Google pred razbijanjem: Antitrustovska presuda pr

poruka: 6
|
čitano: 3.374
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google pred razbijanjem: Antitrustovska presuda pr".
16 godina

Razbijte govno, postali su bagra prokleta i vrijeme je za dresiranje

Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina

// Problem leži u Googleovim ekskluzivnim ugovorima s Appleom, Samsungom...

Nisam pravnik pa ne kužim, zar nisu i druge ugovorne strane (Apple,Samsung...) isto tako dio problema? 

Oni neće dobiti po prstima.

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Google pred razbijanjem: Antitrustovska presud
Nisam siguran da razumim problem. Oni su placali da njihov trazilica bude defaultna, ali koliko sam ja upucen svako naknadno to moze na svom uredaju promijeniti. Da li ovo znaci da je ova tuzba podignuta zbog tehnicki nepismenih ljudi koji ni ne znaju sta se desava u pozadini i ne zele znati jer bitno da se instagram moze instalirat i pokrenit na mobu?
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

4 0 hvala 0
6 godina
stirko55 kaže...
Nisam siguran da razumim problem. Oni su placali da njihov trazilica bude defaultna, ali koliko sam ja upucen svako naknadno to moze na svom uredaju promijeniti. Da li ovo znaci da je ova tuzba podignuta zbog tehnicki nepismenih ljudi koji ni ne znaju sta se desava u pozadini i ne zele znati jer bitno da se instagram moze instalirat i pokrenit na mobu?

Nije to baš tako,

Tražilica je duboko integrirana, i nemožeš je samo tako promjeniti osim ako ne promjeniš cijeli preglednik, barem na Windowsima.

Na primjer kod Microsofta, stave ti da svaki New page (New page moraš otvorit htio ne htio.), otvara Bing pretraživač (slučaj na windowsima). A Bing pretraživać poziva Copilota.

New page je nešto kao home page, samo što home page možeš mjenjati a new page nemožeš.

Nema pomoći osim da promjeniš cijeli preglednik,

( A moraš prvo skužiti tu manipulaciju, da bi ti uopće palo na pamet mijenjati preglednik, (ti si uvjeren da si namjestio Home Page pretraživać, ali ne, prebaci te uvijek na New Page i Bing.)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2024 10:07 (gpd).
15 godina
I ja mislim da je to zbog "tehnički nepismenih" korisnika koje ne dira koja je tražilica na mobu toliko dugo dok dobe tražene podatke. Ne dira ih koloko njihovih podataka curi po netu pa se čude reklamama i spamu na mailu ko pura dreku. Upravo na tim ljuduma je google zaradio i zarađuje isto kao i apple, samsung i ostala bagra.
6 godina
Bass kaže...
I ja mislim da je to zbog "tehnički nepismenih" korisnika koje ne dira koja je tražilica na mobu toliko dugo dok dobe tražene podatke. Ne dira ih koloko njihovih podataka curi po netu pa se čude reklamama i spamu na mailu ko pura dreku. Upravo na tim ljuduma je google zaradio i zarađuje isto kao i apple, samsung i ostala bagra.

Tehnički nepismeni ljudi ne predstavljaju mi problem, osim kad su na nekim ozbiljnim funkcijama, onda mogu veliku štetu napravit...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2024 14:19 (gpd).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice