Žalosno, kao i uvijek batina se prebije na raji, a ne na lopovu/hotelu
Hotelskom lancu Marriott značajno smanjena kazna z
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.943
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hack je bio u Starwood-u preko treće firme koja je implementirala neke sustave. Marriott ih je kupio poslije toga. due diligence im je fail.
velike firme su... kakve već jesu...
Sheraton Zagreb je bio 60 eura/noć prije 2 tjedna 🙂. baš me oprali
Ja sam naisao na malo jeftinije u Sheraton-u,valjda akcija neka prek weba.
Ipak nisam isao tamo.
anegdote ne predstavljaju big picture.
🍀 lucky me
možda sam potplaćen 🙂
leakovi su bili dok je Starwood bio pod Marriottom ali je datirano u 2014 da su hackeri našli pristup u Starwood internal system koji je korišten do, mislim, 2019.
sorry dd za nepristojan upad i odgovor
Lopovi su oni jer se nisu pobrinuli za sigurnost podataka. Tko ih je ukrao je upitno i nije na kraju bitno, jer im je to tvrtka omogućila ne brinući se o zaštiti vrlo povjerljivih podataka. Odi si pojedi ćuftu i kuš neznalico
ali 'lopovi' je malo previše
banke još uvijek drže hrpu podataka u excelu... ako to procuri jesu i oni lopo... ok tu se slažem s tobom 🙂
have a nice day, serenity now
znam koliko košta upgrade financijskih sustava za nove regulacije, koliko košta ako pošalješ email krivom klijentu i ako zakasniš prijaviti obavljene transakcije.
svake godine par treninga o zaštiti podataka... KPMG nam sad pregledava skripte da li su mijenjane od prošle godine.
I brine me cloudizacija svega ovoga, regulatori popuštaju u tom dijelu ali šarafe u drugom i to je već sve teže provoditi. drago mi je da nisam u timu odgovornom za implementaciju