Prvi put HAVC dijeli domaćim developerima poticaje

poruka: 7
|
čitano: 5.367
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prvi put HAVC dijeli domaćim developerima poticaje".
12 godina
protjeran

Poticaji i RH, odmah znas gdje sve to vodi nazalost i tko ce te novce dobiti! Dao bih se okladiti da ce RIMAC od sutra u Game developere :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2022 7:31 (Gadgeti).

9 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Prvi put HAVC dijeli domaćim developerima poti
Gadgeti kaže...

Poticaji i RH, odmah znas gdje sve to vodi nazalost i tko ce te novce dobiti! Dao bih se okladiti da ce RIMAC od sutra u Game developere :D

da, tako to nekako ide ... 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
13 godina
Idem se uclanit, u zna se😀

0 0 hvala 0
17 godina

I onda 2 godine poslije Porezna uprava izmisli kriterije i retroaktivno uzme nazad poticaje.

3 0 hvala 0
16 godina

Nije nužno sve u ovoj državi koruptivno. Treba prestati sa osuđivanjem ljudi ako ne znate o čemu se radi. Vjerujem da je veći dio ekipe sasvim zasluženo dobio taj novac.

Po mom mišljenju, problem je malo i u samom poticaju, ali ajde prvi je takav. Naime, on je jedino isplativ manjim firmama koji imaju neke projekte u najavi ili projekte razrađene i pripremljene do neke mjere.

Kad sam prvi put vidio natječaj, rekao sam super, napokon game dev ekipa se potiče. Ali tu se radi od kikiriki novcu, znači ukupno 600k kn, koji se dijeli među svima koji se prijave i zadovolje uvjete. Što znači, da za neki manji projekt koji ste mislili započeti, možete očekivati neki iznos od 10-50k kn. Isplati se ako ste one/two-man band. Te onda ako pogledate što sve morate pripremiti da bi se prijavili (razrađen plan, gdd, intelektualno vlasništvo, troškovi,..). Ako nemate ništa od toga, treba vam možda i 2 mjeseca posla da se upoznate sa svim tim i da to sredite (ili platite nekom da vam sredi). A na kraju je opet upitno hoćete li proći ili ne.

Treba imati na umu da manji takvi projekti od tipa 3-6 mj. koštaju od 100-500k kn. Kad se to sve uzme u obzir, treba čestitati ekipi koja je izvukla nešto, nadam se da će im projekti uspjeti i da će se samo razvijati.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
markoal kaže...

Nije nužno sve u ovoj državi koruptivno. Treba prestati sa osuđivanjem ljudi ako ne znate o čemu se radi. Vjerujem da je veći dio ekipe sasvim zasluženo dobio taj novac.

Po mom mišljenju, problem je malo i u samom poticaju, ali ajde prvi je takav. Naime, on je jedino isplativ manjim firmama koji imaju neke projekte u najavi ili projekte razrađene i pripremljene do neke mjere.

Kad sam prvi put vidio natječaj, rekao sam super, napokon game dev ekipa se potiče. Ali tu se radi od kikiriki novcu, znači ukupno 600k kn, koji se dijeli među svima koji se prijave i zadovolje uvjete. Što znači, da za neki manji projekt koji ste mislili započeti, možete očekivati neki iznos od 10-50k kn. Isplati se ako ste one/two-man band. Te onda ako pogledate što sve morate pripremiti da bi se prijavili (razrađen plan, gdd, intelektualno vlasništvo, troškovi,..). Ako nemate ništa od toga, treba vam možda i 2 mjeseca posla da se upoznate sa svim tim i da to sredite (ili platite nekom da vam sredi). A na kraju je opet upitno hoćete li proći ili ne.

Treba imati na umu da manji takvi projekti od tipa 3-6 mj. koštaju od 100-500k kn. Kad se to sve uzme u obzir, treba čestitati ekipi koja je izvukla nešto, nadam se da će im projekti uspjeti i da će se samo razvijati.

🐑 dok je bilo ovaca bit će i vune

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2022 11:47 (dr3ad).
16 godina

Najmanji poticaj radi korištenja rusa u nazivu "producenta" ? 

nisu se pretrgli sa poticanjem ali bar nešto, sretno potaknutoj ekipi !

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice