Pa kakvi kod nas voze bembare i lance zlata oko vrata nose, a nigdje ne rade i na socijali su. Sve je netko drugi vlasnik na papirima. A zna se o kojima pričam.
Vozio Lamborghinija i Harley-Davidsona, a primao n
- poruka: 8
- |
- čitano: 3.109
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
O tajkunima iz Buga?
boze, ta luda policija.....
lambo je od dida stipe, harley babe mare, a rolex je poklon sefa stranke, inace dobrog prijatelja.
Koliko bi ih samo kod nas ostalo bez kuca i automobila i ostalog kad bi morali pokazati kako su ih zaradili...odma bi bilo 50000 stanova na trzistu.
Klasicna slika Njemacke nazalost :) Hartz 4(Socijala), piva ispred Rewe/Lidla i kljuc od AMG-a 2020 u djepu, turki dobro, a ja nek crncim za porez :D
Dam se okladiti da je neki "naš" šljam dezerter iz Australija bojne
Citao sam ovo i na drugim izvorima, i, osim cistog senzacionalizma, i ne cini mi se da tu nesto ima.
Barem ne u okvirima nasih zakona, da bi cijela prica bila relevantna.
Dakle, ne znam za "tamo dolje", no, kod nas, ne postoji zakon po kojem ne smijes biti nezaposlen. Isto tako, ne postoji ni nikakav oblik pomoci drzave za nezaposlene osobe. Osim onih mandatornih 3-6-9 prosjeka place koja se prima po isteku zaposlenja. Nakon toga, drzavu nezaposlena osoba vise ne zanima, ni gdje je, ni od cega zivi. Osnovno zdravstveno osiguranje je uvjetovano evidencijom i redovitim javljanjem zavodu za zaposljavanje i to je to.
Kako funkcionira ta naknada tamo, dali je to automatika s kojom drzava u nekoj mjeri financira svaku nezaposlenu osobu, ili je to nesto vise kao socijalna pomoc koju treba traziti, to nije navedeno.
Dakle, tip je mogao prodati uspjesan biznis za one bilijon dolars, ne radi vise nigdje, prijavio se na biro i oni mu automatski dali naknadu. Mozda ima bogatu prijateljicu koja mu je to kupila....
Mislim, nema cinjenica, samo senzacionalizam, mos misliti, tip ce se pojaviti na sudu i u dva poteza dokazati porijeklo toga i nikome nista.
Veci kuriozitet su ljudi koji imaju nekretnine, milione eura u umjetninama, stednju u svakoj banci koje se mozes sjetiti, pa opet zicaju potpore drzave, stoje u redu za besplatni rucak, uzimaju covid naknade i slicno. u ovoj lijepoj nasoj, ne tamo. i pazi, nitko ih nista ne pita.
a tamo puka sirotinja mora na sud jer je nezaposlen a vozi srednju klasu auta i ima dva sata.
Veci kuriozitet su ljudi koji imaju nekretnine, milione eura u umjetninama, stednju u svakoj banci koje se mozes sjetiti, pa opet zicaju potpore drzave, stoje u redu za besplatni rucak, uzimaju covid naknade i slicno. u ovoj lijepoj nasoj, ne tamo. i pazi, nitko ih nista ne pita.
a tamo puka sirotinja mora na sud jer je nezaposlen a vozi srednju klasu auta i ima dva sata.
Nije neki kuriozitet, ima toga koliko hoćeš. Čak ni ne moraju stajati u redu za ručak, ručak im dolazi sam, a država im praktički gura potpore i oslobađanja raznih nameta. Još ako se malo politički svrstaju dobar dio ove sirotinje koju navodiš će ih zubima i noktima braniti. Padnu tek ako se ekipa ne podijeli među sobom kako treba, dakle uvijek odozgo, nikad odozdo.