čovječanstvo na ovom stupnju razvoja nije u stanju obuzdati malo jači šumski požar, a fantaziraju o vladanju energijama crne rupe... ovo je na razini znanstvene fantastike barem još 10.000 godina
Crne rupe kao baterije i dobivanje vode iz zraka
- poruka: 6
- |
- čitano: 7.572
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo je u stvari netko i financirao, nekome je očito potrebna teorija o izvlačenju energije iz crne rupe. Da se zapitaš ima li taj netko pristup crnoj rupi iz koje vadi energiju, ali jelte neučinkovito pa mu je potrebna teorija.
idem si odmah kupiti jednu crnu rupu za bateriju i hrpu zraka za čupanje vode. jupi.
evo možda ja kao laik ti mogu natuknuti o čemu se tu radi...
1. S perspektive promatrača objekti nikad ne upadnu u crnu rupu, u nekoj beskonačnosti vremena završe na "horizontu događaja"
2. Kažemo da upadnu jer kako se približavaju horizontu događaja, svjetlo koje emitiraju postaje sve više izduženo zbog "red shift" efekta i postaju "nevidljivi"
evo možda ja kao laik ti mogu natuknuti o čemu se tu radi...
1. S perspektive promatrača objekti nikad ne upadnu u crnu rupu, u nekoj beskonačnosti vremena završe na "horizontu događaja"
2. Kažemo da upadnu jer kako se približavaju horizontu događaja, svjetlo koje emitiraju postaje sve više izduženo zbog "red shift" efekta i postaju "nevidljivi"
Naravno. Pitanje je tu bilo(vise retoricki) ne zbog red shifta vec kako oni onda misle ubrizgati bilo sto u crnu rupu u nasem vremenu?
Kako smo krenuli ocekujem da mediji mrtvo hladno uskoro prenesu vijest kako je izmisljen perpetuum mobile ( vrijeme i energija cine Heisenbergov par). E moj baže...