Korisnici bijesni na Adobe zbog novih uvjeta koriš

poruka: 14
|
čitano: 8.082
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Korisnici bijesni na Adobe zbog novih uvjeta koriš".
16 godina

Najti biti naivni. Dumpajte ih.

Linux, Arch Linux.

18 0 hvala 0
9 godina
Re: Korisnici bijesni na Adobe zbog novih uvjeta k
Časna pionirska, majke mi, nećemo!
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
21 0 hvala 0
11 godina

Još bi im netko povjerovao da neće koristiti tuđe radove da im u uvjetima ne piše doslovno: "Solely for the purposes of operating or improving the Services and Software, you grant us a non-exclusive, worldwide, royalty-free sublicensable, license, to use, reproduce, publicly display, distribute, modify, create derivative works based on, publicly perform, and translate the Content."

Ono, nećemo, za sad, al ako nam se sprdne onda možemo bez naknade korisiti kako želimo, samo proglasimo tvoj rad bitnim za rad programa. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2024 20:12 (ddarknessfairyy).

16 0 hvala 1
16 godina

Majko mila, pa koliko ljudima treba da imndodje iz dupeta u glavu?

I zasto vec jednom ne zabrane reklamiranje i koristenje privatnih podataka ako ti naplacuju proizvod?

Gledam te!

18 0 hvala 5
6 godina

ako se sumnja na izradu ilegalnih sadržaja (poput zlostavljanja, spama ili phishinga

a kako će oni znati dal ja doma "izrađujem spam ili phishing" ako neće njuškati po svemu?

1 0 hvala 0
15 godina
Sadržaj u cloudu treba biti enkriptiran na način da samo korisnik ima ključ. Da Adobe ni pod prijetnjom smti ne može otvoriti korisnička djela jer nema ključ. Ako to nisu napravili, znači da žele (i budu) njuškali po djelima korisnika, bez obzira koja bajka piše u uvjetima. Držite svoja djela izvan Adobe clouda.
Idi i radi nešto korisno!

8 0 hvala 1
7 godina

Pa kako mislite da se treniraju svi AI modeli??

Pa niti jedan od njih nije legalno dobio sve te podatke jer bi to onda značilo onda tisuće i tisuće sati potrošenih na legalne zavrzlame.... ovako samo kažeš da koristi javno dostopne podatke sa interneta i mirna bosna, nitko ništa ne pita...

Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine

Dobro gdje su te cifre prekinutih preplata da vidimo taj bjes, meni se cini da je sve vise ljudi prihvatilo taj ulazak u svaku poru privatnosti i sl. Mozda mi malo starije generacije jos neckamo i žalimo se no ove mlade boli k

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina

Znaci nes ko Netflix..... stacking up... hah

3 2 1.... soonTM

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Promašio si fudbal, pročitaj tekst. Ne uvode novi uslovi korišćenja plaćanje pretplate, pretplata sama po sebi odavno nije vest. Sada sebi daju za pravo da "automatskim i ručnim metodama" pregledaju sadržaj koji korisnici stvaraju.

Dakle, prevazišli smo "ti ne poseduješ software koji plaćaš", došli smo do "Adobe počinje da stiče prava nad tvojim radom, stvorenim alatom za koji plaćaš".

Pristupaće sadržaju koji je, kako piše u članku, neretko predmet ugovora, NDA-ova... bez policijskog i sudskog naloga. Zarad sprečavanja phishinga. Jer kreatori phishing mailova koji žele da dodaju uverljivu grafiku neće te resurse kopirati sa legitimne stranice, nego će ih praviti od nule, na legalnoj kopiji Photoshopa. Verovatno zato što su kreatori phishing napada pošteni ljudi koji znaju da neovlašćena upotreba nečijih grafika i piratskog Photoshopa nije u redu, i briga ih je za takve stvari. Da, vest je na prvu pomalo uznemirujuća, ali dali su sasvim razumno objašnjenje koje uopšte ne smrdi.

Kolega, nije tema, ali nas muške celog života uče da si pravo muško samo ako junački, bez kukanja i pogovora, pojedeš go*no koje okolnosti stave pred tebe. Mislim da nema razloga da to sebi radimo.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

svaki put kad kupite (!) vrećicu za ono što ste ionako kupili (!) ili to što ste kupili na sebi ima naziv firme oooogromnim slovima (majice kojekakve? tenisice?) vi zapravo plaćate pravo reklamiranja neke tvrtke i njezinog proizvoda i nosate to uokolo ponosno, uglavno ne skuživši kako vas zajebalo. nije teško biti pametniji od marketingaša, samo se većini ne da misliti. eto vam na sad. jedini lijek je - ne kupovati takve stvari i ne upotrebljavati ih. meni uspijeva 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
12 1 hvala 0
14 godina
Ajar kaže...

svaki put kad kupite (!) vrećicu za ono što ste ionako kupili (!) ili to što ste kupili na sebi ima naziv firme oooogromnim slovima (majice kojekakve? tenisice?) vi zapravo plaćate pravo reklamiranja neke tvrtke i njezinog proizvoda i nosate to uokolo ponosno, uglavno ne skuživši kako vas zajebalo. nije teško biti pametniji od marketingaša, samo se većini ne da misliti. eto vam na sad. jedini lijek je - ne kupovati takve stvari i ne upotrebljavati ih. meni uspijeva 

bravo, potpisujem i primjenjujem!

ako mi pise naziv tvrtke na majici/kosulji/jakni/..., onda istu ocekujem besplatno, bez obzira pisalo hugo boss ili algebra

16 godina

Najjaci mi je bio neki lik u hilfiger jakni. Tamna kozna jakna a preko cijelih ledja hilfiher logo. Ko jbni sendvic men. 

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2024 0:17 (Veliki Brat).
15 godina
Obrisali mi genijalni post samo zato što sam napisao gov*no (bez zvjezdice). A ovaj post će ostaviti kao da tu riječ sa zvjezdicom nitko više ne prepoznaje. Gov*no je svakodnevni proizvod svakog čovjeka, normalna prirodna stvar, ništa skandalozno. Pozivam administratora da vrati post i doda zvjezdicu, jer svi znamo da je to ionako samo zadovoljenje forme, ne intelektualna kategorija.
Idi i radi nešto korisno!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2024 9:06 (Keso).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice