pivograd ha?
Microsoft Office dobio novi zadani font - Aptos
- poruka: 11
- |
- čitano: 5.007
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Radije sam koristio Verdanu i Tahomu.
Vidjet ćemo kakav će biti ovaj Aptos.
jer bi trenutačno nastala apokalipsa (anihilacija macterije i antimacterije iliti windowerije) kad bi to bila helvetica, koja paše svima?
jer bi trenutačno nastala apokalipsa (anihilacija macterije i antimacterije iliti windowerije) kad bi to bila helvetica, koja paše svima?
Helvetica i Swiss smatraju se old fashion fontovima, sad se uska i nešto viša slova gledaju kao moderna. Ono, kao da kroz AI provrtiš te fontove na foru "kao Balenciaga" pa dobiješ novi font.
Izvor: Tonerbuzz.com
očajna usporedba.. treba mjeriti po broju znakova, a ne po stranicama.. 1 stranica Calibri-ja === ~ 1,5 stranica Courier New-a
očajna usporedba.. treba mjeriti po broju znakova, a ne po stranicama.. 1 stranica Calibri-ja === ~ 1,5 stranica Courier New-a
Ne bih bas tako nabrzinu odbacio tu statistiku.
Ako nista drugo, ovo se moze gledati kao dobar podstrek za napraviti detaljniju analizu, zar ne?
A nije da je bas tesko to za odraditi.
Uzeti isti tekst, nove tinte i printati ga dok god ima teksta pa tako sa svakim fontom.
I naravno kao sve danas, u doba interneta, vec je netko takav test odradio (isti tonerbuzz link otkuda je ministar povukao svoju sliku, no sa detaljnim objasnjenjem) .
2023. godina, još se nismo riješili printera vidim...
Nismo, niti ikad oćemo, bar u RH. Kao napravili su e-komunikaciju sudskog sustava - super. A onda ideš kontaktirat državno odvjetništvo, razna ministarstva, uprave, odijele, FINA-u, czss i ostale javne službe - svi po redu traže dopise na papiru, dok se email smatra "neozbiljnim" jer "ne ostavlja trag". A urudžbirat email... to je valjda SF razine star trek.
I recimo, arhiva suda - sve se još uvijek printa i pohranjuje fizički. Iako se dopisi i podnesci šalju ekomunikacijom. Dođeš u sudnicu, a suci mrtvo ladno vrte po ispirntanim podnescima, jer im je tako lakše čitat i baratat predmetom.
show program na sve strane, a printanje u svemu najmanji problem.
Nismo, niti ikad oćemo, bar u RH. Kao napravili su e-komunikaciju sudskog sustava - super. A onda ideš kontaktirat državno odvjetništvo, razna ministarstva, uprave, odijele, FINA-u, czss i ostale javne službe - svi po redu traže dopise na papiru, dok se email smatra "neozbiljnim" jer "ne ostavlja trag". A urudžbirat email... to je valjda SF razine star trek.
I recimo, arhiva suda - sve se još uvijek printa i pohranjuje fizički. Iako se dopisi i podnesci šalju ekomunikacijom. Dođeš u sudnicu, a suci mrtvo ladno vrte po ispirntanim podnescima, jer im je tako lakše čitat i baratat predmetom.
show program na sve strane, a printanje u svemu najmanji problem.
Hoces reci da smo jos i dalje na onom "Bitteschön papieren" :)
Prle i Tihi se ne bi slozili sa time (starija generacijo podrzite me)
potrošnja tonera/tinte kod printanja se može testirati APFill softverom, a mislim da može i direktno u Adobe Acrobatu.