Jeste li ikada vozili električni romobil?

poruka: 44
|
čitano: 35.548
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jeste li ikada vozili električni romobil?".
14 godina

Nedavno kupio jer mi bicikl nije opcija za ovaj stan (spremiste je na 5. katu, ja na 2., bez lifta), jednostavno je preglomazan i nemam ga di drzati. Romobil sklopim i stavim u spajzu i sluzi mi za na posao i nazad, frizera i takve neke stvari, iako se i dalje trudim sto vise hodati ako su neke manje udaljenosti.

Uglavnom super stvar, ali hrpa idiota po cestama (vozaci, biciklisti, pjesaci, romobilisti) i plocnicima smanjuje dojam. I u ZG je kastastrofalna infrastruktura, staza nema skoro nigdje, prijelazi na rinzole su visoki i opasni itd. Imam prilicno dobar romobil (amortizeri i 10'' gume) i ne zelim ni pomisljat kak je na manjim/ jeftinijim. 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Re: Jeste li ikada vozili električni romobil?
konjRR kaže...
digitall kaže...
konjRR kaže...
digitall kaže...

, ostavim ga gdje želim i to je to. 

Jedan od problema... i razloga why we can't have nice things  

pojasni.

kako može biti problem nešto što je zapravo jedina prednost tog sustava, ostaviti ga gde tebi odgovara umjesto na točno određenim punktovima zbog čega ga nitko ne bi koristio jer je to onda neka vrsta javnog prijevoza...

ili misliš da ga bacim u fontanu u parku ili tako nešto? normalno se parkiram gdje nikom ne smeta, aplikacija zna gdje je i aj bok

Ajde probaj zamisliti da ga svak kao ti ostavlja gdje mu dogovara. 

to se ne mora zamisliti, to se događa već nekoliko godina bez ikakvih problema.

jesi čuo za bolt romobile?

16 godina
digitall kaže...
....

Cuo i vidio. Kad vidim osjetim potrebu baviti se komunalnim uslugama jako cesto. Imas jos kakva pitanja?

Najjaci su takvi kao ti koji uzimaju samo sebe kao primjer i tako ravnaju svemir. 

11 godina
konjRR kaže...
digitall kaže...
....

Cuo i vidio. 

prema ovome; Ajde probaj zamisliti da ga svak kao ti ostavlja gdje mu dogovara. ne bi rekao.

16 godina
11 godina

kakve ovo ima veze s nama i s tim da se godinama bolt romobili ostavljaju gdje god ljudima odgovara s 0 problema?

13 godina
Realno gledano. Sve je do mentaliteta gradjana. Možemo mi se furat da amo Europljani, ali krv balkanska tece kako god ga okrenes 🤣
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
VladRi kaže...
Korky kaže...
U Osijeku ne funkcionira super, jer se nađe dovoljno debila sa "otključanim" romobilima koji divljaju prevelikim brzinama po pješačkim zonama. Istina je jedino da bi u Osijeku MOGLO funkcionirati super, jer ima dovoljno biciklističkih staza.

...jao ne seri... Koliko moraš biti frustriran sa svojim životom....  

...Jer nemaš ljude sa "odključanim" _______________________ (ubaci prijevozno sredstvo ovdje)

Zbog par debila treba zabraniti sve... aute, bicikle, avione i ostalo... I tenisice za trčanje - jer će možda trčati po korzu...

edit: pogledaj statistike - smrt na bicikli vs escooter hint: statistički je vise ljudi umrlo dok je hodalo i palo... (sa ravne površine)

Ne mogu ti dati srculence pa sam ti dao TU

:-*

Ja ne želim nikome ništa zabraniti, nego apeliram na kulturnije ponašanje, a sve da moje dijete ne uđe u statistiku umrlih i/ili povrijeđenih "dok je hodalo i palo... (sa ravne površine)" - sa ravne površine po kojoj divljaju debili sa "otključanim" romobilima.

