Republika Austrija radi na zakonu za Home Office. Plan je napraviti zakon da ako imas mogucnost radit Home Office da ti je zakonom dozvoljeno/zagarantirano. Znaci misle regulirat tako da ljudi imaju opcije fixno a ne ako se poslodavac odluci.
Dao sam otkaz u prosloj firmi jer nisam mogao dobiti HomeOffice a treba mi zbog djece. Home Office je nekaj najbolje kaj se desilo zadnjih deset godina. Na kompu imam virtualni telefon i dostupan sam telefonski prek fixne linije, a prek VPNa radim ko da sam u firmi. Na kraju krajeva se sva komunikacija svodi na Teams/Skype/Mail. Tjedno u firmi odradimo tri sastanka i ako nema nekakvih hardverskih problema onda nemam kaj trazit u firmi. Prije pandemije smo imali 40% HomeOffice a sad imamo do 60%. Kad je bil lockdown onda smo imali 100% i firma je radila savrseno ako ne i bolje. Sefovi se nisu mogli nacuditi kak sve dobro radi a mi smo se pobrinuli dva tjedna prije lockdowna pripremit za HomeOffice te smo sa telekomom dogovorili ako nam VPN bude usko grlo da nam doslovno u 15 minuta dignu brzinu interneta. Nismo trebali i sve je proslo ko podmazano.
Kad radim od doma onda sam dostupan od osam do osam, a ako idem u firmu onda onaj tren kad izadem iz zgrade firma za mene taj dan vise ne postoji. Posao uvijek radim dok ne odradim a radno vrijeme je samo da se zna od kad do kad sam radil. Znaci kad "nema posla" radim kolko je radno vrijeme a kad imam neke obaveze onda ne prestajem dok ne zavrsim i radno vrijeme mi u tom trenu ne znaci nista.