Ok "antivaxxeri" ugrozavaju svima slobodu i zdravlje, a sto je sa time da se zbog ne cijepljenja zdrave osobe cij je survival rate korone 99% ogranicava sloboda vecine? Prvo je bilo "pa nitko te ne tjera" pa sad trebao bi jer ces pobit babe, a na kraju ce se uvest covid iskaznice, i to ne samo za putovanje... A onda ce određeni biseri "pA šTa iOnAkO vEć iMaŠ oSoBnU, bAš sI tI neKom bItAn dA gA BrIgA zA to Di sE ti kRećEš!? xDd"
Sve sam najavio prije preko godinu dana i samo iz dana u dan gledam kako se odmotava.
Da li se mozes ponovno zaraziti koronavirusom? Da, imunitet ti traje cca 6 mjeseci.
Da li se koronavirus moze istrijebiti bez kriticne mase imunih? Ne, potrebna je procijepljenost na barem 60%+ populacije da bi se mogao zaustaviti takav virus.
Zasto bi se koronavirus morao zaustaviti kada nismo zaustavili gripu? Zato sto je koronavirus uz sve mjere kojih se pridrzavao, a to su s obzirom na sto se smatralo "normalno", ekstremne mjere, sto je ocito iz toga da neki i dan danas tvrde da je to obamana i da su maske tu da te guse i jos stosta. I uz te mjere je preminulo 2,3% ljudi koji su dobili koronu, a jos je veci broj ljudi koji imaju ostecenja na plucima i drugim organima radi bolesti.
Ono sto tvoj komentar sugerira je "ja sam ok sa time da do kraja zivota nosim masku i drzim se striktnih mjera u namjeri da bi se sprijecila veca smrtnost mojih sugradana" ili, alternativno "ja se tih mjera vise necu drzati ali ne zelim ni preventirati bolest koja je ubila 2,3% svih mojih sugradana koji su ju dobili i jos vise njih je uzrokovala poteskoce koje bi mogle trajati dozivotno, zato sto smatram da je sve to laz".
Slobondo odaberi u koju grupu spadas.
I sve je to uz ocuvanje trenutnog stanja koronavirusa, bez novijih mutacija, bez kolapsa medicinskog sustava. Ali vjerojatno si toliko duboko u ovoj "okladi" da je jedino sto ti preostaje napraviti double down i drzati fige da ces ispasti u pravu prije nego apsolutno i potpuno moralno i intelektualno bankrotiras.
I to ide apsolutno sve antivaxere.
I pusa decku koji me zove izrodom i retardiranim jebenim idiotom.