K
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Baš tako. Evo, ja cu biti iskren sto se tice moje zene koja vozi romobil. Na pocetku, kad je krenula tek voziti, iskreno, vozila je nepromišljeno, kontra smjerove, nije silazila sa romobila, vozila po trotoaru i sl. Upozoravao sam je da ne radi to. Desit ce se neko sranje. Sve dok jednog jutra, nije vozila kontra smjer i zena je krenula sa autom na nju, zena iz auta gledala je pogled na more, ne na cestu i skoro su se spucali. Moja zena nije znala di ce,i zabila se u stupic neki i pala. Hvala Bogu nije bilo tezih ozljeda, samo malo ogrebana. Zena iz auta je izasla i izvinjava se da je nje vidjela ovo ono. Ja slusam svoju zenu i kazem. Iz ovoga sto ti sada pricas ti si u prekrsaju. Išla si kontra smjer. I pocnemo se mi raspravljati i meni puko film i reko,ajde na romobil i idemo skupa, ja cu sa bajkom i ti zamnom da vidis kuda da ides, da ne radis probleme. I pokazao sam joj i sada vozi kako treba. Iz ovoga ja samo vidim da treba edukacija ljudi i hebene kazne poceti nabijati. Ali iz vidjenog danas po Rovinju, ovi cigani po Carreri voze sa romobilom, bajkovima, bez kaciga i nikome ništa. I radi tih nekolicine debila, dolazi do problema.Po meni, dovoljno je da uvedu novcane kazne za svakoga tko krsi zakon, oni ne cine nista i to je problem. Ljudi voze kako hoce i boli ih k...c...Pa makar i mojoj zeni da je puko kaznu. Ako je zasluzila kazni je.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2023 10:22 (Endymon).
5 godina
U Hrvatskoj romobilom ne smiješ voziti po prometnicama. Nadam se da će tako i ostati. Stavljati ih na ceste je samo katastrofa koja jedva čeka realizaciju.
16 godina
nisam, niti cu ikad
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vidim da piše da moraju voziti po plocniku. Ali onda se postavlja pitanje. Kada je guzva po plocniku, osoba mora sici sa romobila, posto pješak ima prednost. Onda, koji je smisao imati romobil? To pogotovo mislim na turisticke gradove kao sto je npr Rovinj. Jer,velik broj ljudi, vozi romobil baš radi toga. Radi silnih guzvi da se koristi tamo gdje automobil nesmije , a trebaju sa tocke A do tocke B stici.A to npr to im je prijevozno sredstvo za posao. Npr turizam i ciscenje app. Znaci, ako oni sada u pjesackim zonama ukinu voznju romobila, koja je poanta imati uopce romobil? Za sta ce uopće to isto sredstvo služiti? Smatram da to i nije dobra odluka. Jer nekima je to sredstvo kruh.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2023 13:01 (Endymon).
5 godina
Endymon kaže...
Vidim da piše da moraju voziti po plocniku. Ali onda se postavlja pitanje. Kada je guzva po plocniku, osoba mora sici sa romobila, posto pješak ima prednost. Onda, koji je smisao imati romobil? To pogotovo mislim na turisticke gradove kao sto je npr Rovinj. Jer,velik broj ljudi, vozi romobil baš radi toga. Radi silnih guzvi da se koristi tamo gdje automobil nesmije , a trebaju sa tocke A do tocke B stici.A to npr to im je prijevozno sredstvo za posao. Npr turizam i ciscenje app. Znaci, ako oni sada u pjesackim zonama ukinu voznju romobila, koja je poanta imati uopce romobil? Za sta ce uopće to isto sredstvo služiti? Smatram da to i nije dobra odluka. Jer nekima je to sredstvo kruh.

Ne mora sići ako može prilagoditi brzinu i zaobići pješaka.

2 godine
protjeran

Ja čekam da ovo zaživi kod nas. Jebeš Bladerunner i Peti Element, i njihove leteće aute koji zagađuju okoliš. Ovo je budućnost.

3 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice