Elon Musk pokrenuo novi laboratorij za umjetnu int

poruka: 12
|
čitano: 5.071
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Elon Musk pokrenuo novi laboratorij za umjetnu int".
15 godina

Pitam GPT4 u vezi jednog komandno linijskog alata koji mi faila, kako da ga upogonim da radi. I on kaže da upotrijebim parametar taj i taj. Pogledam dokumentaciju, taj parametar ne postoji, izmišlja, pljuje van izmišljotine, nepouzdan je do boli. Savjet je bio tipa: dodaj parametar "MakeItWork=TRUE" i proraditi će.

Idi i radi nešto korisno!

2 0 hvala 0
15 godina
Re: Elon Musk pokrenuo novi laboratorij za umjetnu
Mislim da uopce nije cudno da chatGPT dosta toga ne znam. Za mene je doslovce cudo da ove stvari koje rade dobro funkcioniraju.

Ne znam dal imas male klince. Probaj ih pitati neka pitanja koja su im dovoljno interesantna a znas da ne znaju odgovor na njih. Rijetko ce ti reci da ne znaju. Najvesce ce izmisliti neki odgovor koj ima vise ili manje smisla.
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
JosephBullet kaže...
Mislim da uopce nije cudno da chatGPT dosta toga ne znam. Za mene je doslovce cudo da ove stvari koje rade dobro funkcioniraju.

Ne znam dal imas male klince. Probaj ih pitati neka pitanja koja su im dovoljno interesantna a znas da ne znaju odgovor na njih. Rijetko ce ti reci da ne znaju. Najvesce ce izmisliti neki odgovor koj ima vise ili manje smisla.

Zanimljiva analogija, oni dakle bullshitaju, i pazi bogati, nisam jedini koji to misli :)

https://undark.org/2023/04/06/chatgpt-isnt-hallucinating-its-bullshitting/

16 godina

Kakve veze ima laboratorij za umjetnu inteligenciju s tajnama svemira? To je tek bullshit.

Pretpostavljam da misle da će matematikom i velikom količinom podataka nekako s vremenom spontano stvorit svijest pa će naučiti nešto fundamentalno o svemiru. Ne bih se kladio. 

Slična zabluda kao u slučaju standardnog modela i LHC iluzionista koji ništa fundamentalno ne otkrivaju niti objašnjavaju nego konstantno proširuju model arbitrarnim parametrima gajeći nadu da će se pojavit neka čestica s čijim otkrićem će odjednom sve sjesti na svoje mjesto i postati jasno.

Da bi se razumio svemir na fundamentalnoj razini potrebno je više fizike i biologije, manje ovakve matematike.

Amenoum

1 0 hvala 0
16 mjeseci
protjeran

Ništa Elon Musk nije pokrenuo niti osnovao, lik je obična maskota i glasnogovornik kao i Zuckerberg, sve to osniva i vodi darpa.

0 4 hvala 0
13 godina
HR55 kaže...

Ništa Elon Musk nije pokrenuo niti osnovao, lik je obična maskota i glasnogovornik kao i Zuckerberg, sve to osniva i vodi darpa.

Right

13 godina
PaleRider kaže...

Pretpostavljam ...

Pretpostavka je majka svih zaheba, u tvom slučaju ona je i otac i majka.

2 godine
HR55 kaže...

CIA snajke, CIA, upropastili su pola sveta...

16 godina
Yuda kaže...
PaleRider kaže...

Pretpostavljam ...

Pretpostavka je majka svih zaheba, u tvom slučaju ona je i otac i majka.

Argumenti?

Amenoum
16 godina
Keso kaže...

Pitam GPT4 u vezi jednog komandno linijskog alata koji mi faila, kako da ga upogonim da radi. I on kaže da upotrijebim parametar taj i taj. Pogledam dokumentaciju, taj parametar ne postoji, izmišlja, pljuje van izmišljotine, nepouzdan je do boli. Savjet je bio tipa: dodaj parametar "MakeItWork=TRUE" i proraditi će.

Doslovno isto mi se desavalo sa GPT3, trazio sam neke konfiguracijske parametre za Argo Workflow. Prvi je izmislio. Pozalim se da ne radi, on izmisli drugi...barem 5-6 puta je izmislio potpuno nove (koji su zvucali pravo "aha, ovo mora da je pravi")...

Jos nekih slicnih iskustavai dosao sam u situaciju da skoro nikako ne koristim, jer se ne mogu pouzdati ni 5%.

13 godina
Može dupli, hvala.
16 godina

ChatGPT ne zna reći "ne znam". On mora odgovoriti. Njegova mora biti zadnja. To mu je u (isprogramirano) u naravi.

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice