USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

poruka: 69
|
čitano: 18.539
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...".
15 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Ovdje fali pola priče!

 

Lightning priključak koristi Apple od iPhona 5 (2012), tek dvije godine kasnije dolazi usb-c specifikacija, a obaveza korištenja u EU je definirana deset godina kasnije 2022 s obavezom od 2024.

 

Meni to zvuči ovako: dok se ostatak svijeta odluči na komforan priključak, ja ću ga svojom mušterijama omogućiti odmah. Ne kasni Apple, kasni ostatak svijeta.

 

Ujedno, Apple je istaknuti član USB Implementation Foruma, tako da je aktivno sudjelovao u stvaranju standarda. Apple je američka firma, tamo je svaka regulativa "nepoželjno zlo".

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 9:32 (Ovo je kraj).
 
4 63 hvala 0
15 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Ovo je kraj kaže...

Ovdje fali pola priče!

 

Lightning priključak koristi Apple od iPhona 5 (2012), tek dvije godine kasnije dolazi usb-c specifikacija, a obaveza korištenja u EU je definirana deset godina kasnije 2022 s obavezom od 2024.

 

Meni to zvuči ovako: dok se ostatak svijeta odluči na komforan priključak, ja ću ga svojom mušterijama omogućiti odmah. Ne kasni Apple, kasni ostatak svijeta.

 

Ujedno, Apple je istaknuti član USB Implementation Foruma, tako da je aktivno sudjelovao u stvaranju standarda. Apple je američka firma, tamo je svaka regulativa "nepoželjno zlo".

 

 

 

 evo je mislim da je ovo oko lightninga bullshit. iPad pro od 2019 ima USB-C i super radi. Moglo se i ranije na iPhone staviti da se htjelo, no lova kapa od licenci za stari priključak...

20 mjeseci
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Ovo je kraj kaže...
...

 

Ujedno, Apple je istaknuti član USB Implementation Foruma, tako da je aktivno sudjelovao u stvaranju standarda....

 

 

 

Hvala ti sto si nam objasnio zasto Apple spominje inovativnost u najavi USB-C na svojim uredjajima . Tvoj post je kao da ga je Apple PR napisao i prosto vrijedja zdrav razum.

 

15 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Apple je imal ono ogromno govno od konektora i oduvijek su srali sa proprietary idiotarijama da bi ljudima izbili novce iz dzepa.
Apple ne zanima nista osim dobiti i zarade a korisnike smatraju idiotima kaj je Jobs potvrdil kad je rekel da ljudi krivo drze telefon kad su se ljudi zalili radi loseg dizajna antena i loseg signala na iPhone-u.
Isto tak su se iskazali kad su poceli prodavat telefone bez punjaca itd.
Firma je olicenje ciganluka.
15 godina
online
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Ležim ja na kauču golih leđa i osjećam da me nešto bode, onako kao da sam sjeo na mrvicu, ali ignoriram jer sam se zagledao u seriju. Ali ovo ne popušta i odlučim to maknut i skužim da ležim na Appleovom USB kabelu i da sam najvjerojatnije stvorio kratki spoj svojom kožom na njegovim otvorenim kontaktima na lightning priključku i da me to peckalo. Reko, ok, možda je slučajno. Prođe par mjeseci, zaboravio sve, ljeto dere, ja se znojim, nešto bode, maknem se a ono ista stvar... Na USB-C mi se to nikad nije dogodilo

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 10:08 (Ges).
 
2 0 hvala 1
11 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Kako se to USB-C kabelom Apple Watch može spojiti na novi iPhone i napuniti? Od kada to sat koristi USB?

 

Edit - nasao sam info - USB-C Apple Watch charging puck je potreban. Prema ovome mi se cini da sat treba proprietery konektor na drugoj strani. Steta da nije omoguceno bezicno punjenje putem Qi ili jos bolje Qi2 standarda...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 10:20 (kerum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

I dalje smatram da u članku fali pola priče. Uzima u obzir samo zadnje dvije godine.

