Jedva čekam da ga ponovno vidim!
Hubble snimio komet Neowise, koji će nam biti opet
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.760
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemam rijeci za ovu detaljnu snimku, na 32" 4k izgleda kao mrtvi piksel
Tko živ, tko mrtav. Iako sam ja nešto mlađi :)
Da čovjek ne povjeruje sto je danas moguće pomoću tehnike!
Jedva čekam da ga ponovno vidim!
Ja ga još uvijek čekam na balkonu. Samo što nije. Još samo 6800 godina.
Eat my dust..
Nije bilo znanstveno relevantno napraviti bolju snimku. Za pručavanje boje repa i sastava oblaka prašine kometa je i taj mrtvi piksel sasvim dovoljan. Uvijek se gleda cost/benefit.
Đe baš od tebe da to dođe...4K
Nije bilo znanstveno relevantno napraviti bolju snimku. Za pručavanje boje repa i sastava oblaka prašine kometa je i taj mrtvi piksel sasvim dovoljan. Uvijek se gleda cost/benefit.
Pa naravno.
Više ima smisla napraviti spektrometriju i mjerenja nego buljit u 4K snimku od koje nemaš nikakve koristi (da da znam, već se raspravljalo u onoj drugoj zagađenoj temi o tome..)
Pa naravno.
Više ima smisla napraviti spektrometriju i mjerenja nego buljit u 4K snimku od koje nemaš nikakve koristi (da da znam, već se raspravljalo u onoj drugoj zagađenoj temi o tome..)
Pa koju kiflu onda ne puste te "bitne" snimke, ovo apsolutno ništa ne pokazuje, ne trolam sam velim .
Koja je to bitna snimka? Kaj takva bitna snimka pokazuje? Komad leda sa prašinom okolo? Pun net je takvih snimaka, amaterskih, visoko kvalitetnih.
Bilo bi fora kad bi mogli za komet zakaciti neke sonde za mjerenja, pod uvjetom da im ne smeta ta prašina oko njih.
Koja je to bitna snimka? Kaj takva bitna snimka pokazuje? Komad leda sa prašinom okolo? Pun net je takvih snimaka, amaterskih, visoko kvalitetnih.
Nisi me shvatio, mislo sam na one druge snimke, spektrometrija, ir ...