Mogli ste reda radi staviti koliko to sve kosta sa uredjenjem prostorije (moja pretpostavka min. 300.000 kn), naravno mi "smrtnici" to necemo nikada uzeti
Poslušali smo dojmljivo JBL Synthesisovo kućno kin
- poruka: 15
- |
- čitano: 8.389
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mogli ste reda radi staviti koliko to sve kosta sa uredjenjem prostorije (moja pretpostavka min. 300.000 kn), naravno mi "smrtnici" to necemo nikada uzeti
Zato što košta toliko da to ne možeš kupiti ni da prodaš oba bubrega i jedno plućno krilo nisu stavili cijenu. Ipak, naći će se neki lovaroš koji može iskrcati dovoljno šarenih papirića i lijepo si srediti svoje kućno kino, ali ja nažalost nisam među njima
Hm, uvijek sam mislio da zvuk padanja kiše dolazi od udaranja kapljica o tlo ili neki objekt pa ovo da zvuk dolazi odozgora mi baš ne drži vodu, osim ako sam recimo u šumi :)
Vejarujem da je ovo vrhuncki AV sustav na kojem je gušt gldati filmove, pitanje je samo cijene.
Ali barem danas se može složiti odlično kućno kino za razumne novce.
A što se slušanja glazbe tiče, što manje procesiranja to bolje, tu uvijek odabirem vrhunski stereo sustav nego audio procesore za reprodukciju
Prvo bih rekao da ni 300 kkn nije dovoljno - zajedno sa postavljanjem panela (obloga) po zidovima, projektorom, specijalnim platnom, motoriziranim foteljama, cijena bi mogla biti i dvostruka, ako ne i veća.
A mislim da nema smisla gledati samo cijenu zvučnog sustava jer bez svega ostaloga, on nema smisla.
Nakon što sam to promudrovao, imam potrebu reći jednu stvar: nije mi jasno čemu služe ovakvi članci?!
Pardon, u ovom slučaju je zapravo jasno - tvrtka je postavila ultimativni sustav i kad netko dođe k njima potražiti skuplje zvučnike, prijemnike, pojačala itd., onda ih prvo posjednu u tu sobu i prodaju im priču "možete kupiti sustav za samo 100 kkn, koji će zvučati skoro isto". Najtužnije je pritom što će to uglavnom biti istina.
A objava na Bugu služi tome da ljudi odu pogledati što imaju u ponudi za "obične smrtnike", iako potrošiti 40-ak kkn na zvučni sustav meni baš ne spada u aktivnosti običnih smrtnika, ali što ja znam...
Nakon podulje digresije, da se vratim na misao br. 2 - ne razumijem ljude koji naručuju kataloge skupih satova, brošure za iznajmljivanje skupih jahti, čitaju članke o ultra-skupim sportskim autima (Nevera uključena), na TV-u gledaju velebne bogataške vile, čitaju recenzije preskupih zvučnih sustava...
Jednostavno, ne shvaćam bit toga!?
To mi je besmisleno jer: nikad to nećete imati (izgledi su iznad 99.99%), čak da to i nekako dobijete neće vas usrećiti ni blizu tome koliko mislite, to je oholo razbacivanje novcima koji su se mogli puno bolje upotrijebiti i k tome je nepotrebno iživljavanje nad ovim našim već ozbiljno načetim planetom.
Tako da, čemu čitati i sliniti na takve stvari? Ima li nekog racionalnog objašnjenja za to?
Hm, uvijek sam mislio da zvuk padanja kiše dolazi od udaranja kapljica o tlo ili neki objekt pa ovo da zvuk dolazi odozgora mi baš ne drži vodu, osim ako sam recimo u šumi :)
Malo ti fali mašte - meni je prva asocijacija bila "sjedim u autu i slušam kišu kako pada po krovu auta" dakle, odozgora. A tu su i kišobran, nadstrešnica, krov, itd. :-)
Zapravo iznimo rijetko nezaštićen stajao na kiši, slušao kako kiša pada izravno na mene i pitao se dolazi li zvuk s tla ili s moje glave... ;-)
Poznajem dosta ljudi koji imaju skuplje stereo sisteme od svega u clanku navedeno!

Malo ti fali mašte - meni je prva asocijacija bila "sjedim u autu i slušam kišu kako pada po krovu auta" dakle, odozgora. A tu su i kišobran, nadstrešnica, krov, itd. :-)
Zapravo iznimo rijetko nezaštićen stajao na kiši, slušao kako kiša pada izravno na mene i pitao se dolazi li zvuk s tla ili s moje glave... ;-)
Izgleda da sam gledao previše filmova s kišom na otvorenom
Slušao sam par dolby atmos demoa doma, kiša je obično zvučala kao da je zvuk svugdje, ne specifično gore.
Bilo je boljih demoa gdje se čuje da zvug dolazi odozgo.
U filmovima je obično isto dolazi prostorno raspoređeno, nije da dominira zvuk odozgora
Kolika rasprava oko padanja kiše
Poanta je bila da kiša na Atmos sustavu zvuči kao u stvarnosti, zvuk dopire sa svih strana i kod osobe u toj fotelji se stvara osjećaj kao da stoji ispod oblaka. Vrlo zanimljiv osjećaj, kakvog nisam osjetio ni kod jednog drugog surround sustava, baš zbog toga što fale informacije po "vertikali". Zanimljivo je i što mozak padanje kiše veže uz hladnoću pa se onda čovjek u toj fotelji osjeća i nekako kao da je naglo pala temperatura... uglavnom, ludilo
Kolika rasprava oko padanja kiše
Poanta je bila da kiša na Atmos sustavu zvuči kao u stvarnosti, zvuk dopire sa svih strana i kod osobe u toj fotelji se stvara osjećaj kao da stoji ispod oblaka. Vrlo zanimljiv osjećaj, kakvog nisam osjetio ni kod jednog drugog surround sustava, baš zbog toga što fale informacije po "vertikali". Zanimljivo je i što mozak padanje kiše veže uz hladnoću pa se onda čovjek u toj fotelji osjeća i nekako kao da je naglo pala temperatura... uglavnom, ludilo
Pa naravno kad nismo baš iskusili ovaj AV sustav, dok padanje kiše više manje jesmo svi
A kaj im radi ona klima onako napadno i ružno postavljena ekscentrično iznad ekrana...ružnije ne može biti

Legendarni logiji ;) I ja ih imam ;)
Da se i ja ukljucim u zvuk padanja kise jednom digresijom, Netflix ce od 1.10. pustati Seinfelda u 4K rezoluciji.
I ima ljudi koji jedva cekaju ovu verziju. Ajde neka mi netko objasni koja ce to fora ili sala biti bolja kad se bude gledalo u 4K?
Da se i ja ukljucim u zvuk padanja kise jednom digresijom, Netflix ce od 1.10. pustati Seinfelda u 4K rezoluciji.
I ima ljudi koji jedva cekaju ovu verziju. Ajde neka mi netko objasni koja ce to fora ili sala biti bolja kad se bude gledalo u 4K?
Isto ti je to kao i sa 3D. Jednostavno ne moze svaki film profitirati od 3d. Da li bi neko remek djelo tipa Mostova okruga Medison bili ista bolji u 3D sa atmos zvukom? Naprotiv.....