Vrlo jednostavno, sve sto izadje od strane ove drzave je smece, pa tako i ova aplikacija. Poznajem 4 ljudi koji su dobili kod niti jednom ga aplikacija nije prihvatilia ni nakon kontaktiranja sluzbe za korisnike....
Aplikacija Stop COVID-19 i dalje ne privlači mnogo
- poruka: 11
- |
- čitano: 4.594
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Većina ljudi koja i zna za tu aplikaciju misli da radi automatski, ne zna da je potrebno kod pozitivne potvrde testa zatražiti kod.
ima neki razlog zašto to nije automatikom upareno sa brojem mobitela korisnika? Osim privatnosti, naravno, ali to je drugi par rukava.
Vec sam pisao na drugom threadu, jedan prijatelj obolio, dobio kod tek nakon odradjene samoizolacije, kad je upisivao kod app se prebacio na engleski i prijavio pogresku...
Vrlo jednostavno, sve sto izadje od strane ove drzave je smece, pa tako i ova aplikacija. Poznajem 4 ljudi koji su dobili kod niti jednom ga aplikacija nije prihvatilia ni nakon kontaktiranja sluzbe za korisnike....
moram priznati (jebga: ša jes - jes) da je jedino (jedino!) što je ova država korisno učinila (i to još onaj primat milinović!) - naručivanje lijekova telefonom i slanje recepata elektronički u apoteke. i to funkcionira. sve (ali sve!) ostalo je hrpa govana, koja postojano raste iz dana u dan. tako je to kad kreteni glasaju za imbecilne lopine (jer su i samo takvi, a vrana vrani ...). nismo bolje ni zaslužili.
Sve u svemu, koliko ja znam aplikacija nije oglašavana na televiziji ili na radio stanicama, moglu su ju ispromovisati kako treba pa bi možda od te aplikacije nešto bilo

Kad sam ja obolio u to vrijeme je na portalima baš izašao članak o čovjeku kojem se epidemiolog smijao kad ga je ovaj tražio kod.
Bio sam jedan od rijetkih valjda koji je imao instaliranu tu aplikaciju, u manjem gradu, siguran sam da ju tu nema niti 100 ljudi.
Ni meni nije palo na pamet ići tražiti taj kod epidemiologa i zajebavati ga uz sav posao što ima, a kako bih ja random ljudima poslao notifikaciju da su nekad negdje (niti znaš kad, niti znaš gdje, niti u kojim okolnostima) bili u mojoj blizini.
Isti dan kad sam dobio pozitivan test sam obrisao app :-)
Inače ne kužim ovu statistiku na stranici:
https://www.koronavirus.hr/stop-covid-19-723/723
Broj verifikacijskih kôdova**
Ukupno izdanih - 6.891
- iskorištenih - 51
- neiskorištenih – isteklih - 6.796
- neiskorištenih – aktivnih - 44
** Vrijedi na dan 28.11.2020. u 13:30 sati
Jel nikog ne brine zašto ima toliko expired kodova, a iskorištenih samo 51?
Valjda je i njima jasno da aplikacija šteka ;)
Iako su takve aplikacije programirane tako da nema prikupljanja osobnih podataka, ipak se nešto prikupilo :)
Koliko god mi mislili da je nešto sigurno, očito da baš i nije tako.
Ovo nebi koristio ni kad bi siša s pameti, zvono za domaće ovce, a ja san ipak divlji, svojeglav ovan bez potrebe za ovčarom i zvonom.
Kad sam ja obolio u to vrijeme je na portalima baš izašao članak o čovjeku kojem se epidemiolog smijao kad ga je ovaj tražio kod.
Bio sam jedan od rijetkih valjda koji je imao instaliranu tu aplikaciju, u manjem gradu, siguran sam da ju tu nema niti 100 ljudi.
Ni meni nije palo na pamet ići tražiti taj kod epidemiologa i zajebavati ga uz sav posao što ima, a kako bih ja random ljudima poslao notifikaciju da su nekad negdje (niti znaš kad, niti znaš gdje, niti u kojim okolnostima) bili u mojoj blizini.
Isti dan kad sam dobio pozitivan test sam obrisao app :-)
Inače ne kužim ovu statistiku na stranici:
https://www.koronavirus.hr/stop-covid-19-723/723
Broj verifikacijskih kôdova**
Ukupno izdanih - 6.891
- iskorištenih - 51
- neiskorištenih – isteklih - 6.796
- neiskorištenih – aktivnih - 44
** Vrijedi na dan 28.11.2020. u 13:30 sati
Jel nikog ne brine zašto ima toliko expired kodova, a iskorištenih samo 51?
Još jedan način da se potroše naši novci bez da nas se pita da li se za to trebaju potrošiti i nakon toga naravno nitko ne preuzima odgovornost Inicijalno izgledalo ok, bez obzira što na upitnu privatnost i ogromnu vjerojatnost lažnih detekcija no sada se s vremenom ispostavlja da ne uspjevamo ništa napraviti kako treba no ovcama u hrvatistanu sve prolazi