 

Ima ovdje micro-USB fanova?? Ima neko tko će reći da je 10 godina dominacije Micro-USB standarda u ne-Apple svijetu bilo ugodno iskustvo?

 
6 8 hvala 0
15 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Micro USB je FAIL stoljeca i ne znam kaj su si mislili kad su ga dizanirali.
Prije trideset godina mi je bilo jasno da kabel mora biti ko Jack od slusalica da ga nemres krivo spojiti ali inzinjeri koji su radili na USB konektorima ocito nisu dosli na istu ideju.

 

EDIT: Stavili su USB 2.0 kabel u kutiju sa obicnim telefonom a Pro dobije USB 3.0 ili tako nesto?

Nemres belivit koji ciganluk! Stvarno su nenadjebivi cigani ever!

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 10:28 (NEW_MAN).
15 godina
online
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Ovo je kraj kaže...

I dalje smatram da u članku fali pola priče. Uzima u obzir samo zadnje dvije godine.

 

Ima ovdje micro-USB fanova?? Ima neko tko će reći da je 10 godina dominacije Micro-USB standarda u ne-Apple svijetu bilo ugodno iskustvo?

 nije bilo ugodno ali definitivno ugodnije nego prethodno razdoblje rasula standarada i to od modela do modela istog proizvođača. Apple je samo pridonosio tom kaosu (i još uporno pokušava pridonijet) i to ne jer je bolji već jer želi ekskluzivu.

9 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Lijepo je kada se razvije konstruktivna diskusija. Text je vrlo dobar, dobro objašnjava stvari.

 

Al', ne biti pragmatičan? Tak' se to radi u U.S.A.. Drugačija su kultura od nas.

Ak' ne ide, ne ide. Možda su u Apple imali neki tajni razlog za svoje stanje stvari. Nešt inžinjerski?

 

Mislim, nekak' da su Apple inžinjeri najbolji na svijetu.

dzg
Moj PC  
0 19 hvala 0
9 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Ako se niste rodili jučer, znate što je Apple i kako Apple zamišlja svoje proizvode od prvog dana. Njih ne zanimaju standardi, oni žele svoj ekosustav. Sad kad je ih je EU pritisnula, odnosno dioničari. nevoljko prelaze na USB-c.

 

Jel se moglo prije, moglo se, ali to onda nije Apple. Voljeli ih, mrzili, oni svoju politiku ne skrivaju. Žele svoj zatvoreni ekosustav i kompletnu nekompatibilnost sa svim ostalim. Srećom realnost im ne dopušta to, odnosno nova realnost, da je više novaca u biti kompatibilan (do neke mjere) s drugima nego se u potpunosti zatvoriti (ideje koje u 80-tim nisu loše zvučale).

Nadglednik dina
Moj PC  
7 1 hvala 1
8 godina
online
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
NEW_MAN kaže...

EDIT: Stavili su USB 2.0 kabel u kutiju sa obicnim telefonom a Pro dobije USB 3.0 ili tako nesto?

Nemres belivit koji ciganluk! Stvarno su nenadjebivi cigani ever!

Mislim da je problem što ovi non-Pro imaju A17? (valjda) koji ima USB 2.0 radi lightninga a Apple kao Apple, zašto bi u uređaje za "siromašne" dodavali kontroler za USB 3.0.

 

Da ih EU nije pritisnula, nema teoretske šanse da bi ti moroni stavili USB-C nego bi forsirali mrtvi Lightning sve dok ne bi izbacili uređaj bez konektora, samo wireless charging koji je btw za q, jer recimo imam 13 Mini koji se u autu uredno šeće po punjaču i gubi kontakt jer je jednostavno premalen u odnosu na površinu punjača (ovo nije problem Applea nego svih koji forsiraju tu glupost od bežičnog punjenja).

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 10:47 (Nuclear_Phoenix).
13 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Je li netko spomenuo da obicni 15 ima USB 2.0 port, and Pro modeli dolaze s USB 2.0 kablom tako da efektivno opet dobijes 2.0 brzinu (opcionalni 3.0 kabel)

 

Sramota, treba im se pokenjat ispred kampusa

It s just cornflakes...
Moj PC  
10 1 hvala 0
15 godina
moderator
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
NEW_MAN kaže...

