Tako su nam i za 5G pričali bajke o čudima koja nas čekaju kad se uvede a kad ono, ćorak.... Bar ja kao laik ne primjećujem neku preveliku razliku u odnosu na prije (imam 5G mob, malo mi je brže surfanje i to je to. .
Tako su nam i za 5G pričali bajke o čudima koja nas čekaju kad se uvede a kad ono, ćorak.... Bar ja kao laik ne primjećujem neku preveliku razliku u odnosu na prije (imam 5G mob, malo mi je brže surfanje i to je to. .
Čemu uopće 100 Gbps na mobitelu??? Koja bi to mogla bit svrha, ma i 1 Gbps a kamoli 100?? 4g sa dobrom pokrivenošću je sasvim dovoljan za sve normalne potrebe, ostalo su bajke i marketing.
Čemu uopće 100 Gbps na mobitelu??? Koja bi to mogla bit svrha, ma i 1 Gbps a kamoli 100?? 4g sa dobrom pokrivenošću je sasvim dovoljan za sve normalne potrebe, ostalo su bajke i marketing.
Za sve normalne potrebe 4G je dovoljan,
Međutim kad navali ekipa sa smart mobitelima, satovima , električna vozila spojena u mrežu, iot i pametne kuće , pametni grad, pametni nadzor, svaki i sve spojeno na internet, onda 4G više nije dovoljan.
Potrebno je 10x-100x više svega. latencija koja će podržavati djecu koji igraju profesionalno igrice , Industriju 4.0 gdje svaki senzor aktuator i motor mora biti spojen na internet , telemedicina, AR naglavnici, VR nakurnjaci, ...
Očekuje se da će sve to navalit ovih godina, samo što nije. Zato 5G.
ovaj 6G napreduje brzo kao i nuklearna fuzijska elektrana.
Haha tamo se spominju 100 GHz i 300 GHz bandovi. Pa kad spustim zastor za komarce na vrata ode internet u 3pm.
Yea, right, i onda dođeš na more gdje se s hrpom turista nadmećeš za slobodan kanal na preopterećenoj baznoj stanici da uopće možeš mail pročitat.
sad kako su svi na 5G, meni mobilni net na 4G radi brze nego na 5G
Dobar 4G je sasvim dovoljan za sve mobilne potrebe, stacionarno optika.
5G i 6G unose samo dodatno štetno elektromagnetsko zračenje u okolinu.
Točno. Iznad 3G, veće brzine imaju smisla samo na flat internetu.
7G će funkcionirati tako da ćemo svi na glavama morati nositi antenu jer će domet biti 2 metra a frekvencija 5THz
Jojjjj J, kako ćemo preživić s ovako malim brzinama, ja bim ŽeLjeo naJmaNJe 10G. brzinić, od jednoo 10.000 Gbps-ića...
Eh, onda bim mi tek moja dušica bila na mjestiću
začudo, 6G gori jednako kao 5G.