nije loša ideja, preko telekom aplikacije digneš i kredit
Fina će omogućiti da umjesto broja bankovnog račun
- poruka: 14
- |
- čitano: 6.424
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa šta nešto slično već nema.
Kekspay i ti slični servisi....
koliko znam kekspay je samo za slanje novaca bez obzira u kojoj si banci
HT je uveo nešto s karticom..
Jedva čekam mob vezati za samo jedan račun, dati sve podatke dubokom uhljebistanu i čekati da mi zatraži Internet Explorer da aplikacija proradi.
koliko znam kekspay je samo za slanje novaca bez obzira u kojoj si banci
ma imaš i HT aplikaciju kojom možeš isto kao i Keks uplaćivati i primati novce bez obzira na banku
Ovo je po meni samo da se opravda postojanje ove državne kompanije FINAe i da nam se uzme još više novaca iz naših džepova, a s druge strane bilo koja kompanija u gospodarstvu to može napraviti
ništa vam nevalja..prave rvatine
U Svedskoj je ovo vec davno u upotrebi... Zove se swish.
PBZ #withPAY... Ide preko broja mobitela bez naknade.
Dakle imamo desetak rješenja, super, da su bar kompatibilna..
Revolut je ogledni primjer toga kako digitalno bankarenje treba izgledati i desetak godina je ispred svega što domaće banke nude.
-klasičan promo-pamflet uz par bezvezarija koje služe kao ukras i loremipsum :)
npr
Uz nju, kažu, broj mobitela može biti vaš bankovni račun, s kojega se mogu inicirati plaćanja i na koji se mogu primati novčana sredstva.
-ne, netočno. Tj ta rečenica kaže da je broj mobitela = bankovni račun. Nije. I dalje je IBAN tu, obavezan-nužan tj osnova, dok je ovo samo jedan od 'aliasa' kao što to može biti ime, oib, nešto deseto i to kažu u rečenici-odlomku prije, čime dokazuju besmislenost takvih textova.
Takvi servisi za prijenos novca trebaju tek broj mobitela primatelja, a novac se prebacuje na bankovni račun povezan s tim brojem.
tj, nije to broj mobitela, nego je sad samo i broj mobitela povezan s IBANom, tj klasična baza-id..
- a fina, što ona ima s tim? Nema više SDK, tj tad jedini za platni promet, što rade, kakve veze imaju s bankom-telekomom .. agencija/regulator? Zašto se guraju kao pile&sisa? Koji smisao ovog texta koji je sam po sebi besmislen-kontradiktoran? Što da ovog texta nema tj da fina ne kreće u 'projekt'? .. ah, da, ako nema projekta, nema trošenja novca na projekt.. razumljivo.
Evo, a mislili ste da će vas čipirati i pratiti cjepivima.