EDIT: Stavili su USB 2.0 kabel u kutiju sa obicnim telefonom a Pro dobije USB 3.0 ili tako nesto?

Zapravo obični iPhone 15 ima USB 2.0 sučelje (ispravio sam to u članku). Znači, Apple i tu ide po starome - ako hoćeš pristojne brzine prijenosa, moraš kupiti Pro verziju. Ali onda te nagrade s 10 GBit/s, umjesto uobičajenih 5 Gbit/s.

 

Nije da ograničavaju brzinu ako ne koristiš Appleov kabel, ali ograničavaju brzinu ako ne želiš dati više novca za Pro verziju.

7 mjeseci
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Zijev clanak, zijev Apple price.

 
10 2 hvala 0
15 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Ovo je kraj kaže...

I dalje smatram da u članku fali pola priče. Uzima u obzir samo zadnje dvije godine.

 

Ima ovdje micro-USB fanova?? Ima neko tko će reći da je 10 godina dominacije Micro-USB standarda u ne-Apple svijetu bilo ugodno iskustvo?

 Poslednji mobilni telefon sa micro USB priključkom koji sam kupio je bio Redmi Note 2, više se i ne sećam kad je to bilo, ali trenutno je "važeća" serija 12. Prvi sa USB-C mi je bio Mi 5s, koji je iz 2016. (pre 7 godina). Negde između ta dva se desila tranzicija. Bolja polovina je imala A5 iz 2017, takođe je imao USB C, tako da nisu ni ostali kasnili*. Apple ni sada ne bi promenio da nije nateran, iako su na iPad Pro počeli da ga ugrađuju još 2018. Obični iPad je tada i dalje imao lightning, po čemu ne vidim ni da je sam Apple mislio da je lightning bolji priključak - uređaj više klase je dobio C. Biće da su smatrali da iPhoneu nije potreban takav "pro feature". 

 

 

 

*Micro USB se još godinama vukao na apsolutno low end uređajima, kao neka vrsta kazne za kupca što je tako "škrt". Valjda slično kao što je Apple još neko vreme zadržao lightning na "ne-pro" iPadima (i, do sada, iPhoneu).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
7 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Eto neke konkretne koristi od EU regulative. 

Zavrnuli su im ruku iza leđa i sad je USB-C dobar, divan, super, inovativan,...

Očito će EU morati i bežično punjenje uzeti "pod svoje" jer ovi i tu brljaju.

 

Sanjam dan kad ću moći (skoro) sve žice pobacat i kad će, ako već ne bude sve bežično, onda barem biti potpuno standardizirano.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

Neznam koliko ljudi je ovdje korisnik iphona, ali me zanima sljedeće: kada ste zadnji put iphone spojili kabelom na drugi uređaj (komp je jedino što mi pada na pamet) i slali podatke na njega? Znači u današnje vrijeme, sve živo je na netu, u cloudu, servisima, općenito nikakve stvari ne prebacujem sa mobitela na komp ili obrnuto. Ako su sitne stvari u pitanju, šaljem ih sebi preko telegrama, a ako su veće stvari u pitanju, koristim airdrop koji radi zbilja odlično i brzo.

 

Za obične korisnike iphona koji su do sada imali jednako spor konektor, sigurno neće odjednom krenuti uštekavati usbc u komp i početi kukati kako je sporo, jer jednostavno to nisu ni radili zadnjih x godina. Pro model sa druge strane ima opciju brzog prijenosa što će biti dobro jedino za one koji će iphone koristiti kao glavnu kameru za snimanje 4k60fps dugometražnih videa gdje će onda kabel biti brži nego airdrop za slanje desetke gigabajta u komadu.

 

Ono što me više brine je što nisu spomenuli fast charging (ili mi je promaklo) pa neznam hoće li pro imati brže punjenje barem?

