znači ja sam normalan...što me vuče želja sa sebi kupim lego kocke a još malo na pola puta do odlaska u vječna lovišta:)
znači ja sam normalan...što me vuče želja sa sebi kupim lego kocke a još malo na pola puta do odlaska u vječna lovišta:)
a tek seksualne igrice.... mmm-mmmm-mmm....
Sve bolji članci doktora Bereckog. Jedva čekam sljedeći.
Neuroni s vremenom razviju i smisao za ratne igre, nažalost.
Ja se pitam koliko ovaj pristup učenja djece ima veze za treniranjem modela umjetne inteligencije? Jesu li pedijatri, pedagozi, odgojitelji (sve u muštkom rodu jer se odnosi za zanimanje a ne na osobe) sa svojim znanjem prikladna ekipa za treniranje umjetne inteligencije?
Ja se pitam koliko ovaj pristup učenja djece ima veze za treniranjem modela umjetne inteligencije? Jesu li pedijatri, pedagozi, odgojitelji (sve u muštkom rodu jer se odnosi za zanimanje a ne na osobe) sa svojim znanjem prikladna ekipa za treniranje umjetne inteligencije?
Ne znam na sto se konkretno odnosis, ali da napravimo korak izmedu Transformera/LLMova i AGI nije potreban neki pronalazak u matematici, vec u kognitivnoj znanosti.
Kada tocno mozemo konkretizirat kako se ucenje materijalizira izmedu neurona u mozgu, i prenijet to u brojeve, onda cemo moc trenirat neku drugaciju arhitekturu i napravit konkretan AGI (odnosno tocnije, AI koji uci sam).
Dobar paper - https://www.nature.com/articles/s41565-020-0722-5
Tako da da, kljucan je rad izmedu kognitivnih znanstvenika (razliciti poslovi, neki koje si spomenuo), veterinara i AI znanstvenika.
Kako bi shvatio linkani Abstact, trebao sam prvo naučiti šta je to memristor - i ostao paf! Čeka na uzbudljiva budućnost!