Ako nije prošao VR, moža prođe AI? Meni se čini da je VR dobra ideaja, ali kad ćemo imati opremu na koji će do dobro funkcionirati, a što se tiče AI-ja, tu su vjerojatno zakasnili. Ako se nekom nešto u nekom trenutku slučajno zalomi, to ne znači da je toliko pametan da može pogađati buduće trendovi. Buduči trend se obično zalomi nekome drugome.
Meta razvija vlastiti čip isključivo za primjene v
- poruka: 2
- |
- čitano: 2.714
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne bih rekao da VR nije prošao. Samo da nije prošao kako su si oni to zamislili.
Imam Meta Quest 2 headset, kupio prije 2 mjeseca i radi jako dobro. Prije toga sam imao PSVR i u usporedbi sa tim ovo je zmaj. Radi samostalno i kao headset za PC. Čak i bez kabla, samo treba imati 5GHz router da se spaja na njega i radi OK sa PC-em.
No da bi to koristio za neke metaverzum pi*darije nema šanse. VR je zgodan za 30-60 minuta mahanja u nekim igrama i to je to. I iskreno ne vidim da će biti za išta osim toga koliko god dizali rezoluciju ekrana u headsetovima ili što već radili. Za nešto "ozbiljnije" prvo treba riješiti problem kretanja u VR-u. Prilično je neprirodno da stojiš, a izgleda ti kao da se krećeš. Mislim da je to poglaviti razlog zašto ljudima dolazi muka kada koriste VR...