 

Vezano za bežično punjenje, apple je sa magsafom napravio pun pogodak. Problem je što sada svi dodaci koštaju ekstra koji imaju magsafe podršku, ali stvar je zbilja korisna i jednostavna. Doma imam na stolu wireless magsafe punjač koji služi i kao stalak dok sam za kompom. Samo natakneš, drži vrlo jako uređaj da ne padne, puni ga dovoljno brzo, i možeš slobodno okretati mob iz portrait u landscape (ako vrtiš na njemu video, igrice ili štogod)

Zatim sam na ali express kupio magsafe magnet sa nastavkom za montirati na stativ - sto puta jednostavnije nego koristiti one držače koji pritisnu uređaj, samo nataknaš i to je to, mob stoji. Tu su onda i powerbankovi koje samo zalijepiš na mob na leđa i puni se.

 

Jedino kada mi je mob spojen na kabel je kada ga punim preko noći (nije mi se dalo u sobi uzeti još jedan magsafe punjač😅) ili kada sam na putovanjima kada opet punim uređaj i to je tlaka da samo zbog iphona moram imati drugi kabel. Mobitel, sat, gopro, laptop i sve ostalo je na usbc i gušt je nekako ići na put da znaš da ti treba samo jedna vrsta kabela, uzmeš ih 2-3 komada i mogu sve puniti :)

 

 

Stoja
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
NEW_MAN kaže...
Apple je imal ono ogromno govno od konektora i oduvijek su srali sa proprietary idiotarijama da bi ljudima izbili novce iz dzepa.
Apple ne zanima nista osim dobiti i zarade a korisnike smatraju idiotima kaj je Jobs potvrdil kad je rekel da ljudi krivo drze telefon kad su se ljudi zalili radi loseg dizajna antena i loseg signala na iPhone-u.
Isto tak su se iskazali kad su poceli prodavat telefone bez punjaca itd.
Firma je olicenje ciganluka.

Ne, oni su rekli da su punjač izbacili iz kutije radi ekologije. Pritom su zaboravili napomenuti da su promijenili kabel koji dolazi s novim iPhoneom da ne ide na stari adapter nego moraš kupit novi. 😂

Entry Point kaže...

nevoljko prelaze na USB-c.

Nevoljko? A na Mac, iPad i ostale dodatke su mogli voljko stavit USB-C?

 

Jedini razlog zašto je iPhone imao Lightning je što je to nakorišteniji i najprodavaniji Apple-ov uređaj, pa su na tim kabelima, licencama i certifikaciji mogli masno, masno zaradit. Sad im tu odlazi dio kolača, ali ne brinem se ja za Apple. Već će oni smislit neku muljažu i izmuljat korisnike da im daju još više para. Mislim, to im je jedino i bitno, konstantan priljev novca.

 

Meni je samo žao što Apple-ovi korisnici to ne vide. Daleko od toga da njihovi proizvodi nisu kvalitetni, ali poanta Apple-a je da naplati što je više moguće, što većem broju korisnika i što više. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 12:05 (Marko :D).
15 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Stoja kaže...

... ili kada sam na putovanjima kada opet punim uređaj i to je tlaka da samo zbog iphona moram imati drugi kabel. Mobitel, sat, gopro, laptop i sve ostalo je na usbc i gušt je nekako ići na put da znaš da ti treba samo jedna vrsta kabela, uzmeš ih 2-3 komada i mogu sve puniti :)

 Halleluyah! 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
offline
USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

I jos su USB 3.0 stavili samo na Pro Max model, dok obican Pro model i dalje ima USB 2.0 (u 2023. godini jebote). 

 

Nemam drugog objasnjenja za to osim da Apple ne zeli da ljudi prebacuju fotografije i videa putem usb kabla, nego iskljucivo putem Clouda. Ako imas dobar internet, zasto bi ti Apple omogucio ogromne brzine putem usb-c, kad za masnu pretplatu mozes osigurati Cloud i sve rjesavati na taj nacin. 

