Svaka im čast, mora im se priznati kreativnost u narušavanju privatnosti i potencijalnom špijuniranju građana.
Amazon predstavio autonomni dron za nadzor unutraš
- poruka: 13
- |
- čitano: 7.716
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Joj kako neki odmah vide špijune oko nas... A netko te tjera da to kupiš i staviš u kuću?
Vidi, novi Switch Pro controller.
Anyhow, nema šanse da će iti jedan Amazon proizvod ući u moj dom. Glasova aktivacija uređaja je prevelika invazija privatnosti za osobu koja je paranoična kao ja. Još najbolje da Amazon ima dron koji leti po mojoj kući dok su u njoj moja (hipotetska) djeca.
Joj kako neki odmah vide špijune oko nas... A netko te tjera da to kupiš i staviš u kuću?
Danas? Ne
"Sutra"? tko zna...
Nitko ne tjera ljude ni da objavljuju osobne informacije na Facebook pa...
"f there is a will there's a way"
Pa upravo to, ljudi sami stavljaju i daju informacije svugdje a onda se boje ovakvih stvari. Ali ak smo već paranoični ja bi rađe ovaj dron za nadzor kuće/stana nego kamere. Ovo kad ti ne treba i kad si doma iskopčaš/prekriješ/ubaciš u ladicu i siguran si da nema špijuniranja kad ne želiš. Kad postaviš više kamera po kući, e to je već malo veća zajebancija ukapčat/iskapčat.
Pa upravo to, ljudi sami stavljaju i daju informacije svugdje a onda se boje ovakvih stvari. Ali ak smo već paranoični ja bi rađe ovaj dron za nadzor kuće/stana nego kamere. Ovo kad ti ne treba i kad si doma iskopčaš/prekriješ/ubaciš u ladicu i siguran si da nema špijuniranja kad ne želiš. Kad postaviš više kamera po kući, e to je već malo veća zajebancija ukapčat/iskapčat.
Štos i je u tome da će za razliku od kamera ovo biti lako dostupno i lako za instalirati, isto kao i sa Alexom.
Ne bojim se tih stvari, samo govorim u kojem smijeru svijet ide.
hmhm možda zato što i jesu oko nas
https://www.theverge.com/2020/9/9/21429635/amazon-keith-alexander-board-of-directors-nsa-cyber-command
Ne znam, za nase prilike ovo mi bas i nema smisla, mozda da zivim u SADu onda je to druga prica.
Sto se privatnosti tice, pala mi na pamet jedna druga tema. Ljudi ce na fb i instgram staviti slike iz svih kutova svojeg doma, zatim ostavit ce tamo raznorazne podatke, cak i inkriminirajuce ponekad, razmijeniti izmedju sebe i slike svojih “privatnih” dijelova tijela i to im je ok iako je fb vise puta ulovljen kako im podaci cure. Ali, ako na mobitelu imaju aplikaciju koja radi nasumicni string u kojemu ima tocno 0 privatnih informacija i taj string dijeli s obliznjim korisnicima u svrhu globalnog boljitka, onda ne, to im je grubo krsenje privatnosti, GDPR, spijuniranje i ne znam sto ne.
eo, kolega iznad je smisao toga sumirao već u prvoj rečenici. s mačkom.
Ja imam psa kojem može i sletit na njušku a on ne bi ni prdnuo... Ja mogu kupit :)