Uvijek kad neki CEO, ili top menedžment, useru stvar, cijenu najprije plate, ni krivi ni dužni radnici. Što taj vrli CEO nije najprije ponudio svoju ostavku, zajedno sa svojim kolegama iz menedžmenta, jer je očigledno da svoj posao ne radi, blago rečeno najbolje, a zatim da tu sudbinu podijele i radnici. Međutim nesposobni CEO će ostati na svom mjestu, a cijenu će platiti samo radnici. Kapitalizam je super za kapitaliste, CEO-e, menedžment, ali jako loš za radnike. Oni dobiju mrvice sa stola, a kolač pokupi stoka krupnog zuba.
Intel na silaznoj putanji, otpuštanja, smanjeni pr
- poruka: 26
- |
- čitano: 6.640
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tužna priča, nekad veliki brend, a danas kraljevi memova. Toliko im se problema nagomilalo da su i najzadrtiji fanovi promijenili stranu pa sad s istim tolikim žarom podržavaju AMD .
U svakoj rečenici oblika "Nije da..., ali...", slobodno se može obrisati sve što piše pre "ali".
BTW, CEO Intela je u 2023. dobio povišicu od 45%.
Koliko radnika sa prosječnom plaćom danas može izgradit vlastitu kuću?
RIZ, Ei Niš, Iskra Kranj...
Tesla je imala pogon štampanih pliočica
kao da Amerikanci, Nijemci, Irci.. s prosječnom plaćom mogu sazidati kuću bez kredita ?!
Friday ima iznadprosječnu plaću u Irskoj, tamo je desetak godina pa ga pitajte; može li izgraditi kuću bez kredita. živi i dalje kao podstanar u iznajmljenoj kući.
nek propadnu, ko ih hebe, godinama su davali performanse na kapaljku i kočili napredak dok nije bilo prave konkurencije, a zadnje dvije generacije CPU-a im doslovno imaju i ugrađeni self destruction...
Edit: doma imam i9 9900K, i skoro svi do sad procesori su mi bili Intel, i na desktopu i na laptopu, ali samo zato jer nije bilo boljeg za istu lovu na tržištu. Sljedeći desktop kroz godinu dana mi bude definitivno Threadripper ili Threadripper Pro
Jel kupujemo dionice Intela?
"Plava braća" kako se neki na forumu nazivaju, na aparatima.
Šalu na stranu, iskreno mislim da su sami krivi za ovo što im se događa.
Uvijek sam gurao Intel, ali zadnja tri procesora su mi AMD i izrazito sam zadovoljan.
Poanta, ne treba biti rob niti jednog brenda.
Snaga&moć flomastera!
Snaga&moć flomastera!
Fučkaj ga sad
Nis ja ništ kriv, za to je odgovoran ovaj dole čova+oko petsto ljudi koju su svi zajedno radili na originalnim Zen procovima.
https://www.anandtech.com/show/17031/anandtech-interviews-mike-clark-amds-chief-architect-of-zen
Problemi u Intelu nisu od jučer, ali su njihovi problemi počeli naglo ubrzavat nakon lansiranja prvih Zen procova.
https://forum.bug.hr/forum/topic/ostalo/chat-tema-ljubitelja-hardvera/224306.aspx?page=289&jumpto=5420298&sort=asc&view=flat
https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-nasih-web-stranica/intelove-comet-lake-procesore-muci-problem-pret/274762.aspx?page=1&jumpto=6109993&sort=asc&view=flat
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-vlak-napokon-krece-pravom-smjeru/238615.aspx?page=3&jumpto=6594170&sort=asc&view=flat
To su činjenice+ja sam samo dobro prognoziral ili procjenil situaciju, a dalje se realno više nema kaj raspravljati.
Realno, kola su krenula nizbrdo kad su postavili Hrvata za CEO-a, od tad im nema spasa (ni njegova ostavka nije poništila kletvu).
