Roboti-zubari ugradit će brzo, nježno i bezbolno

poruka: 16
|
čitano: 5.173
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Roboti-zubari ugradit će brzo, nježno i bezbolno".
13 godina

Joj ne hvala. To mi zvuči kao da sam jedno kihanje udaljen od lobotomije.

15 0 hvala 1
16 godina
Re: Roboti-zubari ugradit će brzo, nježno i bezbol
Mene samo smeta to "AI". Debeli prsti zubara stvarno su neprikladni za filigranski rad na zubima.

0 0 hvala 0
16 godina

Uskoro u vašoj budućnosti: ormar zdravlja! Uđeš, servisira te, od zuba, preko liposunkcije, podvezivanja hemeroida, odstranjivanja bubrežnog kamenca, do laserske operacije skidanja dioptrije. Kiosk se nalazi u svkaom bolje opremljenom šoping centru.

4 1 hvala 0
6 godina

Zubari sigurno sa "veseljem" čitaju takve vijesti. Neće nam više trebati ljudskih zubara u budućnosti. Niti doktora općenito. A ni komputerskih programera, to je već poznato. Doći ćemo to točke kad više uopće nećemo trebati ljude. A šta ćemo onda svi raditi? Možda je vrijeme za neki novi ludistički pokret.

0 2 hvala 0
13 godina
Space Cadet kaže...

Zubari sigurno sa "veseljem" čitaju takve vijesti. Neće nam više trebati ljudskih zubara u budućnosti. Niti doktora općenito. A ni komputerskih programera, to je već poznato. Doći ćemo to točke kad više uopće nećemo trebati ljude. A šta ćemo onda svi raditi? Možda je vrijeme za neki novi ludistički pokret.

Bez brige, ima još vremena do tada. Prvo treba AI usavršiti e-uputnice.

13 godina
Space Cadet kaže...

Ljudski zubar će kontrolirati zubara robota i lupiti štambilj/kvačicu/lajkati nakon završenog zahvata.

Na kraju radnog dana će ga nježno potapšati po zglobu i reći bravo majstore

15 godina

AI često halucinira. Učini mu se da vidi zub gdje ga nema pa dobiješ lijepi piercing jezika :)

Ali možda se jednog dana ovo usavrši toliko da je dovoljno malo pogrešaka da može zaista raditi neke osnovne zahvate na ljudima.

Ako to uspiju, nebo je granica za daljnji razvoj. Tvrtka koja u tome uspije će opako zaraditi.

Idi i radi nešto korisno!

1 0 hvala 0
8 godina

vezano za zubarske tehnike daleko zanimljivija je vijest o "lijeku" koji ce inducirati rast novog zuba. navodno je isti vrlo blizu izlaska na trziste.

sposobnost regeneracije zuba, odnosno ponovni rast izgubljenog nije nikakva novost u prirodi, niti nezamislivo cudo, cak i covjek ima tu sposobnost regeneracije (doduse samo jednom), s ovim lijekom bi se ponovo aktivirao "enzim" (nesto, ne sjecam se tocno sto", sto svi imamo, samo prilikom prve izmjene zuba postane neaktivan.

to ce izbaciti potrebu za vecinom estetske dentalne kirurgije i implatanata, dok vjerujem da ce strucni zubar, dakle zubarski covjek, i dalje biti tesko u potpunosti zamjenjiv, stroj, intelegencija i slicno bi eventualno olaksali/ubrzali rad, a nikako poslali zubare na put izumiranja

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Pa da mi ugradi čip za praćenje i čitanje misli.

nisam lud.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 20:29 (Zaporožac).

1 0 hvala 0
6 godina

To bi bilo fenomenalno, ali bol i smetnja uzrokovana novim zubom bi možda bila nedovoljni stimulans za mene osobno. Drugim riječima, umjetni zub, liječenje i miran do kraja života, ako nema komplikacija. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
8 godina
cvaja997 kaže...

To bi bilo fenomenalno, ali bol i smetnja uzrokovana novim zubom bi možda bila nedovoljni stimulans za mene osobno. Drugim riječima, umjetni zub, liječenje i miran do kraja života, ako nema komplikacija. 

nisam sad pretjerano proucavao tematiku, ne znam tocno kako ce to funkcionirati, no, sam proces rasta novog zuba bi trebao biti bezbolan, mozda ima neki doktor da bolje objasni, no, neugoda i bol su vjerovatno povezaniji s cinjenicom da novi zub gura stari jer dolazi na isto mjesto, ako je mjesto slobodno.....

doduse, ovo bi bila "treca sansa", odnosno, lijek bi eventualno mogao inducirati samo jednu regeneraciju, tako da vjerovatno ipak nebi bio ciljani za nadomjestanje jednog ili par zuba, vec kod medicninskih stanja i slucajeva potpunog gubitka svih zubi. budemo vidjeli, navodno bi se na trzistu trebao pojaviti 2026...

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
6 godina
Ovo će biti izvrsno za Hrvate, i ovako peru zube prosječno valjda jednom mjesečno. Kad budu rasli zubi neće ih ni prati, samo kad se pokvari, posadiš novi zub 💪

A što se tiče robota koji ti popravlja zub, vadi kamenac, čupa slijepo crijevo... tu mač fallouta i ZF materijala. Tijelo živog bića je jako komplicirano i niti jedno nije potpuno jednako. I kad dođeš na operaciju recimo štitnjače, plan je bio odstraniti pola da se stabilizira proizvodnja hormona, pa se probudiš bez štitnjače zato što je kirurg vidio da ti je štitna žlijezda puna čvorića (tumora). I usput ti ošteti nešto drugo da cijeli život moraš piti abnormalne količine kalcija i vitamina K. Budeš mu zahvalan i dobro ga podmitiš što si izvukao živu glavu zbog "bezazlene" operacije. A di još da robot to radi misusovo!
14 godina
Ja ću platit više za čovika.

2 0 hvala 0
11 godina
Tu AI rula.
Kakav čovjek. Previše grešaka. Uz malo dobrog programiranja AI tu je budućnost.
Ali ja bi ipak kod moje tete zubarke sa veeelikim očima, pa kada me stisne uz njih, uho mi pocrveni od topline, a meni drago, samo pazim da ne vidi dragost metar ispod zubala :)
F. Off AI, nadmaši to!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2024 2:07 (Lanko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Šalu nastranu, radije volim čuti savjet od čovjeka. Mada, tko zna, možda bi i AI mogao dat isavjet nakon snimke zubi i biti neloš i u tome.

Ali nekako više povjerenja imam u osobu nego u AI. Halucinacije i loše odgovore (koji zvuče jako uvjerljivo) sam vidio previše puta.

Idi i radi nešto korisno!

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice