Pa to na Aliexpresu ima vec par godina, samo ce taj biti jeftini zbog kolicine koja ce se prodati :D
Printer koji radi na bilo kojoj površini, iz ruke
- poruka: 10
- |
- čitano: 11.797
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo zvuci dobro, ali kakva je postojanost ith ispisa?
Pa to na Aliexpresu ima vec par godina, samo ce taj biti jeftini zbog kolicine koja ce se prodati :D
Tako i funkcionira jako velik broj kickstarter proizvoda. Brendiraju postojeće govance s Alibabe, odnosno stupe u kontakt s istim proizvođačem koji za njih radi postojeći proizvod možda malkice izmijenjen.
Nisam stručnjak, ali vjerujem da sam proces izrade nečeg posve novog "od nule" traje jako, jako dugo i košta puno više nego što je to vidljivo. Primjerice zakup skladišta, CNC strojeva, softver, materijali, osposobljavanje radnika, sva sila logistike, testevi razno razni, dozvole, ... nikakav kickstarter od par stotina tisuća dolara nije niti blizu dovoljan. Jednostavnije je pronaći nešto što već postoji a barem je djelomično funkcionalno kao proizvod koji trebaš, jer tada je jeftinije djelomično izmijeniti jednu ili dvije funkcionalnosti, nalijepiti svoj logotip, dodatni manual na engleskom i prodati za 3-4 puta veću maržu.
iako jamčano za ovo postoji preko nekoliko korisnih namjena, meni na pamet padaju samo pizdarije i spačke (tetoviranje usnulih, šaranje po autima i tak ...)
Eh, da sam tu napravu imao dok sam davnih dana kolegi u školi crtao pimpexe baš na svakoj stranici teke (one debele, skupe, s tvrdim koricama).....
Gdje bi mi bio kraj...
Ovo zvuci dobro, ali kakva je postojanost ith ispisa?
postojanost ovisi o mnogo cimbenika:
-debljina nanosa
-vrsta tinte
-vrsta podloge
-temperatura ispisa
-izlozenost uv zrakama
-izlozenost toplini
-izlozenost organskim otapalima i parama
kod predmetnog ispisa nije moguce precizno kontrolirati mnoge parametre ispisa,od udaljenosti glave od predmeta, brzine,kuta glave itd
tako da ne treba ocekivati neku vecu trajnost (max 6mj do 1 god)
obicno se koriste brzosusive acetonske boje, koje se nanose u mikrosloju,nedovoljnom za neku duzu trajnost
Eh, da sam tu napravu imao dok sam davnih dana kolegi u školi crtao pimpexe baš na svakoj stranici teke (one debele, skupe, s tvrdim koricama).....
Gdje bi mi bio kraj...
eh amater...
gledaj majstora na djelu:
Ovo je dusu dalo za razne pecate, i uhljebi ce moci sa jednim printerom koliko god zele pecata.