljudi su siti dizajnersko tehnoloških neinovacija, balon jednom mora puknuti svima.

Davno sam pisao da će se to dogoditi i IPhone uređajima, kad su se ovdje ljudi naslađivali padom prodaje samsung s 24 serije.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2024 0:17 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Kuo: Prodaja iPhonea 16 ne ispunjava očekivanj
Dwyane Wade kaže...

Pa to je doslovno isti uređaj zadnjih 4godine. Čak i izgleda isto. Izurlao sam se onim iStyle specijalcima u petak - svi Pro modeli 2h nakon otvaranja preordera nedostupni. Nedjelja opala evo ih dostupni. Šta te taktike stvarno prolaze?  

Sigurno su ih imali ali u malim količinama. To ti prvo ode firmama.

Lil Dice kaže...

Da su stavili 120hz na base model to bi pun pogodak, kog briga za AI gluposti. Al nisu jer ne bi nitko kupovao Pro, moraju prvo izmislit nešto po čemu će se odvajat od base modela.

Onda bi im se pro modeli manje prodavali. Pogotovo sad kad si dijagonalu povećali. Da je 120Hz jako puno ljudi bi kupilo "obične" modele, jer što će ti više od toga ako ti kamera i nije nešto bitna toliko.

Zaporožac kaže...

Prije dvije , tri godine si mogao prodati 3 godine star IPhone za dobre novce, sad mu pada cijena jako kao i ostalim uređajima.

Iphone 15Pro Max se nov prodaje za 1120 €, pet mjeseci polovan ne možrš prodati za 800 €što se nikada (recipročno) nije događalo.

Ljudi su siti dizajnersko tehnoloških neinovacija, balon jednom mora puknuti svima.

Davno sam pisao da će se to dogoditi i IPhone uređajima, kad su se ovdje ljudi naslađivali padom prodaje samsung s 24 serije.

Dogodi se svima kad tad. Konzumerizam ih je sve stjerao u kut sa godišnjim izbacivanjem novih modela. Doduše manje konzumerizam koliko pohlepa shareholdera. I sad imaju probleme, više nego jedan Samsung (kojem su mobiteli, iako veliki udio, samo jedan od proizvoda unutar tog konglomerata), jer svake godine se moraju vaditi sa minimalnim hardware-skim pomacima, pa pokušavaju pokriti sa software-om. Doduše AI je svima tu došao kao šlag na tortu pa guraju to, ali kad i to dođe do zida, jao si ga svima. Ili će morati promjeniti poslovni model, ili će stvarno morati postati inovativni.

Zato i nitko od njih ne ulaže nešto ozbiljno u baterije, jer bi ih to pokopalo.

Ukratko, trenutno smo došli do zida što se tiče mobitela. Kupuješ kad ti stvarno treba (ili ako si blesav svake godine), a to je danas 3-4 godine, pa i više. No, doduše, neki ljudi to ne shvaćaju, pa zahtjevaju čuda od proizvođača svake godine, kao da je 2014, a ne 2024.

Nadglednik dina
12 godina

Osobno kupujem kad mi se stari mobitel pokvari/razbije. To se obično dogodi nakon 2-3 godine. Dosad sam najviše problema imao s portom za punjenje i baterijama. Zadnje šta sam uzeo je Pixel 8 i eto nakon samo 8 mjeseci ekran počeo dobivati čudne boje i jednu vertikalnu crtu. Google priznao grešku i produljio svima garanciju za još jednu godinu. Iskreno ne znam šta bi uzeo sljedeće da sad uzimam jer niti jedan nije ispunio očekivanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...

Rekao bi da je tržište prezasičeno i stoga manja potražnja pa i cijene onda padaju.

Već zadnjih par generacija su inkrementalni pomaci, kad gledaš nema 16 pro max ništa specijalno bolje od 12/13 pro max,  ok, brži je , bolja kamera i sl, ali i stariji modeli rade odlično i hrpa ljudi ih već koristi pa nema novih kupaca i nema tolike potrebe za zamjenom starijih modela koji rade dobro.

To je zapravo problem kad radiš dobre uređaje, ljudi ih dulje koriste i onda ti vremenom pada prodaja. 

15 godina
Pixel kaže...

Rekao bi da je tržište prezasičeno i stoga manja potražnja pa i cijene onda padaju.

Već zadnjih par generacija su inkrementalni pomaci, kad gledaš nema 16 pro max ništa specijalno bolje od 12/13 pro max,  ok, brži je , bolja kamera i sl, ali i stariji modeli rade odlično i hrpa ljudi ih već koristi pa nema novih kupaca i nema tolike potrebe za zamjenom starijih modela koji rade dobro.

To je zapravo problem kad radiš dobre uređaje, ljudi ih dulje koriste i onda ti vremenom pada prodaja. 

Točno to. Ja imam 14 Pro koji je sada skoro 2 godine star, ali i dalje imam osječaj da imam novi high end uređaj, sve radi odlično, kamera je fantastična, baterija se drži. Jedino što se troši su maskice pa onda njih svakih nekoliko mjeseci zamijenim pa je opet feeling kao da je novi uređaj

Za prosječnog korisnika zbilja zadnjih nekoliko generacija nema toliko toga da bi opravdao zamjenu uređaja svako malo. Jedino zbog čega bi sada uzeo novi model je samo USB-c jer me živcira lightning kabel za punjenje (srećom doma ga svugdje punim bežično pa nije toliki problem). U principu prešao sam na iphone nakon dugo godina androida jer mi je falio always on display koji su sa 14pro napokon uveli

Isto tako imam već skoro 4 godine macbook Air M1, i isto je feeling kao da imam zvjerku od laptopa iako smo došli do M3 serije a uskoro i M4 dolazi, baterija odlična, performanse super. Potreban mi je jači sada isključivo zbog posla jer sam počeo se intenzivnije baviti video editingom i onda exportiranje dužih videa ga skroz ubije.

Stoja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice