Jedva čekam dan kad će mi satić napraviti kompletan sistematski pregled. Možda i sa sondom za dupe bude dolazio kroz koju godinu.
Apple Watch Series 6 će mjeriti zasićenost krvi ki
- poruka: 5
- |
- čitano: 4.357
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedva čekam dan kad će mi satić napraviti kompletan sistematski pregled. Možda i sa sondom za dupe bude dolazio kroz koju godinu.
Nah, to (SpO₂) mi galaxy smartphone "mjeri" od verzije S5, dakle 6 godina. Služi, ono... ničemu. Pa su to naravno mudro makli sa novijih mobitela (jer ako nema iPhone, onda sigurno netreba), pa potom naplatili u satovima. Neko pravo korisno mjerenje se baš ne trude uvesti, npr. što bi falilo senzoru kisika koji bi alarmirao ako ga u zraku ima premalo? Trenutno su uređaji za mjerenje plinova ovih veličina, kladim se da bimogli stati u smartphone. https://www.testo.com/hr-HR/proizvodi/CO2-mjerni-uredaj Također se sjećam da je njemački institut razvio minijaturni spektrometar kojim se može mjeriti sastav tvari i plinova, što su razvijeni neinvazivni senzori za mjerenje glukoze u krvi (što je već itekako dobra informacija) i precizniji mjerači tlaka, ali nije to bitno proizvođačima, barem dok iPhone ne proglasi da je bitno, pa svi krenu imitirati. Zasad se natječu u broju kamera. Jer selfiji su bitniji od "sistematskog pregleda". Greškom je Xiaomi/poco i oneplus 8 pro činimise jednoj od tih kamera dao pristup, pa je postao itekako zanimljiv jer je prodirao kroz neke materijale i dodatno osvjetljavao stvari slabo vidljive na vidljivom spektru: https://www.diyphotography.net/spy-camera-comes-to-phones-with-the-oneplus8-its-camera-sees-through-plastic-and-clothes/ Naravno to su makli, jer nedaj bože kakvih dodatnih korisnih opcija na smarphoneu - npr. da možeš vidjeti položaj šarafa i kukica na plastičnom kućištu vanjskog harda, ili daljinca kojeg moraš očistiti.
Koliko sam pratio ovaj feature (jer mi je dosta zanimljiv radi oca) hardverski bi mogao biti podržan još od prve generacije sata, no problem je u FDA approvalu koji treba dobiti. Nisam siguran u čemu je zapelo, no navodno radi toga već prije nije implementiran. To znači da bi zapravo sve generacije sata tehnički to mogle dobiti, a ne samo 6-ica
Koliko sam pratio ovaj feature (jer mi je dosta zanimljiv radi oca) hardverski bi mogao biti podržan još od prve generacije sata, no problem je u FDA approvalu koji treba dobiti. Nisam siguran u čemu je zapelo, no navodno radi toga već prije nije implementiran. To znači da bi zapravo sve generacije sata tehnički to mogle dobiti, a ne samo 6-ica
Ma i ja mislim. Pa ovi drugi koji to imaju, nisu razvijali posebne senzore. Ali vjerujem da bi ti za oca bilo bitnije kontinuirano mjeriti tlak i šećer.