Miljun ampera, kak su to izmjerili ?
Kineski fuzijski reaktor EAST održao plazmu najduž
- poruka: 18
- |
- čitano: 8.204
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ampermetrom?
Nisam neki veliki strucnjak u tim vodama, ali znam neke osnovne stvari, vodic kroz koji tece struja, ima kao posljedicu i magnetno polje okolo, pa mjerenjem gustoce i indukcije tog polja se moze ustanovit i jakost struje, pretpostavljam
Milijun kineza je uzelo po jedan amper u ruku pa su zagrabili amper struje
isto kak i temperaturu? izračunali iz I = U/R? pročitali u tvitu "južnokineske jutarnje objave*"?
* post post post on the post = brza naknadna obavijest na stupu
Ići će uglavnom u zapadnu Europu, u Kinu neće sigurno.
Ići će uglavnom u zapadnu Europu, u Kinu neće sigurno.
Bravo e neka si im ti rekao....
Ampermetrom?
Aha sa Amper klještima
Vjerojatno proračunom. Mjerenjem drugih parametara, uvrštavanjem i usporedbom.
najjednostavnije je kao na pećnici: namjestiš gumb na 120 milijuna stupnjeva i kad to postigne, samo se ugasi. dobro je pri ruci imati i one debele platnene rukavice, za okrenut kokoša.
Milijun kineza je uzelo po jedan amper u ruku pa su zagrabili amper struje
U Hrvatskoj bi slična tehnika rezultirala daleko manjim izmjerenim stanjem jer bi zasvjetlilo Međugorje, nekoliko grobnica na Mirogoju, pokrenuli bi se neki ručni satovi, općinskonačelničke limuzine bi svjetile ko u Need For Speed Underground 2, tuneli bi se zacaklili ko Las Vegas, apolitički vinogradi bi usred noći svjetili kao da se igra ElClassico na Camp Nou i na kraju bi izmjerili zakonski propisani minimalac od 4250 ampera, a građani bi od "Veselih Sajmova Koji Definitivno Nisu Mafijaški Reket Milana Bandića I Lokalnih Mafijaša j.d.o.o." mogli iznajmiti nešto ampera da osvjetle kućice za Advent da ne jedu Jankovićeve kobasice u mraku.
Dobro je, za 30 godina grijat ćemo se na fuziju
Možda su izmjerili s ovim. Na tome sam instrumentu naučio osnove električnih mjerenja, još sa 7-8 godina tata me naučio mjeriti napone, struje i otpore. Jedino si morao paziti u koje rupice uključuješ ispitne pipke. Je da ne može izmjeriti 1 000 000A, ali uz dobar shunt i to se da premostiti
Odkud ona prva slika? Izgleda prilično realno, a ne ko neki CGI.
Samo mi je malo teško ustanoviti kakva je to prozirna izolacija koja je zaštitila kameru od preko 100 milijuna stupnjeva C.
Odkud ona prva slika? Izgleda prilično realno, a ne ko neki CGI.
Samo mi je malo teško ustanoviti kakva je to prozirna izolacija koja je zaštitila kameru od preko 100 milijuna stupnjeva C.
To je temperatura plazme koja je odvojena od stjenki reaktora magnetskim poljem.
Da je na zidu reaktora tolika temperatura, otopio bi se instantno.
Čini mi se da bi materija na preko 100 miliona stupnjeva bila preblještava u vidljivom spektru, pogotovo iz takve blizine... no dobro, zato su tu svakojaki optički filteri... što opet ne otklanja problem fantastično jakog ne samo IC nego i gama-zračenja... ne vjerujem da se može samo tako kao kroz prozorčić zaviriti u termostelarni nuklearni reaktor.