Kako imam oca koji je religiozno pratio boks (iako nikada nije bio sportas) i prenio na mene tu ljubav prema boksu (koji jednako tako nikada nije bio nekakav sportas), ovo je objava koje me, moram priznati uzbudila.
Otac, koji ne govori engleski, uvijek bi se uzbudio kada bi se u razgovoru spomenuo mec "Fojerman" (i dan danas njegov izgovor prezimena George Foremana) vs Ali mec.
Za vrijeme bilo kojeg obiteljskog rucka, ako bi se slucajno spomenuo boks, stari jos uvijek uputi znacajni pogled prema majci i podsjeti kako je molio da ga probudi na direktan prijenos meca (jer eto 70-tih su zene bile i budilice valjda). Da ne spominjem da ima posebnu notu ponosa kada kaze "ja sam to gledao u zivo".
Rekavsi to, osobno smatram da je Mike Tyson najbolji boksac koji je ikada hodao ovom zemljom, i koji ce ikada hodati, no treba biti realan i primjetiti razliku u godinama koja nosi vrlo visoku brojku od 30.
Koliko god bih volio da Mike spenali Jakea (covjek mi je iritantan po nekoliko "katedri), treba biti iskren i reci da Jake nije za..bancija i bojim se da ukoliko ovaj mec izadje iz okvira "egzibicije" da ce se pretvoriti u "maltretiranje penzionera".
Doduse, prije 3 godine bio je mec protiv Roj Jones Jr.-om gdje je Mike izgledao kao da nije prestao boksati, no to je bila egzibicija (proglasena nerijeseno, u skladu sa egzibicijom) i na kraj krajeva, dva "penzica" su bila u ringu, no prema mom skromnom misljenju, Mike je objektivno bio bolji.
S druge strane, kao netko koji gazi 50-tu i voli vjerovati u onu "bez starca nema udarca" (pun inteded), potajno prizeljkujem da mu Mike promijeni "licni" opis.
U svakom slucaju jedva cekam vidjeti Mikea u ringu opet, iako riskiram unistenje legende u svojim ocima.