Za dulji vijek pogonske baterije potrebno je držat

poruka: 3
|
čitano: 7.913
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Za dulji vijek pogonske baterije potrebno je držat".
16 godina
moderator
offline
Za dulji vijek pogonske baterije potrebno je držat

Najbolje držati auto u klimatiziranoj garaži i po mogućnosti ga ne voziti.

 

This space for rent!
 
10 0 hvala 2
16 godina
offline
Re: Za dulji vijek pogonske baterije potrebno je d
Drago kaže...

Najbolje držati auto u klimatiziranoj garaži i po mogućnosti ga ne voziti.

 

 i svakako mu dnevno barem dva sata puštati naizmjence mahlera i mozarta, uz škakljanje po baterijama krznenim mufom. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
15 godina
offline
Za dulji vijek pogonske baterije potrebno je držat

-dodao bi uz redovito održavane-servisiranje (garažiranog-klimatiziranog autića u izlogu-hibernaciji...).

-iduća preporuka za upotrebu čekića, ne primjenjivati fizičku silu .. moguća oštećenja i sl. disklejmeri..

 

edit: no posotji i realnost, tj jedan od realnih savjeta, kad se kupi nešto novo, npr mob ili bilo koji uređaj s baterijom, pogotovo popularno za lap (jer mob ne može bez baterije).. je, ne koristiti bateriju, to savjetuju proizvođači-trgovci tj oni na kojima je tad trošak-jamstvo-servis unutar jamstvenog roka (koji je osjetno kraći za bat).. pa je tad 'idealni savjet' trgovca, barem 6mj ne koristiti bateriju.. držati je u ladici, na tamnom (ne svjetlo-sunce, mada ne znam tko to u stanu u ladici ima osunčano..) na idealnim uvjetima.. sve kako bi baterija preživjela do isteka jamstva kad ih više ne zanima trajnost .. logično, razumno, iz rakursa jamstva-troška za jednu stranu, besmisleno za korištenje a tad i kupnju tj ako nam nešto ne treba i ne koristimo tad ne treba ni kupiti pri čemu i držanje u ladici troši jamstvo-rok-istek, što ispada važniji kriterij za takve preporuke koje spadaju u domenu urbanih legendi i priča, dok ih naravno nedokazano promoviraju proizvođači iz jamstvenih pobuda pa je sve ok što se razuma-razloga tiče.

-moj savjet kad osoba kupi lap, je korisit ga.. spoji struju kad imaš stuju, .. koristi ili ne kupuj ako ne trebaš, dok baterija traje ovisno o sreći, prosjek-većina 5-10g, poneki sretniji primjerak i duže, čak bez vidljive degradacije kapaciteta koji čak ne mogu provjeriti dužim korištenjem od par sati s prosječnim kapacitetom koji drži 2-4h prosječnih laptopa na tržištu, recimo gejmati sat-dva bez struje, što će reći stola-fotelje-miša.. ili raditi, nije za očekivati, u pravilu kraće a to drži i nakon 10-više godina po indikatoru jednako ili 90% novog.. tak da ne vidim razlog 'hibernaciji' i čuvanju u ladici, više stvar sreće što se riješi paljenjem svijeće i žrtve paljenice nadležnima pa se oni pobrinu za sreću :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2024 16:03 (ihush).
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice