Senzorski čip i bolja propusnost podataka za veću

poruka: 3
|
čitano: 8.626
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Senzorski čip i bolja propusnost podataka za veću ".
10 godina

Korak u dobrom pravcu, ali i dalje ostaje problematika ispravnog tumačenja snimljenih stvari. Da ponovim ono što sam već u jednom postu napisao, nije toliki problem u rezoluciji ili načinu snimanja slike, već u tumačenju snimljenih stvari. Snimljena slika mora odgovarati NEČEMU što je već ranije snimljeno i ubačeno u neki algoritam za detekciju objekata i oznaka na slici. Spomenuti čip ima odličnu brzinu obrade podataka, ali i dalje je upitno koliko točno detektira snimljene objekte i oznake. Ta problematika nije toliko mala, sjetimo se samo sudara kada je biciklist s vrećicama obješenim na volan presjekao put samovoznom automobilu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Elaine_Herzberg

Senzori nisu uopće aktivirali kočenje ili izbjegavanje prepreke.

To sve spominjem da ne bi netko mislio da je dovoljno nafrljiti rezoluciju snimaka do besvjesti ili snimati s 5 vrsta različitih kamera jer sve pada u vodu kada sustav ne propozna nešto na slici što čovjek bez problema uoči i reagira na viđeno.

2 0 hvala 0
8 godina
Re: Senzorski čip i bolja propusnost podataka za v
Thinker kaže...

Korak u dobrom pravcu, ali i dalje ostaje problematika ispravnog tumačenja snimljenih stvari. Da ponovim ono što sam već u jednom postu napisao, nije toliki problem u rezoluciji ili načinu snimanja slike, već u tumačenju snimljenih stvari. Snimljena slika mora odgovarati NEČEMU što je već ranije snimljeno i ubačeno u neki algoritam za detekciju objekata i oznaka na slici. Spomenuti čip ima odličnu brzinu obrade podataka, ali i dalje je upitno koliko točno detektira snimljene objekte i oznake. Ta problematika nije toliko mala, sjetimo se samo sudara kada je biciklist s vrećicama obješenim na volan presjekao put samovoznom automobilu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Elaine_Herzberg

Senzori nisu uopće aktivirali kočenje ili izbjegavanje prepreke.

To sve spominjem da ne bi netko mislio da je dovoljno nafrljiti rezoluciju snimaka do besvjesti ili snimati s 5 vrsta različitih kamera jer sve pada u vodu kada sustav ne propozna nešto na slici što čovjek bez problema uoči i reagira na viđeno.

Da čovjek. Muha sa svojim mozgom piko veličine također se uspješno kreće kroz prostor, zbunjuje je jedino staklo, a prilično sam siguran da na cestama nikad nećemo imati ugrađena balkonska vrata kroz koja bi prolazili automobili.

Ja rekoh
16 godina
neaktivan

tako je to kad je "p" pokraj "š" a drlja se nabrzinu i ne pročita napisano. a nisi forumaš. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2024 10:00 (Ajar).
Moj PC  
3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice