Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.501.998
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
8 godina
protjeran
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Zaporožac kaže...
Hoggy kaže...

Ti si se cijepio, a oni nisu? I sad mislis da im ne mozes prenijeti kovid?

Pa ima li kraja u demonstracijama intelektualnih sposobnosti cjepljenih ( cast izuzecima)?

A ako su se oni cjepili , zasto si ti? Zbog njih?/Pa struka sad na sva vrata trubi da cjepljenje ne stiti od zaraze,al smanjuje simptome cjepljenima..Dakle vrijedi samo za cijepljene. Ili su se svi toliko zakopali u lazi u benefite cijepljenja da nikom vise nije jasno da je politika kovid putovnica apsurdna po samoj struci, pa cak i kaznjiva ako su se kaznjavali oni koji su krsili samoizolaciju.

I Vama jos nije jasno zasto se ljudi ne zele cijepiti? 

Manjak inteligencije da, ali mainstream narativa koji se izgubio u svojim lazima.

aaaaa, pismen si kao moja pokojna baba...

toliko o IQ.. 

cijepili su se i oni, i samim time smo smanjili mogućnost preijenosa zaraze, a ako se i zaraze, imat će lakše simptome.

opet, ako su baš loše sreće, i u grupi su tih nekoliko posto na milijun koji umru i nakon cijepljenja, bar znam da sam poduzeo sve da do toga ne dođe.

kakva je obiteljska situacija kod tebe što se cijepljenja tiče ?

štitite li jedni druge ?

Pa moglo bi se reci. Sira obitej ima grupu. Pet se cijepilo, od kojih jedan umro, jedna inzult te jos jedan slucaj ludovanja tlaka i danas cujem dosao stent.Ostalih dvoje morali na bolovanje zbog cjepiva, ali su srecom dobro.. Svi koji su imali covid , a i  oni preko 80 svi zivi i zdravi. Eto stitimo se tako da infornacije idu i svima je sve jasno.

Smanjena zaraza, citiram Trobonjacu:

"Informacije iz Izraela su zabrinjavajuće, skok novooboljelih bez obzira što je 60% populacije cijepljeno s obje doze. Interesantno je što se tiče delta-soja, da je preko 50% novooboljelepopulacije cijepljeno Pfizerovim cjepivom. Ti podaci brinu u smislu da nas možda Pfizerovo cjepivo ne štiti u onoj razini u kojoj smo mislili - 90 posto", istaknuo je.

Pa tu su i ostale proxcjepljene zemlje kao UK...

Nijw tebi lako igrati sa takvom ekipom.

8 godina
protjeran
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...

Mislim da se rasplet nadzire. Ili cete vi  covid "vaxeri" donijeti nacisticke zakone i spremiti ljude u neo konc logore za sto se u nekim drzavama nadzire legistlativa (koja nije po ustavu istih) ili ce ova vecina bhudala kako kazete i kako spremno prenosi Nenad Vas sve pospremiti u zatvore. Sredine vise, jasno je, nema.

Osim Nenada on ima posebne zasluge za staronormalnu buducnost drustva iako mu to nije bila namjera.

Ne mislim na one koji uistinu vjeruju u pandemiju.Oni su jadni po sebi vec sto puta umrli od straha ako i dugorocno prezive cjepivo. Zrtve ludila.

Mozda svijet konacno shvati koliko je prava tridioba vlasti bitna za demokraciju. Da je tako danas nikad ne bi dosli do toga da se uopce govori o uvodjenju nacistickih zakona, niti da se ljude natjerava da se cijepe ekperimentalnim cjepivima.

Ma ja ne bi mudrovao, svugdje di postoji veća šansa zaraze bi uveo obvezu covid potvrde a da nije neophodno za život (kao bolnice npr.). Naravno to ne važi za one koji imaju potvrdu da su negativni (koja vrijedi 48 sati?) kao i na one koji se ne mogu iz zdravstvenih razloga cijepiti.

A one koji su prebolili? Ocigledno oni koji se ne zele cijepiti zele preboliti pa zasto se onda ne ukinu mjere da ljudi prebole po svom izboru,a ti se cijepi po svom.

Odgovor je jasan, isti onaj koji definira rasplet krize.

7 godina
protjeran
Hoggy kaže...
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...

Mislim da se rasplet nadzire. Ili cete vi  covid "vaxeri" donijeti nacisticke zakone i spremiti ljude u neo konc logore za sto se u nekim drzavama nadzire legistlativa (koja nije po ustavu istih) ili ce ova vecina bhudala kako kazete i kako spremno prenosi Nenad Vas sve pospremiti u zatvore. Sredine vise, jasno je, nema.

Osim Nenada on ima posebne zasluge za staronormalnu buducnost drustva iako mu to nije bila namjera.

Ne mislim na one koji uistinu vjeruju u pandemiju.Oni su jadni po sebi vec sto puta umrli od straha ako i dugorocno prezive cjepivo. Zrtve ludila.

Mozda svijet konacno shvati koliko je prava tridioba vlasti bitna za demokraciju. Da je tako danas nikad ne bi dosli do toga da se uopce govori o uvodjenju nacistickih zakona, niti da se ljude natjerava da se cijepe ekperimentalnim cjepivima.

Ma ja ne bi mudrovao, svugdje di postoji veća šansa zaraze bi uveo obvezu covid potvrde a da nije neophodno za život (kao bolnice npr.). Naravno to ne važi za one koji imaju potvrdu da su negativni (koja vrijedi 48 sati?) kao i na one koji se ne mogu iz zdravstvenih razloga cijepiti.

A one koji su prebolili? Ocigledno oni koji se ne zele cijepiti zele preboliti pa zasto se onda ne ukinu mjere da ljudi prebole po svom izboru,a ti se cijepi po svom.

Isto! Koliko vidim isti su uvjeti za one koji su preboljeli i one koji se cijepe.

8 godina
protjeran
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...

Isto! Koliko vidim isti su uvjeti za one koji su preboljeli i one koji se cijepe.

Pitam opet nije li logicno da se sad onda ukinu sve mjere kad imamo cjepivo dovoljno dobro da imamo covid putovnice?

Nije li logicno da oni koji se ne zele cijepiti zele preboliti. Tko misli drugacije ima cjepivo. Pa zasto se ne pusti ljude da PO SVOM izboru prebole tako da se ukinu sve mjere i covid kriza gotova ? A to bi bilo tako da je rijec o pandemiji,a ne sto sad svi vide - plandemiji. Ako ljudi ipak nisu toliko glupi koliko "vaxeri" misle ceka Vas dug zatvor. Bar one koji su radili na planu, narocito faktcheckeri i novinari.

15 godina
Hoggy kaže...
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...

Pitam opet nije li logicno da se sad onda ukinu sve mjere kad imamo cjepivo dovoljno dobro da imamo covid putovnice?

Nije li logicno da oni koji se ne zele cijepiti zele preboliti. Tko misli drugacije ima cjepivo. Pa zasto se ne pusti ljude da PO SVOM izboru prebole tako da se ukinu sve mjere i covid kriza gotova ? A to bi bilo tako da je rijec o pandemiji,a ne sto sad svi vide - plandemiji. Ako ljudi ipak nisu toliko glupi koliko "vaxeri" misle ceka Vas dug zatvor. Bar one koji su radili na planu, narocito faktcheckeri i novinari.

Neće biti ni nacističkih zakona (prisilnog cijepljenja) niti će tko žalit ove koji će najesen krepat od virusa.

Cjepivo postoji i treba postaviti rok do 01.08. Tko se misli đaba cijepiti - prva doza do 01.08., kasnije o vlastitom trošku. Tko se ne misli cijepiti nek se jebe, od 01.09. treba ukinut sve mjere i ćao bao.

Koji kurac plaćat milijunske doze i bacat pare, za što? Da bi donirali Kirgistanu i Butanu.

Pa da vidimo na jesen tko ima najbrži prst za respirator.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
8 godina
protjeran
ivan dragi kaže...
Hoggy kaže...
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...
love2ml86 kaže...
Hoggy kaže...

Neće biti ni nacističkih zakona (prisilnog cijepljenja) niti će tko žalit ove koji će najesen krepat od virusa.

Cjepivo postoji i treba postaviti rok do 01.08. Tko se misli đaba cijepiti - prva doza do 01.08., kasnije o vlastitom trošku. Tko se ne misli cijepiti nek se jebe, od 01.09. treba ukinut sve mjere i ćao bao.

Koji kurac plaćat milijunske doze i bacat pare, za što? Da bi donirali Kirgistanu i Butanu.

Al to nije tako niti ce se dogoditi dok je procjepljejnost niska!

Zato se o tom ne govori sada iako je logicno. Niti smije!

Zasto?

Jer da se sad maknu mjere ne bi se dogodilo bas nista osim epidemija bi stala. Narocito ljeti kad viroza inace nema pa nemos nikoga ni staviti na respirator sve da hoces.

Al onda bi laz bila tolko ocigledna da bi vlast i ekipa morala u zatvor.

Zato se govori o nacistickim zakonima, prijetnjama poslom jer moraju imati makar preko 50% da mogu reci da je stalo

jer je vecina procjepljena.Iako bi bili sretniji i sigurniji da je 70-80%.. Tako bi pobjedili, ljudi poludresirani do nove epidemije i novog cjepiva, nove dresure. A oni na slobodi bez posljedica.

Zato gube razum. Ne mogu zavrsiti sa ovim tako da naprave SVIMA  logicno i ukinu mjere SADA jer ce svi u zatvor i to ne samo nasa vlast.Tako bi bi druge drzave radile o glavi nasem premijeru cak i da je tako hrabar.

Zato UK premijer provocira da ce makniti mjete, ja sam obavio svoje kaze njihov premijer ,a vi. Trpimo zbog Vas.

Toliko je ocigledno da boli glava. 

10 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Ovo što Hoggy kaže ne razumijem. Epidemiološke mjere, izolacija i imunizacija, šire epidemiju, a epidemija - prepuštena sama sebi - staje sama od sebe. Pa kako onda, pobogu, dolazi do epidemije ako epidemija staje sama od sebe? Ili je možda riječ o nečemu što ni ja ni toliki epidemiolozi, virolozi, imunolozi itd., itd. ne možemo razumjeti, jer imamo ispran mozak, a ionako smo već napola ludi od toliko pročitanih knjiga. Možda misli u stilu da se svaki požar sam ugasi kad izgori sve što može gorjeti. Ima logike. Trebalo bi ukinuti vatrogastvo, a i medicinu. Naime, od većine bolesti pacijent se oporavi bez ikakve terapije, pa nema smisla davati tolike novce za one malobrojne kojima medicina može ili uopće ne može pomoći, tj. koje će bolest dotući. Ionako ćemo svi na kraju umrijeti, pa nema veze umreš li koju godinu prije ili kasnije. Tako ja razumijem Hoggyjev stav i iz njega izvlačim logične zaključke. Ne znam, možda u nečemu griješim.  

11 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

imo, griješite što uopće čitate ta sranja, imate opciju "ignoriraj autora" koju svakako preporučujem protiv njegovih komentara

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 7:11 (Louis Pluto).
4 godine
protjeran
Ta opcija je smeće jer funkcionira samo na web verziji, dok se na mobilnoj i dalje vide komentari iako si nekog ignorirao.
8 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...

imo, griješite što uopće čitate ta sranja, imate opciju "ignoriraj autora" koju svakako preporučujem protiv njegovih komentara

Zelis otvoreno reci da ti citas jer moras po sluzbenoj duznosti? 

Ali bi svakako volio da drugi ne citaju i sami prosude jer su ghlupi pa ne mogu to sami?

8 godina
protjeran
danen kaže...

Ovo što Hoggy kaže ne razumijem. Epidemiološke mjere, izolacija i imunizacija, šire epidemiju, a epidemija - prepuštena sama sebi - staje sama od sebe. Pa kako onda, pobogu, dolazi do epidemije ako epidemija staje sama od sebe? Ili je možda riječ o nečemu što ni ja ni toliki epidemiolozi, virolozi, imunolozi itd., itd. ne možemo razumjeti, jer imamo ispran mozak, a ionako smo već napola ludi od toliko pročitanih knjiga. Možda misli u stilu da se svaki požar sam ugasi kad izgori sve što može gorjeti. Ima logike. Trebalo bi ukinuti vatrogastvo, a i medicinu. Naime, od većine bolesti pacijent se oporavi bez ikakve terapije, pa nema smisla davati tolike novce za one malobrojne kojima medicina može ili uopće ne može pomoći, tj. koje će bolest dotući. Ionako ćemo svi na kraju umrijeti, pa nema veze umreš li koju godinu prije ili kasnije. Tako ja razumijem Hoggyjev stav i iz njega izvlačim logične zaključke. Ne znam, možda u nečemu griješim.  

Naravno da razumijes. Svake godine imali smo epidemiju gripe po definiciji epidemije zadnjih 10 godina jer je smrtnost izbacena iz uvjeta.

I svake godine cijepio se tko je htio i gripa je stala sama od sebe. Bez lockdowna.

Mogli smo i do sad zbog gripe raditi ovo isto, i brojati mrtve na isti nacin kao od covida. Svake godine gripe ljeti nema bas kao ni kovida, ni hospitaliziranih.

Nije li logicno za strasnu bolest iskoristiti gu cinjenicu sezonalnosti da se iskorijeni prirodno?

Nemogu zamisliti da npr hara bolest tipa ebole smrtnost 50%,  a nesto je unistava ko ljeto kovid, simptoma vise nema i svi se pretvaraju da to nije tako? Nije li logicno da se upravo ljeti maknu mjere i bolest prosiri. Ako se bojis imas cjepivo. Ovi koji se ne cijepe se ocigledno ne boje.

Naravno da je logicno  i naravno da razumijes sto govorim.

Bas kao sto razumije gomila naroda.

Cekamo nacisticke zakone jer vlast to mora napraviti da spasi sebe od zatvora. Evo francuska uvela prvu turu takvih zakona.

Al samo ce duze u zatvor kad vrime dodje.A to je brzo.

Rasplet se nadzire.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 9:01 (Hoggy).
15 godina

tako je teško pratiti tvoj tijek misli. baš ono.

ali rasplet se nadzire, tu si u pravu. šteta što se kraj još ne nazire.

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 9:49 (all_or_nothing).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Imamo veliki broj necijepljenih u rizičnoj skupini. Ti ljudi predstavljaju društveni problem, a mnogi među njima nisu ni u mogućnosti sami sebi organizirati dolazak na cijepljenje, pogotovo po ovim vrućinama. Onaj bus cjepko se više baš nešto i ne spominje, a pitanje kojim tempom on može i obići sva zabačena sela.

Neki, koji su i u mogućnosti otići na cijepljenje se nećkaju zbog nuspojava poput temperature, koja bi bila daleko neugodnija na ovu vrućinu nego kad malo zahladi, pa su odlučili riskirati.

Također, nekima ljudima može biti naknadno postavljena dijagnoza koja ih svrstava u rizičnu skupinu, pa je i po tom pitanju tvoj prijedlog diskriminirajući.

Ja bih predložio alternativni prijedlog:

• Povećati fokus na dostupnost cjepiva i informiranost rizičnih skupina.
  • Kad se postigne zadovoljavajuća procijepljenost rizičnih skupina, prestati naručivati cjepiva masovno.
  • Kad prođe 2 tjedna od kad je zadovoljavajući udio rizične skupine primio drugu dozu, ukinuti mjere.
  • Ako se netko još želi cijepiti, predbilježi se kod LOM-a, cjepiva se naručuju po stvarnoj potražnji, pa će morati čekati svoju dozu.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
  • Kad se postigne zadovoljavajuća procijepljenost rizičnih skupina, prestati naručivati cjepiva masovno.

Načelno se slažem, mada bi bilo bolje da se i što više nerizičnih cijepi, kako bi se virusu smanjila mogućnost mutacije, no kako je nerealno očekivati da će se skeptici  predomisliti preko noći treba ići na realniji scenario.

Problem je što ćemo iz istog razloga teško postići i zadovoljavajuću procijepljenost rizičnih skupina, pa je i ovo jednako nerealan scenarij.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
11 godina
neaktivan

Znate da je dokazano da ljudi koji se ne zele cijepiti imaju manji IQ?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
18 0 hvala 0
4 godine
protjeran
https://bit.ly/3hAKb1N

Evo krkana da malo digne paniku jer eto, nije ga dugo bilo u medijima pa čisto da se ne zaboravi na njega.

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Načelno mislim da nema smisla siliti ljude na cijepljenje. Ako se želiš cijepiti, riskiraš nuspojave i štitiš se (relativno) od Cov-19, ako ga i dobiješ imati ćeš blaže simptome. Ako se ne želiš cijepiti riskiraš teže simptome ukoliko se zaraziš Cov-19. Pa ko misli koji koeficijent mu je draži, nek ulaže. Po meni ima ozbiljnijih problema osim ovog sada cijepljenja (1. i 2. doza).

1. Što nakon 6mj (ili 210 dana ili koliko god da cjepivo djeluje)? 3. doza. Pa 4. pa 5. pa.... 105. doza. 

2. Mjere su nam za kuki. Bio prije 2 tjedna u Zadru. Nitko ne nosi maske, ni u trgovinama. Svi se grle, feštaju uživaju, a tad je Zadar još bio u crvenom. Bio prije 2 tjedna i u Zg. U trgovinama svi nose maske, zaštitari na ulazu ili u trgovini, baš je i bio jedan zaštitar izbacio van ljude jer nisu imali maske u trgovinama. Tako da dvostruka pravila (stroža na sjeveru, a na jugu sve laganini) također nisu fer...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 11:30 (zlaya987).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
MrBlc kaže...
ivan dragi kaže...

Imamo veliki broj necijepljenih u rizičnoj skupini. Ti ljudi predstavljaju društveni problem, a mnogi među njima nisu ni u mogućnosti sami sebi organizirati dolazak na cijepljenje, pogotovo po ovim vrućinama. Onaj bus cjepko se više baš nešto i ne spominje, a pitanje kojim tempom on može i obići sva zabačena sela.

Neki, koji su i u mogućnosti otići na cijepljenje se nećkaju zbog nuspojava poput temperature, koja bi bila daleko neugodnija na ovu vrućinu nego kad malo zahladi, pa su odlučili riskirati.

Također, nekima ljudima može biti naknadno postavljena dijagnoza koja ih svrstava u rizičnu skupinu, pa je i po tom pitanju tvoj prijedlog diskriminirajući.

Ja bih predložio alternativni prijedlog:

• Povećati fokus na dostupnost cjepiva i informiranost rizičnih skupina.
  • Kad prođe 2 tjedna od kad je zadovoljavajući udio rizične skupine primio drugu dozu, ukinuti mjere.
  • Ako se netko još želi cijepiti, predbilježi se kod LOM-a, cjepiva se naručuju po stvarnoj potražnji, pa će morati čekati svoju dozu.

Ma kakvi božji prijedlozi, ništa to, nisu ljudi mala djeca u vrtiću.

Tko u 500 dana nije shvatio da se treba cijepiti ni neće. Svi ljudi u RH imaju svoje obiteljske doktore koji im po zakonu stoje na usluzi i trošit pare u "informiranost" (ROFL) nema više smisla.

Ja kao porezni obveznik koji plaćam cijeli taj cirkus sam diskrimiraniji od debila koji ne znaju nazvat doktore. Ako se nekoj osobi ne preporuča cijepljenje - taj netko tko mu to može preporučiti ili ne jest doktor obiteljske medicine pa se vraćamo na stavak 1- - zovi doktora kao kad imaš upalu pluća ili polomljenu nogu. Jebote fora, kao "ja sam elita jer sam u rizičnoj skupini pa ćemo 1000 godina titrat moja jajca".

Malo bolji prijedlozi od ovih tvojih njinjinjinji kojima bi bacali pare na 100 milijuna doza jer će se možda netko cijepiti:

• Postaviti rok do kojeg se cijepi besplatno jer sada cjepivo propada pa se donira poreznim obveznicima tamo Butana čisto da se ne baci. Tvojim prijedlozima možemo sljedećih 16 godina stavljati fokus na "informiranost" kao da u državi postoji netko tko nije čuo za koronu. Pliz. Koliko doza treba po tebi baciti? 4, ili 6 milijuna? Ajmo tim parama platit liječenje ekstremno bolesnoj djeci recimo u SADu. Bi radije bacao cjepivo ili liječio djecu , A?! (namjerna provokacija)
  • taj rok staviti 30 dana za 1. dozu i imat dovoljno i za drugu dozu.
  • mjesečno naručiti parsto doza tek toliko da stoje za svaku slučaj - cijenu javno obznaniti.

Država neće, ni ne može rizične tjerati da se cijepe. Ovo tvoje "Kad se postigne" može biti 24.09.2062. Da ne bacamo do tada 100 milijuna doza ajmo stavit neki malo bliži rok. Po mogućnosti datum između današnjeg 13.07. i tog 24-09.2062.

Evo, ti predloži, alternativno, datum (DD.MM.GGG), predloži cjenovni okvir bačenog cjepiva (U €) i kako da "natjeramo" rizične da se do tog datuma i unutar tog troška cijepe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 11:58 (ivan dragi).
14 godina

Iskreno neda mi se bit bolestan i uzimat bolovanje zbog cjepiva. Oke, možda neću imat nikakvih nuspojava, ali jel nije kao dobar znak ako ih imaš. Ništa mi najvjerojatnije nebi bilo od covida, sad ja moram na silu bit bolestan zbog staraca koji se neće cijepiti.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Istina je da se ljudi različito postave kada je nešto besplatno. Ideja s naplatom od nekog datuma bi sigurno neke potaknula da požure, a ostali nekla plate ako se predomisle. Bitno je samo svima dati priliku do tog datuma da se cijepe (čuvene babe iz Šibenskog zaleđa). Poslije imaš rok za besplatnu drugu dozu, a poslije njega opet plaćaš.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 12:17 (Visak).

2 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...

Nisu ljudi koji se ne žele cijepiti glupi ili nižega IQ, (neki jesu) nego su većinom plašljivi.

- čemu nagađati zašto netko 'nešto'.. osoba ima pravo, izbor, ima svoje razloge.. ovo je 'korektinje' jer im dozvoljavaš da nisu glupi, no kažeš da su plašljivi.. što će reći da su vaxeri hrabri a možda glupi?

- tj ljudi imaju svoj izbor, ti svoj, imaš svoje razloge, mišljenje i PRAVO. To tvoje pravo nije tuđe, tj ne možeš drugima određivati pravo neovisno što se tebi ne sviđa ili imaš drugačije mišljenje. Dok ne postoji recimo obveza-zakon, do tad je osobni izbor, kao izbor na izborima.. dok ako ti ne vidiš u čemu griješiš tad je to tvoj problem i nema veze s hrabrošću nego glupošću.

Visak kaže...
..

To je očito tvoj način razmišljanja, i to je ono u čemu se razlikujemo.

- točno.. eto, slažemo se. post koji smo mogli preskočiti no eto tu je kao podsjetnik kako djeluje demokracija, zakon, pravna država, mišljenje, pravo, izbor.. i naravno, razlikujemo se.

- mada ovaj post kao i citiran ne govore ništa, ne riješava ništa, važan je.. jer je osnova uređenog slobodnog društva pravila, zakona itd..

Hoggy kaže...

..

-neće (kaže plenki, nema obveznog, nikom ni na kraj pameti... i sl.) tj reteriraju u govoru, no i dalje ostalim mjerama guraju u tom smjeru, samo što sd govore drugačije. Ako je ono što plenki kaže novinarima nešto kao naprosto činjenica (nepromjenjivo-čvrsto..) tad neće donjeti 'nacističke' zakone. .. no idući tv prilog u vijestima prenosi makarončićev govor naciji, dužnost i takve riječi, obvezno cijepljenje.

.. što će reć, nešto se takvo sprema, možda..

-makaronćić je sad recimo predstavnik eu, jer njemačka nije dobar predstavnik i dobija ulogu vođe-eu prema ostalima kao trumpek no tad dobije čvrgu i nikom ništa, tj ostaje samo za domaću eu upotrebu kao jedini predstavnik-vođa.. i moguće da je njegov 'teret' to uvesti pa tako fransuska kreće..

love2ml86 kaže...
..

-covid potvrda potvrđuje da je osoba cijepljenja ili preboljela u periodu od 180 dana + 10/22 ... ne da je osoba negativna tj da nije širitelj virusa. Širi virus, ne štiti nikog mada to propaganda reklamira.

-test je sigurniji ali kraćeg trajanaja.. no kad je to potrebno tad je jedino test-negativan ono što nam mora biti kriterij, ne covid-potvrda koja vrijedi pola godine pri čemu osoba jednako širi kao i bez tog komada papira, jer taj komad papira nema neke posebne veze s virusom. Cijepljena osoba samo ima bolje šanse kad-ako oboli, dok posljednja statistika uk kaže da su šanse za smrt 50% .. (istina ostali komorbiditeti su odgovor no ništa ne možemo preciznije znati..).

-već u prvom pokušaju vlade-stožera su 'razmni glasovi' rekli, javno zdravstvo mora biti dostupno svim građanima, pogotovo potrebnima (hitnima, oboljelima..), zabrana? .. i nakon tog plenki mijenja retoriku, no koliko primjećujem samo to..

love2ml86 kaže...
..

-da, isto, isti status (to ne treba ispuštati, važno).. u kontekstu vaxer-antivaxer pogotovo.

-i isti problem, covid propusnica naprosto nije potvrda čudotvornih moći pa da tako štiti od virusa nositelja ili prenositelja virusa.. još manje da štiti okolinu tog nositelja, ne štiti.

ivan dragi kaže...
..

Cjepivo postoji i treba postaviti rok do 01.08. Tko se misli đaba cijepiti - prva doza do 01.08., kasnije o vlastitom trošku. Tko se ne misli cijepiti nek se jebe, od 01.09. treba ukinut sve mjere i ćao bao.

-da, neće, kaže plenky.. recimo da mu za sad 'vjerujemo'.. ?

-brine li te više trošak ili smrt-ljudi-pandemija? novac ili ljudi?

-a da.. ili smo mislili da su farmaceuti altruisti? + ako je pandemija, tad doniranje cijepiva štiti nas kako to već slogan-propaganda tvrdi, cijepi se.. i doniranjem drugima to činimo, štitimo sebe ako je slogan reklame točan.. no pošto nije, tad je to bacanje resursa, no tad se moraš odlučiti ili-ili u što 'vjeruješ' u kontektsu cijepiva i toga kog ono štiti od čega, čemu služi i zašto se nešto prisiljava itd.

-kad neka osoba ima neku potrebu, bolnički krevet.. tad društvo koje to može, da, neovisno imaš li novac, jesi li pametan, važan, moguće i migranti koji nemaju ni građanska prava.. pomažemo svima i spašavamo ako ikako možemo. .. to je humano civilizirano društvo, to je trošak.. želimo to ili novac? (a tad je besmislena 'prijetnja' respiratorom, u smislu uskrate nekog prava..).

danen kaže...

-zanimljivo.. (naravno, razumijem stil, sarkazam.. no zamislimo da je to što piše, točno, činjenica, da upravo to mislite i zato tako pišete..).

-zanimljivo je tad ako to (ne)mislite, koristiti to kao retoriku.. ili, nema neki 'bolji' argument? .. neki koji bi opravdao 'čvrstu ruku'? .. ''rad oslobađa'', no slogani i banaliziranje ne, rade upravo suprotno..

-mislite li na kraju da je moguće da u nečemu griješite?.. naravno, ne.. zar ne? :)

-no u načinu svakako, jer 'čvrsta ruka' je pogrešan način. Doći do cilja moguće je na razne načine, dobro-loše..

-kako znanstvenik omalovažava brojke, statistiku ili zloupotrebljava? kad podatak ide u prilog tvrdnje ili suprotno, tad se odbaci nepoželjan podatak-činjenica?.. jer tvrdnja i tvrd stav, čvrsta ruka su odgovor na sve probleme ili pitanja? .. to nije sloboda, to je diktatura a pandemija može biti samo sredstvo kao što je i recimo atomska bomba ili pendrek.

-osoba kojoj bi metodologija, test-provjera trebala biti mantra za sve to odbacuje, čak najseda propagandi da cijepljenjem štitimo druge? .. cijepljen štiti sebe i to ako ne postoje kontraindikacije, ne štiti druge + jednako se odnosi na preboljelog i zato dobiju propusnicu širiti virus po recimo plaži dok australija drži zatvoreno, mjere.

-ako slučajno niste primijetili recimo prošlogodišnje mjere, tad nepostojeće cijepivo, .. tj i tad smo obuzdali pandemiju, bez cijepiva, lockdownom a možda i maskicama i pranjem ruku.. no nismo cijepivom jer nije postojalo.. i ako se stanje ponovi najesen opet ćemo istim mjerama tj lockdownom pokušati obuzdati pandemiju.. možda uspijemo, uspjeli smo do sad, nadajmo se.. jer sad imamo cijepivo, pa je recimo lakše, tj ako cijepivo pomaže tad ne može biti teže nego bez cijepiva + preboljeli koji imaju isti status tj isti zdravstveni argumetn, tj antitijela-imunitet, jedino što tu osobu štiti ili ublaži posljedice, no to ne štiti druge nego tu osobu .. ili ja u nečemu griješim? U čemu, logici stvari ili mekoći ruke? hipotetsko pitanje.. ne traži se odgovor ili ga oboje već znamo svaki za sebe.. i to je osnovna razlika, tj diktatura odgovore nameće drugima.

Hoggy kaže...
..

Cekamo nacisticke zakone jer vlast to mora napraviti da spasi sebe od zatvora. Evo francuska uvela prvu turu takvih zakona.

Al samo ce duze u zatvor kad vrime dodje.A to je brzo.

Rasplet se nadzire.

-možda.. tj plenki 'kaže' da neće.. ni na kraj pameti (što ne znači da nije na nekom drugom mjestu, početku-sredini..).

-čak 'osnažuje' izjavu, da to nisu uvele (obvezno cijepljenje) ni druge države (mada neke jesu), no recimo da je to kao razlog, no sad je makarončić upravo to pokrenuo s domoljibivim žan-d'ark (ili žandar..) žarom u očima (i pisanom-naučenom govoru), kao dužnost građana. -ne treba zaboraviti da je trenutno francuska jedina predvodnica eu, drugih kao UK nema dok dojč služi kao kasica no nema takvo pravo predvođenja.. jer se neki još prisjećaju stoljeća prije i parola kao rad oslobađa .. dok meni cijepite se, zaštitite druge zvuči isto a ausvajs-potvrda to potvrđuje.

Visak kaže...
MrBlc kaže...

Načelno se slažem, mada bi bilo bolje da se i što više nerizičnih cijepi, kako bi se virusu smanjila mogućnost mutacije, no kako je nerealno očekivati da će se skeptici  predomisliti preko noći treba ići na realniji scenario.

Problem je što ćemo iz istog razloga teško postići i zadovoljavajuću procijepljenost rizičnih skupina, pa je i ovo jednako nerealan scenarij.

-dobro je izjeći formulaciju 'u načelu'.. :) jer te netko tad proglasi promotorom slova U .. kao sinoćnja repriza C/B-svijeta, tj crno-bijelo bez sivih gradacija, pojednostavljeno.. za crtiće i sl.

-no važan dio, s kojim se slažem.. tu cijepivo ima stvarnu ulogu (no opet može biti i prirodno preboljeli, možda bolje.. tj svakako osobe s antitijelima koje prije recimo 'pobiju' virus, time smanje moguće mutacije ili permutacije..). .. ponovo, cijepite se.. preporučljivo (ne svima) većini, tj onoj skupini koja nema kontraindikacije, uz konzultacije s liječnikom koji pretpostavka zna najbolje + drugo mišljenje + na kraju odluku donosi osoba, .. ili će biti zakon.

-naravno ima onih koji iz nekih razloga ne mogu, ne smiju biti cijepljeni.. to kaže struka, liječnik, ne ja-ti.. ta rizična skupina se želi zaštititi imunitetom krda tj može samo ako pandemije nestane.. tj kad-tad će naletjeti na virus a tad je samo pitanje oboljenja-težine posljedica ili smtnosti, odnosno dostupnih bolničkih resursa, kreveta i respriratora kao i svega ostalog, ljudi-djelatnika, vode-hrane.. sve to mi kao društvo moramo nekako stvoriti, zaraditi.. i samo je pitanje jel na to odgovor turizam-zrče ili ostale djelatnosti koje rade kroz godinu ne samo sezonu i koliko što košta, total s troškovima.. tj ideal je da svi imamo sve potrebno no kad društvo nema dovoljno tad za neke nema.. i zato oboljeli indijci umiru dok europljani žive.. tajna je tad u novcu, ne zdravlju, virusu, cijepivu ili genetici...

-novac je često odgovor, kao i trag novca.. a tko zna, možda će za koju godinu netko od današnjih 'spasitelja' u remetinec? nezamislivo? Farmaceutika je altruistična? Teoretski da, praktično ne. .. kao početak načelno.. tj opet ništa nećemo riješiti ovim postovima, čak ni načelno..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Ma da, čuo sam isto od nekih da su nakon sat dva već bili upisani u sustav. Al ja očito nisam - ni buraz nije, a bio je taj dan isto na cijepljenju i kod iste smo doktorice. Pretpostavljam da doktorica to unosi nakon što iz "dvorane" dobije potvrdu tko je bio, a tko nije, i kad ulovi vremena za administraciju. A možda je i na moru :-D Pomalo.

Ja sam isto bio 3.7. na drugoj dozi čipiranja, meni je upisano, ali sasvim slučajno.

Naime, u 99% slučajeva im sustav ne nađe točnog građana kad unesu broj kartice ili MBO, i nekad uopće ne radi, pa ručno upisuju u search tvoje ime.

Oba dva puta su mi prepravljali jer su kliknuli na krivu osobu.

E sad, ako slučajno klikne na nekog drugog...

BTW, ne rade naknadno administraciju, čim si došao unutra i dao zdravstveno unose da si se cijepio, sobio si na kartonček naljepnicu i to je to, kad si sjeo cijepiti se sve je već obavljeno, pa ništa te ni ne traže kad sjedneš na stolac, di bi stigli da još vode i papirologiju ovi kaj pikaju.

Znači, ako su krivo kliknuli na ulazu, piši kući propalo je, nemreš dobit potvrdu.

P.S. na kraju, na žalost, nisam imao nikakve nuspojave, morat ću drugi put na neko cijepivo koje je rizičnije za mene...

Kruha i igala...
4 godine
ihush kaže...

- čemu nagađati zašto netko 'nešto'.. osoba ima pravo, izbor, ima svoje razloge.. ovo je 'korektinje' jer im dozvoljavaš da nisu glupi, no kažeš da su plašljivi.. što će reći da su vaxeri hrabri a možda glupi?

- tj ljudi imaju svoj izbor, ti svoj, imaš svoje razloge, mišljenje i PRAVO. To tvoje pravo nije tuđe, tj ne možeš drugima određivati pravo neovisno što se tebi ne sviđa ili imaš drugačije mišljenje. Dok ne postoji recimo obveza-zakon, do tad je osobni izbor, kao izbor na izborima.. dok ako ti ne vidiš u čemu griješiš tad je to tvoj problem i nema veze s hrabrošću nego glupošću.

Naporan si više..

Idi na more, opusti se malo.

Najbolja hrana je afrička. Jedeš malo a imaš veliki stomak !
9 godina
danen kaže...

par pitanja.

1. da li kao znanstvenik smatrate da će korona nestati i da će ove dvije (tri?) doze biti zadnje masovno cijepljenje? ako neće, koja je svrha cijepljenja nerizičnih, ako hoće kako će nestat i prestat mutirat?

2. da li smatrat da bi ja morao svoje dvogodišnje dijete, koje je cijepljeno svim obaveznim cjepivima, cijepiti i svim neobaveznim cjepivima, primjerice, vodene kozice, rotavirus, gripa, pneumokok (danas je obavezan), streptokok...? ako da, hoćete se i vi cijepiti tako da "zaštitite druge"? cjepivom se prima zdravlje, tako kažu epidemiolozi, pa onda zašto ne.

3. naši epidemiolozi krše svoje vlastite mjere, daju licemjerne iznimke ("svi znamo što je Vukovar" - A.Markotić), donose nelogične mjere (skraćivanje vremena supermarketa i nedjeljni vozni red što rezultira povećanom gustoćom ljudi tamo gdje ju treba smanjiti), cijepljenje obitelji preko reda, ignoriranje mjera na sprovodima i misama, takav licemjerni nesposobni soj ljudi mi danas moramo slušati i respektirati? stvarno?

4. da konstatiram, osvrnite se oko sebe zadnjih 8-9 mjeseci. 80-90% ljudi, uključivo i vaksera sa foruma, se privatno ne drži nikakvih mjera niti preporuka još od vremena prije cjepiva. gdje su mrtvi po kojim bi trebali hodati radi te neodgovornosti? ako se rizični ne žele zaštititi, neka ne cvile nama ostalima da ih zaštitimo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 12:59 (bruno1026).
4 godine
D3lBoy kaže...

Znate da je dokazano da ljudi koji se ne zele cijepiti imaju manji IQ?

Ne, to je jedan prof.dr sc koji dugo živi u amerika pa je malo zaboravio horvacki...

Najbolja hrana je afrička. Jedeš malo a imaš veliki stomak !
4 godine
protjeran
I tak fino smrdljivi tovarski stožeri ne dopuštaju koncerte bez potvrda pa ih je svakim danom sve više otkazano, dok recimo za pune plaže ne trebaju nikakve potvrde.

2021. jebena godina. Prestrašno u kaj se ovaj svijet pretvorio.

Sad je samo pitanje dana da se pojavi super delta maximum gnoj pa da idemo opet u zatvaranje.

8 0 hvala 0
15 godina
ihush kaže...

-da, neće, kaže plenky.. recimo da mu za sad 'vjerujemo'.. ?

-brine li te više trošak ili smrt-ljudi-pandemija? novac ili ljudi?

-a da.. ili smo mislili da su farmaceuti altruisti? + ako je pandemija, tad doniranje cijepiva štiti nas kako to već slogan-propaganda tvrdi, cijepi se.. i doniranjem drugima to činimo, štitimo sebe ako je slogan reklame točan.. no pošto nije, tad je to bacanje resursa, no tad se moraš odlučiti ili-ili u što 'vjeruješ' u kontektsu cijepiva i toga kog ono štiti od čega, čemu služi i zašto se nešto prisiljava itd.

-kad neka osoba ima neku potrebu, bolnički krevet.. tad društvo koje to može, da, neovisno imaš li novac, jesi li pametan, važan, moguće i migranti koji nemaju ni građanska prava.. pomažemo svima i spašavamo ako ikako možemo. .. to je humano civilizirano društvo, to je trošak.. želimo to ili novac? (a tad je besmislena 'prijetnja' respiratorom, u smislu uskrate nekog prava..).

Pa mislim da neće jer nema smisla. 

Ne brine me ni jedno ni drugo jer kibi dabi. Mene može zgazit tramvaj ili se mogu utopiti. Ako gledam lijevo desno kad prelazim preko ceste, šanse su svakako manje. Logično mi je da nakon opće dostupnosti cjepiva nema smisla slijedećih 30 godina držati sustav u lockdownu zbog ovih šta bi se nećkali. Nećemo zaustaviti cijeli promet da bi dibidusi prelazili preko ceste ko kokoši.

Ljudi nisu mala djeca. Nakon punoljetnosti u guzici svatko ima minimalno 8+3 godina školovanja i ako mu država može dat auto, pivo i pušku u ruke, onda može odlučivati i o svojoj sudbini. Ako je ne cijepljenje njegov odabir, a dobro, slobodna smo država pa neka bira.

Neće se nikome ništa uskratiti. Ako se postavi rok za cijepljenje prvom dozom do 01.09 - besplatno, svi mogu do tog datuma dobiti cjepivo o trošku poreznih obveznika. Ne vidim smisao nabavke milijunskih doza cjepiva da bi se time cijepilo Propan Butance. Možemo mi kao država donijet odluku pa platiti nekoj nesretnoj državi 100.000 doza, ok, ali nemojmo naručivati doze za krmke kojima je teško nazvat doktora. Kaže Plenki da imamo jedan koma tri milijuna doza na lageru. Za koga? Za 50 ljudi dnevno šta se cijepi? Jer jednima je vruće, drugi su na moru.. lol. I ok, boli ih kurac. Al ako ih boli kurac, nek ih boli o svom trošku, a ne da imamo stalno milijunske doze po skladištima da bi se dnevno 50 njih cijepilo jer im je "usput" kad idu s mora stat na velesajam. Ponavljam, do kojeg datuma je normalno držati milijun doza na lageru? Siječanj četrstosme ili šezdestdruge?

A ovih 2 milijuna šta se ne žele cijepiti. Gle, imamo 900 respiratora (+/-), par hiljada medicinskog osoblja pa sad nek biraju. Oće li ih nakon 01.09. 7 ili 7.777 htjet biti na respiratoru, više od 900 neće sigurno. Nije to nikakva prijetnja već činjenično stanje da ne možemo izmislit novih 30.000 sestara i 5.000 respiratora. Nek ne daj bog opet bude potres u špici, pa zatreba 1.000.000 doza krvi - nema. Ima koliko ima. Bilo bi idealno da na lageru imamo 600 svježih pluća, 4.000 bubrega, i trista jetara. Al nema. Pušiš i piješ pa staneš na listu pa tko dobije dobije.

U normalnim okolnostima, kada netko sam sebi polomi nogu 40 puta, doktori ga stave u luđačku košulju, em da ne bi bio opasnost po sebe samog, a bome i da ne plaćamo budali 40 gipsanja nogu. Danas imamo nenormalnu okolnost gdje postoji cjepivo za bolest koja nam je preokrenula živote naopako, platili smo to sve skupa 30-40 milijardi, zaista funkcionira, i onda na lageru stoji milijun i trista iljada doza za slat u Bosnu, Kirgistan i Butan.

Ja da sam Plenki to bi javno svaki dan govorio. "Dobar dan, evo samo da javim, kupili smo milijun doza Pfajzera za Kirgistan, a planiramo i sve Butance, Nepalce kurce palce cijepit o našem trošku". Jer upravo to sad i radimo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 18:20 (ivan dragi).
4 godine
protjeran
Kad sam već krenuo sa stožeraškim debilima, evo jedan vrhunac iz Engleske.

Frend radi na platformi i otišli su u Englesku. Čipiran, ali je svejedno zatvoren u hotelu u Londonu 10 dana. I pazite, ne zatvoren, nego se u hotelu smije kretat u samo jednom pravcu. Nije to znao pa je jučer krenuo u krivom smjeru, ali nije daleko stigao jer ga je zaskočio zaštitar, i to doslovno. Nakon toga ga je još napao jer nije imao plavu medicinsku masku već neku svoju.

Ukratko možemo zaključiti da cjepivo nema nikakvu svrhu jer smo svi robovi političko-farmaceutsko-novinarskog cirkusa.

Kakav prekrasan svijet ❤️
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2021 19:20 (foofajter).

11 0 hvala 0
17 godina
fer-de-lance kaže...
Bitanga kaže...

Ma da, čuo sam isto od nekih da su nakon sat dva već bili upisani u sustav. Al ja očito nisam - ni buraz nije, a bio je taj dan isto na cijepljenju i kod iste smo doktorice. Pretpostavljam da doktorica to unosi nakon što iz "dvorane" dobije potvrdu tko je bio, a tko nije, i kad ulovi vremena za administraciju. A možda je i na moru :-D Pomalo.

Ja sam isto bio 3.7. na drugoj dozi čipiranja, meni je upisano, ali sasvim slučajno.

Naime, u 99% slučajeva im sustav ne nađe točnog građana kad unesu broj kartice ili MBO, i nekad uopće ne radi, pa ručno upisuju u search tvoje ime.

Oba dva puta su mi prepravljali jer su kliknuli na krivu osobu.

E sad, ako slučajno klikne na nekog drugog...

BTW, ne rade naknadno administraciju, čim si došao unutra i dao zdravstveno unose da si se cijepio, sobio si na kartonček naljepnicu i to je to, kad si sjeo cijepiti se sve je već obavljeno, pa ništa te ni ne traže kad sjedneš na stolac, di bi stigli da još vode i papirologiju ovi kaj pikaju.

Znači, ako su krivo kliknuli na ulazu, piši kući propalo je, nemreš dobit potvrdu.

P.S. na kraju, na žalost, nisam imao nikakve nuspojave, morat ću drugi put na neko cijepivo koje je rizičnije za mene...

Ma ne vjerujem da je tako. Kad smo mi došli čekali su nas već papiri i samo su nas prozivali da vide tko je došao od zakazanih. Nikakve zdravstvene, nikakvi unosi.

Morat ću provjeriti kod doktorice.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
ivan dragi kaže...
"Dobar dan, evo samo da javim, kupili smo milijun doza Pfajzera za Kirgistan, a planiramo i sve Butance, Nepalce kurce palce cijepit o našem trošku". Jer upravo to sad i radimo.

Pa mi smo bogat narod i volimo pomagati drugima, pa bolje da se oni cijepe i umru od spajk proteina, chipa i olimpijade iz 2012. jer tako kaže učen čovjek, onaj dekan prestižnog medicinskog fakulteta. A tko zna što će im tek biti za deset godina od cjepiva, moguće postanu ljudi gušteri.

I ne dam decu, tj. zvat ću decu...deco.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice