Tragedija...djeca u Kongu su u šoku
Australka dobila otkaz nakon analize tipkanja na p
- poruka: 15
- |
- čitano: 18.325
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanimljivo,vec vidim da ce ovo aplicirat brojne firme ciji radnici rade od kuce.
Sad bu se mogla zaposliti samo u McDonaldsu...
Sad bu se mogla zaposliti samo u McDonaldsu...
nek dode kod nas u drzavni sektor, bit ce joj ko doma
Zanimljivo,vec vidim da ce ovo aplicirat brojne firme ciji radnici rade od kuce.
Ništa novo, npr. servisi tipa Upwork odavno imaju sličnu kontrolu
(odnosno, imali su - ne koristim ga već godinama, no čisto sumnjam da su prekinuli s praksom).
Uzima nasumični screenshot računala na kojem radiš + prate pokrete miša..
da se to zaobići, jasno, no ovisi o vrsti posla
jer ima klijenata koji inzistiraju (pogotovo ako si plaćen po satu, umjesto po projektu).
Jebo državu gdje se poslodavac boji neradniku dati otkaz
jadna, baš mi je muka. ne znam samo zašto su joj preostale sad samo društvene mreže, neka lijepo postane poduzetnica i zaposli dvije tri sposobne i vrijedne poput nje.
Takvih ljudi ima doslovno u svakoj firmi, neki i prosperiraju. Da želi našla bi drugi posao bez problema, samo što bi možda tamo morala raditi, a to joj nije po volji.
Ja imam lika na poslu, zamjenik sefa i koji po sistematizaciji je zamjenik samo u odsustvu sefa, a ostatk vremena je normalni uposlenik i trebao bi da duzi radne zadatke kao i svi mi ostali.
Lik 2 i po godine na racunalu koje je dobio 2019. godine nije imao instaliran Office, a kamoli sta drugo.
To dovoljno govori koliko je radio.
Ja imam lika na poslu, zamjenik sefa i koji po sistematizaciji je zamjenik samo u odsustvu sefa, a ostatk vremena je normalni uposlenik i trebao bi da duzi radne zadatke kao i svi mi ostali.
Lik 2 i po godine na racunalu koje je dobio 2019. godine nije imao instaliran Office, a kamoli sta drugo.
Zamjenik je uvijek najgora titula i po zamjenika samog i po one "ispod" zamjenika... Kao zamjenik od tebe se očekuje da znaš radit sve što zna i "big boss", a istovremeno si isti drek ko šljaker i mora da radiš ko šljaker. Sa druge strane, večinu ego pukne u glavu sa tom titulom pa se počnu ponašat kao idioti prema ostalima i ne radit ništa, pogotovo kad je "big boss" na godišnjem...
Zamjenik je uvijek najgora titula i po zamjenika samog i po one "ispod" zamjenika... Kao zamjenik od tebe se očekuje da znaš radit sve što zna i "big boss", a istovremeno si isti drek ko šljaker i mora da radiš ko šljaker. Sa druge strane, večinu ego pukne u glavu sa tom titulom pa se počnu ponašat kao idioti prema ostalima i ne radit ništa, pogotovo kad je "big boss" na godišnjem...
Zar se to ne zove menadžer?
što će mu office? on to sve naruke odradi.
Ima još nešto sa zamjenikom. Zamjenik ravnatelja u mom institutu je delegirao svoje ovlasti nekom svojm "zamjeniku", pa je taj potpisivao sve računu umjesto zamjenika, i još se time hvalio: "Ja sam zamjenik zamjenika ravnatelja", tj. treća faca u institutu. Sve je išlo dobro dok se nije otkrila pronevjera. Zamjeniku ravnatelja nije se u pravnom smislu dogodilo ništa (dobio je samo otkaz) jer nije ništa potpisao, a njegovom "zamjeniku" nije se također dogodilo ništa jer nije bio ovlašten ništa potpisivati (radilo se naime o dogovoru u četiri oka). Tako se to u nas radi! Nije zabadav zamjenik ravnatelja završio pravni fakultet.
Trebali su zaposliti dipl. ekonomistu, a ne dipl.iur.
Podrška Suzi