Taj gospodin sa smiješnim imenom C-14 stvarno je koristan u znanosti, svašta doznadosmo.
Supernove mogu ostaviti tragove u godovima drveća
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.635
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovo objašnjava zbog čega su se kradljivci drva za ogrjev na sljemenu branili istraživanjem eksplozija supernovih i čisto znanstvenim motivima. poznato je, naime, kako grab i bukva bolje griju oplemenjeni eksplozijama supernovih u susjedstvu, dajući cjepanimama onaj svojstven štih tinjanjan još dugo nakon paljenja. jednako je poznato i kako se često do panja ne može doći drugačije nego piljenjem stabla, što jednako na biljku, motornu pilu i kradljivca ostavlja duboke emocionalne tragove, prema snazi jednake onima od eksplozije supernove. u susjedstvu. kad već govorimo o susjedstvu, neki moji susjedi (bliže od supernovih) još griju na drva. ovaj napis promaknuo ih je znanstvenike par excellence i brižne connoisseure cjepanica, koje sad ručno odabiru uz uporabu povećala te u rukavicama, hvatajući bilješke. osobito aktivno u ovom znanstvenom projektu sudjeluje gopođa dragica, s broj 42. uvjerava me kako postoje statistički relevantne osnove za ozbiljan znanstveni rad jer se grof vakula prenerazio kavenim talogom na dnu šalice, svizac je vidio svoju sjenu i indijanci su prikupljali drva još ljetos, na discovery channelu. eto, iako su mjere sve strože, i mi možemo pridonijeti napretku astronomije, biologije i fizike, sve o istom trošku. za domaću zadaću.
(ovaj blesavi komentar je u potpunosti usklađen sa smislom i svrhom napisa na koji se odnosi)
"Brakenridge je analizirao godove drveća iz posljednjih 40 tisuća godina". Meni nije jasno koje drveće može opstati 40 tisuća godina.
Zaleđeno, u jantaru, u skorenoj magmi itd.
Naravno, nije on nužno ima te ostatke doma, možda je samo uspoređivao dostupne snimke istih ili nekaj.
(ili sam totalno zabrijao i omašil ceo fudbal )
Edit: drug Ajar, ovaj post je Inception level, dati nekome za zadaću Cachyevu zadaću, a da dotični nije Cauchy