vec dugo nista o coroni i kak je bezopasno se cijepiti. Pa di je zapelo Doc ? 🤔
Amazon je počeo isporučivati narudžbe dronom
- poruka: 13
- |
- čitano: 20.287
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pisao sam o tome pred dvije godine, dva ili tri puta.
Pametnome dosta.
Tebi, međutim, kako vidimo - nije.
Pisao sam o tome pred dvije godine, dva ili tri puta.
Pametnome dosta.
Tebi, međutim, kako vidimo - nije.
A moze jedan tekstic o tome kako su umjetni zasladjivaci (prvenstveno acesulfam-K) odgovorni za visak smrtnosti u grupi 18-49 u poslijednje dvije godine, te Europa planira reevaluirati svoj odnos s umjetnim zasladjivacima da sprijeci umiranje mladih?
Ne negiram otrovnost i besmisao umjetnih zasladjivaca koji daje (prvenstveno) picu oduran, metalan ili gorak okus, dugotrajan 'aftertaste' i sl., ali tvrditi da je nakon 40 godina koristenja to odjednom uzrok viska smrtnosti od kardiovaskularnih problema u navedenoj grupi ....
i onda naručiš dron s amazona i isporuči ti ga dron. ili ne naručiš ništa pa ti samo doleti (kao nama na jarun ili poljacima). ne dam poštara. je bitanga ali s njim se bar možeš svaditi oko dostave.
Ziva istina, tragicno je sto se u EU desava s picima radi te lazne dusebriznosti za nase zdravlje, pa je danas 70% sokova (gaziranih i negaziranih, cak i sirupa) s umjetnim sladilima, naustrb secera. Iako iza svega toga stoji, naravno, cijena, jer su ti zasladjivaci visestruko jeftiniji od secera, a nema dokaza da pomazu u smanjenju mase i BMI-ja.
Najgore mi je bilo vidjeti Pepsi, omiljeno gazirano pice (koja ionako rijetko kad pijem) kako je bez ikakvih najava i oznaka presla na 'secer i sladila', te ima grozan, metalik-aftertaste. Cemu sluzi Pepsi 'original' s time i Pepsi Max s iskljucivo sladilima? Kome sluzi ova prva?! Zato se Coca-Cola ipak drzi donekle, iako nama na istoku EU trpa fruktozno-glukozni koji je los, pa si svako toliko u Italiji kupim zalihu 'con zucchero'.
No, bez obzira na sve to, tko vjeruje da su sirupi, Pepsi i slicni krivi za iznenadne smrti u zadnje dvije godine?
Čekaj, tebi treba dokaz da ako uneseš više kalorija više se i udebljaš?
Mislim, ajd za neke druge stvari još i kužim da je siva zona, ali ako ova zero ima <1 kcal na 100 mL, a ova sa šećerom ima 45 kcal na 100 mL, onda o čemu mi pričamo?
Evo ti jedna zagonetka: Miljenko u sebe unese 1 litru vode, a Darinko 1 kilu janjetine.
Tko će se više udebljati od unesenog?
Čekaj, tebi treba dokaz da ako uneseš više kalorija više se i udebljaš?
Mislim, ajd za neke druge stvari još i kužim da je siva zona, ali ako ova zero ima <1 kcal na 100 mL, a ova sa šećerom ima 45 kcal na 100 mL, onda o čemu mi pričamo?
Evo ti jedna zagonetka: Miljenko u sebe unese 1 litru vode, a Darinko 1 kilu janjetine.
Tko će se više udebljati od unesenog?
Miljenko, nije poanta glumit pametnog, nego provjerit cinjenice. Ali ti valjda vjerujes da ce EU regulacije i Faktografi to odraditi za tebe?
Evo ti malo stiva:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4135487/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5515645/
...a isto tako mozes istraziti i kako ne-nutritivni zasladjivaci (saharin, acesulfam-K, aspartam, sukraloza, itd) utjecu na razine secera, inzulina i sl, te mogu dovesti do dijabetesa tipa 2. Prekrasno nesto.
A ti i dalje vjeruj da je sve iskljucivo broja stvar kalorija.
Ali znači da ćeš se udebljati više nego od manje kalorija.
Jebala vas logika...
Miljenko, nije poanta glumit pametnog, nego provjerit cinjenice. Ali ti valjda vjerujes da ce EU regulacije i Faktografi to odraditi za tebe?
Evo ti malo stiva:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4135487/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5515645/
...a isto tako mozes istraziti i kako ne-nutritivni zasladjivaci (saharin, acesulfam-K, aspartam, sukraloza, itd) utjecu na razine secera, inzulina i sl, te mogu dovesti do dijabetesa tipa 2. Prekrasno nesto.
A ti i dalje vjeruj da je sve iskljucivo broja stvar kalorija.
Jesi ti uopće pročital kaj sam napisal ili samo drobiš PR?
Koji off-topic, moderatori se još oporavljaju od novogodišnje proslave?
Mene zanima jel će se pojaviti lovci na amazonove dronove? Umjesto prepelica će se gađati dronovi, a umjesto mesa nagrada će biti surprise-box. IPhone-ovi će doslovno padati s neba.