 
5 2 hvala 0
15 godina
moderator
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
=XFX=PlayHard kaže...

I jos su USB 3.0 stavili samo na Pro Max model, dok obican Pro model i dalje ima USB 2.0 (u 2023. godini jebote).

Sudeći prema specifikacijama na Appleovim stranicama, oba Pro modela imaju 10-gigabitni USB 3.0.

 

iPhone 15 i 15 Plus podržavaju tek USB 2.0.

20 mjeseci
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
@ Marko :D, sasvim je legitimno da zele da zarade sto vise. Medjutim, to rade na takav nacin da svoje korisnike smatraju ovcama. Upravo na ogranicenjima koje su postavili na obicnu verziju Iphone-a porucuju svojim korisnicima da su ovce.

Ja se stvarno izvinjavam ako sam nekoga uvrijedio ali ja to tako dozivljavam. Mogu priustiti Iphone (od firme ga mogu dobiti dzaba), ali ne mogu prihvatiti da me neko smatra idiotom.
8 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Stoja kaže...

Neznam koliko ljudi je ovdje korisnik iphona, ali me zanima sljedeće: kada ste zadnji put iphone spojili kabelom na drugi uređaj (komp je jedino što mi pada na pamet) i slali podatke na njega? Znači u današnje vrijeme, sve živo je na netu, u cloudu, servisima, općenito nikakve stvari ne prebacujem sa mobitela na komp ili obrnuto. Ako su sitne stvari u pitanju, šaljem ih sebi preko telegrama, a ako su veće stvari u pitanju, koristim airdrop koji radi zbilja odlično i brzo.

 

 Nemam iphone, ali da dajem 1000+€ za mobitel onda valjda i hoću mobitel koji je odličan u svemu.

14 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
@ phoenix, koristim bezicni punjac jos od Nokie 920 (i dan danas), i nikad nisam imao slicnih problema. Je, kad sam dosao doma iz druge, pivsje, dimenzije, al' to se ne racuna. Baj d vej svi doma koristimo QI.
Brkoni
7 mjeseci
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Stoja kaže...

Neznam koliko ljudi je ovdje korisnik iphona, ali me zanima sljedeće: kada ste zadnji put iphone spojili kabelom na drugi uređaj (komp je jedino što mi pada na pamet) i slali podatke na njega? Znači u današnje vrijeme, sve živo je na netu, u cloudu, servisima, općenito nikakve stvari ne prebacujem sa mobitela na komp ili obrnuto. Ako su sitne stvari u pitanju, šaljem ih sebi preko telegrama, a ako su veće stvari u pitanju, koristim airdrop koji radi zbilja odlično i brzo.

 

Za obične korisnike iphona koji su do sada imali jednako spor konektor, sigurno neće odjednom krenuti uštekavati usbc u komp i početi kukati kako je sporo, jer jednostavno to nisu ni radili zadnjih x godina. Pro model sa druge strane ima opciju brzog prijenosa što će biti dobro jedino za one koji će iphone koristiti kao glavnu kameru za snimanje 4k60fps dugometražnih videa gdje će onda kabel biti brži nego airdrop za slanje desetke gigabajta u komadu.

 

Ono što me više brine je što nisu spomenuli fast charging (ili mi je promaklo) pa neznam hoće li pro imati brže punjenje barem?

 

Vezano za bežično punjenje, apple je sa magsafom napravio pun pogodak. Problem je što sada svi dodaci koštaju ekstra koji imaju magsafe podršku, ali stvar je zbilja korisna i jednostavna. Doma imam na stolu wireless magsafe punjač koji služi i kao stalak dok sam za kompom. Samo natakneš, drži vrlo jako uređaj da ne padne, puni ga dovoljno brzo, i možeš slobodno okretati mob iz portrait u landscape (ako vrtiš na njemu video, igrice ili štogod)

Zatim sam na ali express kupio magsafe magnet sa nastavkom za montirati na stativ - sto puta jednostavnije nego koristiti one držače koji pritisnu uređaj, samo nataknaš i to je to, mob stoji. Tu su onda i powerbankovi koje samo zalijepiš na mob na leđa i puni se.

