Hrvatski otoci, naravno opet nisu u igri, pogotovo oni manji, a naseljeni i dok sam živ neće biti raseljeni. Neka se srame hr političari i njihove sluge, pozdrav s Rave!
Optička mreža stiže na 150 tisuća adresa u ruralna
- poruka: 9
- |
- čitano: 8.290
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav Ravi, ali ne bi bilo loše i da se proširilo i na kopnena područja gdje ima i više ljudi. Ja sam 30min od Zagreba, pa mogu sanjati o optici. Kaj je najgore, toliko IT-ovaca živi ovdje da bi se isplatilo i uložiti. Ono što mi nikako nije jasno je - Do danas je u obje zemlje pokriveno ukupno 90.000 adresa i više od 1.000 korisnika - 1 korisnik na 90 "adresa"? I to je isplativo?!
Pozdrav Ravi, ali ne bi bilo loše i da se proširilo i na kopnena područja gdje ima i više ljudi. Ja sam 30min od Zagreba, pa mogu sanjati o optici. Kaj je najgore, toliko IT-ovaca živi ovdje da bi se isplatilo i uložiti. Ono što mi nikako nije jasno je - Do danas je u obje zemlje pokriveno ukupno 90.000 adresa i više od 1.000 korisnika - 1 korisnik na 90 "adresa"? I to je isplativo?!
s 1000 korisnika sigurno nije isplativo, ali pošto je usluga nova sigurno se još nisu spojili niti svi koji su odmah zainteresirani, a u budućnosti će interes rasti. Sasvim realno je očekivati 20000 korisnika na ovo što su do sad pokrili.
Pa nema ni u Zagrebu svugdje optike...konkretno Prečko...prema Jarunu...kolega plače već godinu dana da uvedu i nikako...a uredno ga zovu za ostale usluge...i kaže on dajte mi optiku i uzimam najskuplji paket svega...i nikako
Nema na Šalati niti je u planu koliko sam upoznat.
Pa nema ni u Zagrebu svugdje optike...konkretno Prečko...prema Jarunu...kolega plače već godinu dana da uvedu i nikako...a uredno ga zovu za ostale usluge...i kaže on dajte mi optiku i uzimam najskuplji paket svega...i nikako
Iz Telemacha su rekli da cijeli grad Zagreb planiraju pokrit optikom do kraja ove godine. Živi bili pa vidjeli.
Iz Telemacha su rekli da cijeli grad Zagreb planiraju pokrit optikom do kraja ove godine. Živi bili pa vidjeli.
Zagreb nije Hrvatska :-)
Istina—nije. Zato su ove godine počeli optičku mrežu graditi u Zadru, Splitu, Rijeci i Osijeku. Kao što rekoh, prema planovima cijeli Zagreb trebao bi bit pokriven do kraja ove godine, a kompletna nadogradnja mobilne mreže trebala bi biti gotova na ljeto ove godine (5G u cijeloj RH).
Ovdje se na mjesečnoj bazi objavljuju planovi za izgradnju optičke mreže:
https://telemach.hr/podrska/opci-dokumenti-i-uvjeti-koristenja/objava-namjere-gradnje
Istina—nije. Zato su ove godine počeli optičku mrežu graditi u Zadru, Splitu, Rijeci i Osijeku. Kao što rekoh, prema planovima cijeli Zagreb trebao bi bit pokriven do kraja ove godine, a kompletna nadogradnja mobilne mreže trebala bi biti gotova na ljeto ove godine (5G u cijeloj RH).
Negdje sam pročitao, netko si dao truda pa računio, da bi ova tri ISP-a u HR sredili optiku do svih u HR, trebalo bi proći oko 68 godina, ako nastave ovim tempom.
Cijeli Zagreb ne bude imao optiku još barem 10+ godina... Gdje su onda tu ostali gradovi, sela, otoci...
Još će godinu dvije ulagati a onda opet idu uložit na kvalitetniji 5g (kada se baza korisnika poveća), a onda optika stoji jedno 5-10 godina opet, i tako u krug...