Nije to dobro. To je bilo rijetko mjesto gdje su ameri i rusi surađivali, a sada će rusi pod okrilje kinezića. Ako ih kinezići budu htjeli i ako budu imali dovoljno love.
Rusija najavljuje povlačenje s ISS-a nakon 2024. g
- poruka: 12
- |
- čitano: 5.523
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Rusi će prije ići u savez s Klingoncima nego s Federacijom :-)
Kvragu i ta politika. Zašto ne puste da znanstvenici rade svoj posao, a da im se političari ne petljaju u posao?
nisu li Rusi zaduženi za rakete koje vrše transport na ISS?
u sljedeće dvije godine još se svi stignu predomisliti još preko nekoliko puta a i stanica će već na njuškalo kao oldtajmer. ipak, jedno mi nikad nije bilo baš bistro: rusi u svemiru dišu zrak (u kojem je ponaviše dušika) a ameri kisik. kak su to međusobno usklađivali? (pomiješani najlakše se dišu? svatko za se travu pase?)
nisu li Rusi zaduženi za rakete koje vrše transport na ISS?
Bili su za to zaduzeni u doba Tita.
Nisi u raketnoj industriji kao ja, pa ti ne mogu zamjeriti manjak znanja. Ali, ruske raketice su prevazidjene. Koriste se jos samo radi potpisanih ugovora.
Space X (Dragon) je vec isporucio par astronauta.
https://www.space.com/spacex-crew-4-astronaut-mission-arrives-space-station
U Europi imamo Ariane koje se za sada koristi samo za teret. Ta je raketa lansirala JWST.
U Kini imamo Shenzhou 14, koja dostavlja astronaute (na kinesku stanicu).
Tako da Rusi su ok, ali nista specijalno. Plus imat ce sve manje i manje prihoda, jer se svi prebacuju na druge rakete.
Nisam trener, ali treniram. Malo rekreacije.
P.S. Ne radim u raketnoj industriji, vec je pratim. To mi je hobi. Inace radim kao IT consultant, nekad davno programirao na Androidu/iOS/Java/Pythonu.
Daklem idemo na hladnoratovske postavke. J###n je taj 4D Chess. Dok smo prijasnji hladni rat jos i mogli kuziti, ulaskom Kine u mix ovo postaje "mnogo komplikovano" sto'b rekli drugari tamo daleko.
Nisam trener, ali treniram. Malo rekreacije.
P.S. Ne radim u raketnoj industriji, vec je pratim. To mi je hobi. Inace radim kao IT consultant, nekad davno programirao na Androidu/iOS/Java/Pythonu.
Aaaa...