 

Jedino kada mi je mob spojen na kabel je kada ga punim preko noći (nije mi se dalo u sobi uzeti još jedan magsafe punjač😅) ili kada sam na putovanjima kada opet punim uređaj i to je tlaka da samo zbog iphona moram imati drugi kabel. Mobitel, sat, gopro, laptop i sve ostalo je na usbc i gušt je nekako ići na put da znaš da ti treba samo jedna vrsta kabela, uzmeš ih 2-3 komada i mogu sve puniti :)

 

 

 Airdrop ne radi na PCu. Ako imas video u 4K i jos u ProRese sigurno ces backup lokalno. Vece brzina otvara put i drugacijim dodacima za iPhone (studio monitor recimo). Naravno to je je za nekoga tko koristi samo Facebook, Whatsup i Safari potpuno nepotrebno.

11 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...

pqweasdyxc 

Tog savršenog nećeš naći ni da daš 2000EUR (Fold5), gledaš da je odličan u stvarima koje su tebi bitne. 

 

Meni je ta brzina prenosa podataka (mob-PC) iza 10. mjesta, što ne znači da nema ljudi kojima je u top 3.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 15:11 (Zauzet nadimak).
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
mbaksa kaže...

 

iPhone 15 i 15 Plus podržavaju tek USB 2.0.

 

Prema nekim navodima to je zbog starije generacije A16 čipa (4nm) na "običnom" modelu, dok je na pro modelu "A17 Pro" (3nm).

Nisam upućen koji bi to limiti čipa bili, i postoje li uopće ali tako je kako je.

 

 

14 godina
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
Bob Boss kaže...

 Airdrop ne radi na PCu. Ako imas video u 4K i jos u ProRese sigurno ces backup lokalno. Vece brzina otvara put i drugacijim dodacima za iPhone (studio monitor recimo). Naravno to je je za nekoga tko koristi samo Facebook, Whatsup i Safari potpuno nepotrebno.

 Da, to je problem zatvorene platforme. Veći je problem što android i windowsi nemaju vlastiti standardizirani airdrop (ali sam vidio da postoje sada servisi koji to omogućuju) onda bi i android useri zaboravili na žice i brzine prijenosa jer 90% ljudi nikada ne bi trebalo koristiti žicu za transfer. 

 

A to je njihova vodilja, da useri uđu u ekosustav gdje više user ne razmišlja o tome koliko brzo/sporo kabel radi, kada imaš alternativu koja radi iznimno brzo, bežično, i jednostavno. Mene više sada živciraju svi drugi uređaji koji nemaju airdrop. GoPro primjerice gdje ga moram spajati na žicu i ručno kopirati datoteke na komp (ili skidati preko wirelessa što ne radi najbolje i potrošiš više vremena nego sa žicom)

 

I onda upravo to, kada gledamo prosječne korisnike, niti koriste kameru do maximuma, niti procesor, niti išta drugo, možemo tako za svaki feature reći jel potreban ili nije, a cijena na kraju je samo cijena. Svaka firma ima pravo cijeniti svoje proizvode koliko god želi. Kupci su ti koji daju odluku smatraju li taj iznos opravdanim. A finacijski rezultati pokazuju da ljudi odobravaju jer kupuju

Stoja
15 godina
moderator
offline
Re: USB-C na iPhoneu 15 - ipak se moglo...
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
Prema nekim navodima to je zbog starije generacije A16 čipa (4nm) na "običnom" modelu, dok je na pro modelu "A17 Pro" (3nm).

Nisam upućen koji bi to limiti čipa bili, i postoje li uopće ali tako je kako je. 

Ako i ne podržava, Apple je mogao nadograditi A16 ili dodati odvojeni USB 3.0 kontroler, tako da... Nije moralo biti tako.  Moglo se da se htjelo. A nije se htjelo - stvarni razlog je marketinške prirode - da te gurne da kupiš Pro verziju iPhonea.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice