"Počinli kazneno djelo oštećivanja prometnog znaka". Kažnjivo kod nas zatvorom.
"Hakirali" Teslin autopilot s malo ljepljive vrpce
- poruka: 15
- |
- čitano: 3.991
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Usao da to napisem ;)
Trik za uključivanje GTA moda
A jel zabranjeno nositi majicu sa tkvim znakom? Staneš uz cestu i pamukom hakiraš tesle
Ako su to radili u kontroliranim uvjetima (tipa na poligonu, legalno zatvorenoj prometnici i slično), onda nije kazneno djelo.
Ovaj proof of concept pokazuje da je moguće zavarati sustav, bilo da netko to namjerno radi ili je znak oštećen ili prljav zbog nemara / prirodnih uzroka (galeb posere u letu)...
A jel zabranjeno nositi majicu sa tkvim znakom? Staneš uz cestu i pamukom hakiraš tesle
Zakon izričito zabranjuje postavljanje reklama, panoa, plakata i sličnih materijala uz prometnicu ako prikazuju prometne znakove ili sliče na prometne znakove. S obzirom da majicu nosiš, nije postavljena uz prometnicu, ali to već ulazi u tumačenje zakona.
S druge strane, MUP uredno postavi plakate u kampanji "poštujte naše znakove" uz prometnicu, iako su na plakatu upravo prometni znakovi.
S druge strane, MUP uredno postavi plakate u kampanji "poštujte naše znakove" uz prometnicu, iako su na plakatu upravo prometni znakovi.
šta naš mup zna o novim tehnologijama. baš ću pratiti ak naletim na takav neki plakat hoće li mi auto prepoznati
šta naš mup zna o novim tehnologijama. baš ću pratiti ak naletim na takav neki plakat hoće li mi auto prepoznati
Onaj ko ne razlikuje plakat od pravog znaka ne bi treba da ima vazecu vozcaku i da vozi....Covjek ili AI,,,,
Po meni totalno bez veze. Pa kako moj Waze app uredno zna koje je ogranicenje na nekoj cesti? Sigurno ne zato jer gleda znakove, nego mu ogranicenje dolazi kao informacija iz baze prema lokaciji na cesti/karti.
Zar se autonomna vozila oslanjaju samo na vidljive znakove i voze prema tome? hmmm
Po meni totalno bez veze. Pa kako moj Waze app uredno zna koje je ogranicenje na nekoj cesti? Sigurno ne zato jer gleda znakove, nego mu ogranicenje dolazi kao informacija iz baze prema lokaciji na cesti/karti.
Zar se autonomna vozila oslanjaju samo na vidljive znakove i voze prema tome? hmmm
Tesla je u ovom slucaju bila offline.
Nije imala komunikaciju sa bazom. :)
Onaj ko ne razlikuje plakat od pravog znaka ne bi treba da ima vazecu vozcaku i da vozi....Covjek ili AI,,,,
nije nitko spominjao ljudsku inteligenciju nego AI
Pretpostavljam da se više oslanjaju na vidljive znakove. Jer ako se postavi npr. neka privremena regulacija ili trajna nova regulacija, nitko ne garantira da će isti tren biti i u online bazi.
nije nitko spominjao ljudsku inteligenciju nego AI
Covjek ili AI...
Zasto bi se tolerisalo bilo cemu ono sto se ne tolerise covjeku za volanom...
Bilo koja inteligencija, pa i umjetna, ne glasa za HDZ ;)