Činjenica...
Neznam cemu drama, pa nemogu samo rasti. Moraju malo prepustiti loptu suparnicima inace bi mogli zavrsiti u kazni
Steta sto samo amd ima dozvolu za kompatibilnu arhitekturu...
Neznam cemu drama, pa nemogu samo rasti. Moraju malo prepustiti loptu suparnicima inace bi mogli zavrsiti u kazni
Steta sto samo amd ima dozvolu za kompatibilnu arhitekturu...
a Intel u zamjenu ima pravo na X64... ko bi se bolje proveo, AMD ili Intel kada AMD ne bi smjeo stare 16 i 32 bitne stvari vrtiti u hardveru već da ih verti u emulaciji ili Intel da im se zabrani korištenje X64 koji je AMDov u kojem radi sav aktualni softver? Tu bi se Intel još više zakopao. Druga stvar što su za te osnovne stvari vjerovatno original patenti iscurili, ali činjenica je Intel izgubio tehnološku perjanicu već kod prelaska na 64-bit arhitekturu, da ih je tu AMD prestigao i postavio standarde, a sva ova razna naknadna proširenja bez x64 ne vrijede ništajer su samo to - proširenja a ne osnovni instrukcijski set.
Tesla je imala pogon štampanih pliočica
http://www.tehnika.hr/index.php/portfolio-items/pogon-stampanih-plocica-i-elektricnih-sklopova-nikola-tesla/
Govorimo o tvornici poluvodiča i to procesora, a ne proizvodnoj traci za tiskane pločice koja je opet uzgred budi rečeno dovežena u Teslu kao već zastarjela iz mrskog kapitalističkog zapada.
Također sjećam se i tekstova u Galaksiji (iako sam tada ješ bio veliko dijete) gdje se govorilo o Ei Nišu, a gdje su oni također dovukli jednu zastarjelu liniju za proizvodnju tranzistora da bi tada voditeljica tog pogona kada su je pitali koliko imaju slacka rekla kako oni nemaju slacka jer to sve rade računala i toga nema tj. imaju yield od 100% .
Tako da, hajmo biti realni ...
Tužna priča, nekad veliki brend, a danas kraljevi memova. Toliko im se problema nagomilalo da su i najzadrtiji fanovi promijenili stranu pa sad s istim tolikim žarom podržavaju AMD .
Odma td za ovo blačenje, podrzavam brend koji me usrecuje zadnjih 25g sad radi tamo prakticki 2 modela koji 99,9% ljudi nebude u zivotu vidjelo a kamoli koristilo i koji kakti mogu a i nemoraju degradirati jer su ionako isisani do zadnje kapi atoma me zapravo i zaboli ona stvar!
Govorimo o tvornici poluvodiča i to procesora, a ne proizvodnoj traci za tiskane pločice koja je opet uzgred budi rečeno dovežena u Teslu kao već zastarjela iz mrskog kapitalističkog zapada.
Također sjećam se i tekstova u Galaksiji (iako sam tada ješ bio veliko dijete) gdje se govorilo o Ei Nišu, a gdje su oni također dovukli jednu zastarjelu liniju za proizvodnju tranzistora da bi tada voditeljica tog pogona kada su je pitali koliko imaju slacka rekla kako oni nemaju slacka jer to sve rade računala i toga nema tj. imaju yield od 100% .
Tako da, hajmo biti realni ...
Koliko država u EU uopće ima tvornice poluvodiča, odnosno procesora.
Koliko država u EU uopće ima tvornice poluvodiča, odnosno procesora.
Njemačka, Austrija, UK, Francuska, Švicarska, Češka, Rusija.
Možda još koja.
Infineon ima tvornicu memorijskih modula u Mađarskoj, ali tamo ne proizvode čipove.
Loša vijest za EU (a time i nas) ako odustane od tvornice u Njemačkoj. Da sam znao kupio bih Intela umjesto AMD-a .