Chrome od ponedjeljka postupno prelazi na Manifest

poruka: 85
|
čitano: 33.899
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome od ponedjeljka postupno prelazi na Manifest".
8 godina
neaktivan

Brave je fork chrome-a, a brave shield nije ekstenzija nego strukturalni dio browsera.

Loadanje nekakve ad block ekstenzije u brave je glupost.

Mozilla je 2023 god najavila prelazak na V3 manifest.

Vivaldi i Opera će ga zadržavati maks koliko mogu - čitaj koliko će biti podržana od strane chromium za enterprise verziju

Prelazak će potrajati par mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2024 10:47 (CrniPero).

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Chrome od ponedjeljka postupno prelazi na Mani
Znači prelazak na Firefox. Ako još niste prešli, evo vam još jedan razlog.
Idi i radi nešto korisno!

1 0 hvala 0
3 godine
CrniPero kaže...

Loadanje nekakve ad block ekstenzije u brave je glupost.

Naravno da nije glupost ukoliko ekstenzija ima kud i kamo više mogućnosti i finih namiještanja na koje sam navikao na drugim browserima, zašto tada ne bih koristio isto to na braveu ukoliko mogu ili koliko god dugo to mogu kroz ekstenziju.

15 godina

Probajte Floorp browser baziran na FF-u.

https://floorp.app/en

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Hvala.

Nego, kako se importaju lozinke sa Windows kompa na Android (u FF)?

Najlakše sa FF syncom. Ulogiraš na oba uređaja i odabereš šta želiš povuć.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2024 12:42 (ddarknessfairyy).
11 godina

@Ges

Hm, ne znam...ja na to ne gledam tak'. Jednostavno, ono kaj koristiš dužan si platiti, ako to nije džaba.

Mislim nisi....ko te tjera da koristiš te servise?

dzg
17 godina
PzKpfw kaže...

@Ges

Hm, ne znam...ja na to ne gledam tak'. Jednostavno, ono kaj koristiš dužan si platiti, ako to nije džaba.

Mislim nisi....ko te tjera da koristiš te servise?

vidim da to ne gledaš tak. I vidim da ne razumiješ da je sve to što koristimo već plaćeno i to našim podatcima i to prešutno. Tko me tjera? Nitko me ne tjera već si uzimam za pravo tako postupati jer ako oni imaju (prešutno) pravo znati tko sam ja i što radim po interenetu te raspolagati s tim podatcima kako im se mili, imam i ja (prešutno) pravo koristiti njihove usluge onako kako se meni koriste. Uostalom svugdje u svijetu vrijedi pravilo da je vlasnik sam dužan osigurati svoju imovinu i ne može kriviti druge da eto nisu znali granice ako on nije jasno postavio te granice. Pa dok YT ne postane skroz zatvorena platforma kao druge takve, što se imaju buniti što ima ljudi koji im ne poštuju te nejasne granice

11 godina

@Ges

Upadaš u moralni relativizam. Al' ti radi kako misliš da treba raditi.

dzg
16 godina
neaktivan

eo ponedjeljka, win7, baš ništa. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Maskeron kaže...

dobro, to je osobna stvar.

recimo biti špiko i biti škrt je jedan jako velik životni teret koji uništi čovjeka.

ja te ljude razumijem.  premda me dosta u razgovorima iznerviraju dok se hvale kako su zbog 2€ izmjenili sve teleoperatere i sva autoosiguranja.

teško im je i treba ih shvatiti.

Meni, recimo, tih 2 eura mjesečno znači jednu krafnu više za moju kćerku. Nije puno, ali ju veseli.

Ne razumijem, zašto smatraš da je, npr. 2 eura mjesečno manje nekom lapanu za novog Teslu, a jedna krafna više za moju kćerku, škrtost 

K
19 mjeseci
odjavljen

nisi shvatio da nije spominjan socijalni status.

već lakoća življenja bez opterećenosti sa "moga sam proći jesftinije i preznojit ću se, ali će biti jeftinije".

to stanje uma pogađa i bogate i manje bogate.. pati fluidnost opuštenog konzumiranja, kako bitnih, tako i nebitnih stvari.

ako 30g osiguravam vozila u croatia osiguranju, ne radim to što ih volim ili što su jeftini.

nikada nikakav problem sa naplatama i sve je uvijek uredno.

a svi znamo da oduvjek traje otimačina za klijentima i vabi ih se za 20€ manje.

tada me ti ogrebeš po braniku i ja ne mogu naći na karti tvoje osiguranje "dinara velebit" jer si ti kod njih pošao za 5 krafni.

nema u ovome ništa loše i naglasio sam da ne bih volio da me netko krivo shvati.  treba biti racionalan i cijeniti svoj novac.

ako je u prvoj pekari krafna 50 centi, a u 300m dalje pekari 40 centi.  nije uvreda ako ti kažem..daj uđimo u ovu prvu, jesi normalan..pa neću radi 10 centi hodati 300m.

no, netko hoće.

