Cim ti trebas pomoc od drzave odmah je jasno da si se zaj**ao u startu i da nesto radis krivo!
IT industrija jasno poručila što joj treba da prod
- poruka: 7
- |
- čitano: 11.848
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cim ti trebas pomoc od drzave odmah je jasno da si se zaj**ao u startu i da nesto radis krivo!
Ovisi kakva je država i njezina pravila, a naša je u banani.
Ovisi kakva je država i njezina pravila, a naša je u banani.
nije točno...
treba biti sposoban, naći vezu i sve ide kao po loju...
Ne vidim baš da se tu traži nekakva pomoć države.
Dapače, državi je odavno rečeno što treba napraviti s njene strane da bi se povećala konkurentnost.
Inace nakon ovakvoga clanka uvijek ide i reklama Algebre...
A sto se tice placa, van iradim kao 2nd level support i placen sam 2x vise, a u Hrvatskoj bi doslovno morao za placu od 10 000kn bit na razini da spremim u dep inzenjere Googlea i Microsofta...
Sve firme koje su se spominjale do prije koji mjesec vise ne postoje, jer su vukle pare iz EU fondova dok ih je bilo, sada je to sve sitna lova i velika glavobolja.
Odnosno lakse je otvorit obrt ako se ima kakva veza i preprodat tudi software nego ulagat i zezat se sa svojom firmom. Ionako manje vise tko god da je mogao ista napravit vec je zbrisao van il ovisi o vanjskim investicijama.
HR ionako nema znacajniji IT sektor tako da je sve sto se desi nevjerovatno i izvanredna vijest.... Nit je veliko trziste za ozbiljnije igrace, tak oda tu sve drzi 3-4 HR firme i to je to.
A sto se tice placa, van iradim kao 2nd level support i placen sam 2x vise, a u Hrvatskoj bi doslovno morao za placu od 10 000kn bit na razini da spremim u dep inzenjere Googlea i Microsofta...
Pa i ne baš. 10k kn je bila "velika" plaća prije 10+ godina.
Ima i kod nas ozbiljnijih firmi, radi se i vani, u odnosu na većinu privrede IT je svjetlosnu godinu ispred.
Pa i ne baš. 10k kn je bila "velika" plaća prije 10+ godina.
Ima i kod nas ozbiljnijih firmi, radi se i vani, u odnosu na većinu privrede IT je svjetlosnu godinu ispred.
moguce no ne zivimo svi u Zagrebu, ja sam iz Sl Broda, i u Brodu se o tome samo moze sanjati... odnosno IT scena ne postoji u 90% hrvatske na zalost...