Do sad je bilo popularno outsorcati sastavljanje proizvoda u kinu, al ovo je još bolje. Prodaš proizvod u dijelovima pa neka ga kupac sam sastavlja.
MAKERbuino dobiva i unaprijeđenu verziju za malopr
- poruka: 6
- |
- čitano: 6.319
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Do sad je bilo popularno outsorcati sastavljanje proizvoda u kinu, al ovo je još bolje. Prodaš proizvod u dijelovima pa neka ga kupac sam sastavlja.
Ne znam što je autor htio reći. Kakvo sad sastavljanje? To nije proizvod u smislu da ga izvadiš iz kutije i koristiš, nego edukativni proizvod za one koje zanima sastavljanje elektroničkih uređaja. U svijetu postoji mnoštvo sustava za samostalno sastavljanje elektroničkih uređaja. Kakve sad to ima veze s Kinezima?
rvatski jal

Ne znam što je autor htio reći. Kakvo sad sastavljanje? To nije proizvod u smislu da ga izvadiš iz kutije i koristiš, nego edukativni proizvod za one koje zanima sastavljanje elektroničkih uređaja. U svijetu postoji mnoštvo sustava za samostalno sastavljanje elektroničkih uređaja. Kakve sad to ima veze s Kinezima?
Ma znam. U zadnjih par dana sam se nasastavljao edukativnih ormara i polica iz jyska
Ma znam. U zadnjih par dana sam se nasastavljao edukativnih ormara i polica iz jyska
bome, i ikea je strašno edukativna.
Ne znam prati li netko 8-bit guya na YT.
Lik sad slaže projekt Commodore klona koji se može sastaviti od dostupnih dijelova, kao idealno računalo za učenje programiranja i općenito učenje o računalima. Zašto baš Commodore? Radi se o ultrajednostavnoj arhitekturi s 8 bitnim procesorom, pa onaj tko se uči na njemu može stvarno i shvatiti što se u pozadini događa, kako to računalo radi i poveznicu između naredbi i fizičkog sloja. Kod takvih rješenja DIY kit ima smisla jer se upoznaješ s dijelovima i njihovom ulogom, što će se kasnije povezati s programiranjem i načinom rada. Vjerojatno će i taj projekt, ako postigne cilj spuštanja cijene, biti dostupan u sastavljenoj i kit verziji.
Ovaj Nibble, s druge strane, sadrži visokointegrirani SoC koji sam po sebi ima određenu apstrakciju, a sastavljanje se svodi na lemljenje gumba, prekidača, držača za baterije, te uštekavanje ekrana i šarafljenje kućišta. Glavna svrha proizvoda je učenje programiranja, a samo sastavljanje ne doprinosi tome niti malo. Predsastavljena verzija bi stvarno imala smisla jer za učenje programiranja ovo lemljenje nema nikakvog smisla, a za učenje elektronike i lemljenja ima daleko zanimljivijih projekata.