Sad mi nije jasno zašto baš iphone. Očito ne koriste FaceID sustav pa je onda dobra bilo kakva brža kamera?
Tehnologija iPhonea pomoći će Premier ligi
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.573
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad mi nije jasno zašto baš iphone. Očito ne koriste FaceID sustav pa je onda dobra bilo kakva brža kamera?
slažem se da ovdje nedostaju neka objašnjenja tehničke prirode.
znam jedino da su englezi inače ludi za apple proizvodima, pa je ovo mozebitno i neka marketinška fora...
-dragon je trenutni naziv mreže koju razvija apple iphoneom.. tj desetci kamera spojenih u sustav, dragon..
-ako to razvija apple, tad je on vlasnik tehnologije.. tad naravno nema na ostalim mobitelima kao što nemaju ios.. a hoće li postojati verzija za npr android, možda.. nema razloga za sad.
.. dragon? ovo je kineska godina zmaja, ako je to radni-razvojni naziv, dok je 'svježe' bez dovoljno informacija, naravno da je 'mutno'.. no to je to.. apple kreće u spajanje-mesh uređaja, gađeta, kućnih-sitnih kao kamera.. dok je ovo jedan od mogućih fičera-upotreba, tj mobač ima kameru, ima moćan čip, ima mrežu.. može, tad je to novi var.. s desetcima kamera, tj govori se od tucet-12 ili u člancima 20-28...
.. tj glavno pitanje.. znate cijene tv-video kamera? opreme? mobač je skup, no u odnosu na kamere je sića.. + što više kamera to je točnost veća. .. ovo je dakle alternativa varu, konkurencia.. nešto što ako je apple bacio oko, može donjeti ogromnu zaradu tj 'du-d-math' ako se krene koristiti samo na nogometnim utakmicama eu.. stadioni, količina + ovisnost o platformi-osu-supportu-servisu..
-u tom kontekstu kao biz-servis-platforma, nema razloga ni pomisliti da će apple to razviti za bilo što osim ios-apple-iphone.. npr za android, no tad će to možda napraviti npr google no samo ako procjeni da se u toj niši mogu zaraditi milijarde no ni tad nije u situaciji kao apple jer se npr pixel ne prodaje tako masovno kao iphone, a ispod tog ne zanima itd..