Što je "digitalna nekromancija" i trebamo li razgo

poruka: 4
|
čitano: 8.337
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Što je "digitalna nekromancija" i trebamo li razgo".
16 godina

Prije samo desetak godina "Caprica" je djelovala kao daleki sci-fi. 

"No, kažu britanski sociolozi, trebali bismo zapamtiti da se obično prema osobnim porukama, fotografijama ili video zapisima mrtvih ne odnosimo kao da su ti zapisi sami naši voljeni."

Zapisi nisu, ali AI sa znanjem/iskustvom te osobe koji se ponasa na isti nacin kao i ta osoba, za sve praktične svrhe, je ta osoba.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

"no kažu britanski sociolozi, trebali bismo zapamtiti..."

zadnji put kad su ljudi "trebali zapamtiti" kao upozorenje prije pokušaja upotrebe, dobili smo abrahamske religije i n-pokušaja ispravljanja krive interpretacije onog što su prethodnici u njima pokušavali reći i pri tome drvili "pokušajte zapamtiti"

2 0 hvala 0
8 godina

AI puca u glavu.

"A da se mi upoznamo malo bolje? Jesi'l za sex?"

Jbt kao da komuniciras s zidarom iz Kotor Varosi koji dobacuje razne prijedloge zenama sa skele.

0 0 hvala 0
15 godina

Black mirror je imao epizodu na ovu temu. Tamo je AI još mogao i naučiti glas osobe, pa si onda mogao i pričati sa osobom. Na prvu mi sve izgleda jako cool i fora, ali onda shvatiš da ljudi neće nikada preći preko smrti i potencijalno još više upasti u depresiju dok se dopisiju sa AI-zombijem 

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice