Ajde konačno dobro istraživanje i popratni tekst o njemu! Točno ovo radi moja žena. Aktivno gledanje sadržaja i komentiranje svega kako bi bolje razumjeli. Mlađi sin je već da 1,5 godina pričao zavisne kondicionalne rečenice. Problem nastaje jer velika većina roditelja iskrca djecu pred TV i ostavio ih tamo da im ne smetaju.
Gledanje televizije s djecom koristi njihovom kogn
- poruka: 5
- |
- čitano: 4.085
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moderni filmovi "za cijelu obitelj" puni su fora za roditelje koje djeca ne kuže, pa se čude, "šta je tu smiješno?".
Nekad bi djeci rado pokazao crtiće i filmovi iz svoje mladosti, ali to je za današnju mladost predosadno. Kad se usporede s ovim danas intenzivnim podražajima, ništa čudno. Zato je zdravo i za odrasle pogledati šta to danas mladi konzumiraju.
Dvije generacije razlike, dakle bake i dede, ne mogu pratiti to što djeca danas gledaju. Mogu se jedino zgražati nad tim što vide.
Slažem se sa svim iz članka.
jebamepas ak kužim kak su se meni razvile kognitivne nesposobnosti (iako, možda i nisu) kad sam odrastao u doba praktički bez televizije (jedan u ulici je imao neki c/b grundig - trula buržuazija iza željezne zavjese, bez 874 okusa jogurta - i jednom tjedno se tamo hodočastilo na gradić peyton, bez ikakvih roditeljskih tumačenja, obrazloženja i dispozitiva te pouka o pravnom lijeku).
Ne, svi griješite. Ovo je još jedan primjer u poplavi "istraživanja" bez kontrolne grupe koja dolaze s popularnim, svidljivim zaključcima vama, raji. Radi se o tome da su zamjenjeni uzrok i posljedica, naravno u popularnom smjeru, i takva istraživanja, egu ugodna, rado se objavljuju posvuda.
Zapravo je otkriveno, odnosno "otkriveno": inteligentni ljudi imaju inteligentnu djecu, koja gledaju i zanima ih inteligentniji sadržaj.