Bolje da ga iz nafte vade
U Velikoj Britaniji započinje izdvajanje ugljika i
- poruka: 19
- |
- čitano: 9.350
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naj bolje je na izvoru. Ali gdje s time? Oni to skaldište onda u zemlju , A ovi englezi bi mogli jednostavno kupiti taj co2 umjesto da ga uzimaju iz zraka?
da, zbilja, tko zna po čemu je ugljen dobio naziv ...
Nije to prevara nego mislim da se radi o klađenju, i ulaganju u nešto što još ne postoji ali bi kao moglo biti. Nekakvom carbon kreditu i carbon offset
Oni će ostvariti karbonski kredit i onda ga mogu prodati na burzi. Iako im realno CO2 ne treba ima ga na lopate.
-u jednoj alternativnoj budućnosti, .. kad co2 postane resurs (ne štetoćina, krivac toplotnog udara i inače loš, zadaha itd..), će postati važan, dovoljno da se recimo oko njega ratuje kao oko nafte, sad bi gore, sad dolje, nitko ga neće, pa ga svi žele, .. jednog dana, kad greta i ekipa jahača zelenka odrastu i nauče recimo osnove kemije, atoma, geologije, kem.procesa itd.. ili što je Zemlja i život (ili Ž, s velikim ž..).
Note to self: "ovo je sigurno neka prevara"
Je.
S jedne strane, mi mali štedimo CO2, vozimo male aute, pazimo na ovo i ono...
S druge strane rokaju turističke i ostale rakete u svemir, gdje jedna raketa i industrija za proizvodnu iste spiči X puta više CO2 nego što smo mi mali uštedili.
I platili za to.
Tko tu koga hebe!
Postoje dva pola plus i minus kad govorimo o karbonskom zagađenju . oni koji ispuštaju co2 u atmosferu i oni koji prikupljaju c02 iz atmosfere.
Koliko ovi prvi ispuste , toliko treba biti ovih drugih koji prikupe.
Ako nema . Treba jedne smanjit. Ili druge povečati tako da bude.
ako si uštedio c02 to samo znači da ćeš morati manje prikupiti c02 iz atmosfere ali nisi postao karbonski neutralan.
toliko o teoriji, a u praksi ja neznam za potrošačku tehnologiju koja je karbonski negativna. Nema toga. Snovi, Fantazija.
Nemožeš biti karbonski neutralan kao "mali čovjek" tako lako. jer nema tih karbonski negativnih proizvoda koje trošiš.
Neke organizacije se hvale da će do 2030 postati carbon neutral.
Ti onda prijatelju prvo moraš biti carbon negative prvo, neko vrijeme, da popraviš ovo što si napravio do sada. A tek onda možemo pričati o carbon neutral
Ako misliš uistinu biti carbon neutral do 2030, onda već sada moraš biti carbon negative
Kaj se smiješ, ispustiš 1000 tona, kupiš 1000 tona kredita i na nuli si
Kaj se smiješ, ispustiš 1000 tona, kupiš 1000 tona kredita i na nuli si
Ako ih ukradem jesam i dalje dobar? Zbrojis ovo, ovo, pa ovo i jos mnogo takvih slucajeva i ispada da lopovi najvise offsetaju svoj carbon footprint .
A da ne pricam da je to bio kripto prije kripta
Ozbiljno? Mislio sam da si ozbiljan.
Ja sam ozbiljan samo kad Vučić nudi sendvič sa parizerom...