2 1 hvala 0
13 godina
Cijeli zivot na firefoxu i presao na sranje od Chroma radi jebenog kripta neki kujac farma dok surfa..jos do kraja godine i adio mare..vracam se lisici!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@Maskeron

Ljudi gledaju nešto za manju vrijednost od one koju bi trebali platiti. To nije pošteno.

Naravno, da se ljudi grebu za svaku ćunu, tj. euro.

Al' ak' već nisu pošteni, nek' onda to i priznaju.

dzg
19 mjeseci
odjavljen

na koji način funkcioniran njihov bloker nisu pojasnili

0 0 hvala 0
9 godina

Pa sori, imali smo youtube besplatno od 2006.

Zašto bismo sada mijenjali navike?

A razloge za blokirati oglase na njemu sam već navodio.

11 godina

@EricCartman

Ne moraš ništa plaćati. Samo onda idu reklame.

Ionako preko poznatih načina, možeo i gledanje reklama izbjeći.

Plaćaš iz razloga ne zato kaj moraš, nego želi da sve bude fer. 

dzg
8 godina
protjeran
Google to ne bi radio da ne postoji nacin tehnicki (tesko) ili prije politicki da prisili druge browsere da predju na isto. Jednostavno Chrome ce biti desetkovan i to je to. Ukoliko ce drugi browseri "dobrovoljno" ipak preci na isto vrijeme je svakom da se zapita, a sto se zaoravo desava. Gdje je nestala "trzisna ekonomija"?

0 0 hvala 0
14 godina
Maskeron kaže...

Koji je to VPN?

13 mjeseci
Valentin17 kaže...
Maskeron kaže...

Koji je to VPN?

Koliko sam skuzio po screenshotu - ProtonVPN, isplati se uz Proton Mail paket :)

Inace, nazalost Chrome ce ostati na racunalu zbog testiranja stranica koje odrzavam, za dzabe Edge, Brave i ostali Chromium based preglednici kad mi korisnici kazu da na Chrome ne ucitava kako treba a meni recimo na Firefoxu i Chromium baziranima normalno sve radi.

Neovisno o svemu tome na jednom starijem kompu sam podigao AdGuard Home, stavio filtere da blokira ove bas scummy reklame na uređajima gdje nema mogućnosti promjene browsera i dodavanja ekstenzija (jedan smart TV kojeg su roditelji kupili sebi jer je bila neka akcija u Lidlu, Samsungov TV) te im blokira sve a za YouTube kojeg imaju prijavljenog ide preko mene i Family plana kojeg vučem duže vrijeme u Ukrajini za siću mjesečno (isplati se jer ionako još uz to dajem par mjesečnih Membershipova).

Uređeno: koristim Firefox kao glavni browser već 4.5 godine sigurno, nešto me onda Chrome bio zezao pa sam se odmah prebacio na dobar stari browser kojeg sam imao u verzijama 2.x i 3.x doba

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2024 10:51 (CroDesign93).
3 godine
Valentin17 kaže...
Maskeron kaže...

Koji je to VPN?

CroDesign93 kaže...

Koliko sam skuzio po screenshotu - ProtonVPN, isplati se uz Proton Mail paket :)

Pa na screenu piše "WireGuard", zna se i meni desiti, od sitnica koje tražim ne vidim najveći natpis... btw. proton nije sigurno, ja ga koristim i uopće ne izgleda tako...

Izgleda da je Proton VPN’s NetShield Ad-blocker.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2024 13:48 (notloB).
15 godina
notloB kaže...
Valentin17 kaže...
Maskeron kaže...

Koji je to VPN?

CroDesign93 kaže...

Pa na screenu piše "WireGuard", zna se i meni desiti, od sitnica koje tražim ne vidim najveći natpis... btw. proton nije sigurno, ja ga koristim i uopće ne izgleda tako...

WireGuard je protokol

3 godine
ministar kaže...
notloB kaže...
Valentin17 kaže...
Maskeron kaže...

Koji je to VPN?

CroDesign93 kaže...

WireGuard je protokol

19 mjeseci
odjavljen
Valentin17 kaže...
Maskeron kaže...

Koji je to VPN?

Proton i protokoli

14 godina
CroDesign93 kaže...

Neovisno o svemu tome na jednom starijem kompu sam podigao AdGuard Home, stavio filtere da blokira ove bas scummy reklame na uređajima gdje nema mogućnosti promjene browsera i dodavanja ekstenzija (jedan smart TV kojeg su roditelji kupili sebi jer je bila neka akcija u Lidlu, Samsungov TV) te im blokira sve a za YouTube kojeg imaju prijavljenog ide preko mene i Family plana kojeg vučem duže vrijeme u Ukrajini za siću mjesečno (isplati se jer ionako još uz to dajem par mjesečnih Membershipova).

13 godina
Evo, tko koristi Chrome čini se da može izvući još godinu korištenja Ublock origina.

https://www.ghacks.net/2024/08/15/google-is-killing-ublock-origin-in-chrome-but-this-trick-lets-you-keep-it-for-another-year/

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice