U uredskim poslovima sam do sada imao sve kolegice, a tek nekoliko muških kolega. Plaćeni smo bili prema koeficijentu našeg radnog mjesta te nitko nije bio zakinut niti diskiminiran. Treba hendlati toliko žena 
Mislim da se danas cijela priča oko jednakosti svelo na ono "svi su jednaki, ali neki su jednakiji od drugih". Mnoge "marginalizirane" skupine uživaju određeni tretman kojeg inače ne bi dobili/e i u tome je problem. Moja mama, koja je stvarno super žena i koja stavlja ljude i njihove potrebe nerijetko ispred svojih jer joj je to posao kao psihologice i sama kaže da se oštro protivi rodnim kvotama. Svakome iole normalnoj i razumnoj osobi to je sve glupost.
Kod nas u Europi (posebice Balkan i istok) je pitanje rodne ravnopravnosti još dosta tradicionalno. Poznajem žene mojih godina koje su kućanice te brigu o domu i djeci ne bi zamjenila niti za najbolje plaćeni posao. Balans je ključ svega, ali sva socijalna pitanja preko "bare" dolazi kod nas prije ili kasnije i onda dolazi do konflikta različitih sustava vrijednosti i uloga.
Možemo povući paralelu u košarci. Kada se već radi na raznim kovatama radi zadovoljavanja "jednakosti", onda bi ostale rase trebale biti zastupljene u košarci u jednakoj mjeri kao što su i crnci.